Хеликобактер пилори - втора тема

• 100 250
  • 1 018
  •   2
Отговори
# 780
Малеее, предписаха ми 4х10мл дневно от Алмагела!

# 781
Здравейте отново!

Бях писала, че имам положителен качествен фекален тест за ХП.

Ходих на лекар, той поиска да направя нов фекален тест в друга лаборатория и да е количествен.
Теста излезе с резултат 0,17 при реф. ст-сти - до 0,9 отрицателен; между 0,9 и 1,1 граничен; над 1,1 положителен.

Междувременно посетих втори лекар, вече с двата теста. Не му хареса работата с двата различни резултата, то или имало ХП, или нямало. Изписа ми за 2 седмици да пия ИПП (в момента не се сещам за името), след това да изчакам 1 месец и пак да пусна нов фекален, както и кръвен тест.

Днес ми беше часа и при първия лекар, който призна само втория резултат, т.е нямам ХП, първия е бил неверен. Също ми изписа ИПП и Теразал гастро.

Много съм объркана и не знам какво да правя и да пия ли въобще нещо. Какво ще ме посъветвате?

Има старо правило в медицината, че един тест се повтаря докато не излезе отрицателен. Аз се присъединявам към мнението на първия лекар. Но от по-голямо значение е дали има симптоми и оплаквания, които да се свържат с ХБ. Тестове винаги се свързват с оплаквания на пациента и никога не се разглеждат индивидуално.

# 782
  • Русе
Здравейте,днес изписаха мъжа ми от болница,епикриза ще получи другата седмица.Правили са му кръвни изследвания и  гастроскопия и са му казали,че има ХП. В болницата не са му давали никакви лекарства,има изписани Амоксигама и Клацид .Няма никакви други лекарства. Там е хранен с макарони и картофено пюре.Подходящо ли е това лечение и как да продължи с храната?Днес казва,че много го боли стомаха,но лекарят му казали,че е от бактерията.Благодаря предварително.

# 783
Несериозно ми се струва.
Това май са само аб. Без инхибитор за стомаха, нито бисмут.
И пробиотик явно не са му казали да взима.
На мен доста неща ми изписаха. Махнаха ми само микомакса,но аз на своя глава си го пих и не съжалявам.
После и пробиотици за гъбички си пих.
При мен гастрита ми казаха, че е от ХП. И си имах изписан инхибитор. Нексиум.

# 784
  • София
Аз пу-пу май се стабилизирах след цялата революция по стомашно-чревния тракт покрай лечението. Не ме е болял стомах, но изпитвам вътрешно отвръщение и имам позиви за гадене от някои пържени храни и алкохол. Не знам какво ми става. Преди си имах апетит за пържени картофки с бира. Сега опитвам картоф и ми е гаден. А ако мина покрай ресторант от който се носи миризма на пържено съм направо като бременна - толкова не мога да трая. Като цяло имам по-слаб апетит. Та може и затова да не ме е болял стомаха все още, че не ям мазно и ям по-малко. Допреди седмица имах чревен дискомфорт и спазми. Отминаха за щастие.

# 785
Здравейте! Днес ми назначиха това лечение срещу ХП. Какво мислите? Веднъж вече се лекувах неуспешно с оспамокс и кларитромицин.

# 786
Реших да пусна още един тест - дихателен. В Токуда. Видях, че там правят. Дали е удачно място? Срещнах и лаборатории Лина, но пък не чух хубави коментари за тях.

# 787
Здравейте! Днес ми назначиха това лечение срещу ХП. Какво мислите? Веднъж вече се лекувах неуспешно с оспамокс и кларитромицин.

Много е трудно да се каже нещо за схемата.
Темата за ХБ търпи голяма динамика, свързана е регионализацията на бактерията , както и честото използване на някакви АБ за човека или региона , примерно кларитомицин, който често се ползва за АБ лечение от първа линия. Понякога обаче и Аб от линията макролидите ( левофлоксацин) също често са използвани особено в бг последните дестина години. Той има и често странични ефекти. Имате бисмут което е добре, но един АБ. хеликопротект предполагам е нешо като прохеликото. то има за цел да понижи контролира концентрацията .
Повече нищо не мога да кажа, не съм медицинско лице. Просто анализирам.

Реших да пусна още един тест - дихателен. В Токуда. Видях, че там правят. Дали е удачно място? Срещнах и лаборатории Лина, но пък не чух хубави коментари за тях.

При нас има само Лина и ние нямахме друг избор.
дихателния тест не е нищо особено за извърпване, използва се нещо като чувствителен лакмус към отделяна от бактерията урея ( не помня точно но нещо там се отделяло като я имало ). Ако пациента е бил стриктен в подготовката към теста, нищо не могат да объркат.

# 788
Ох, говорих с Токуда, изнервих се.
Исках да отида в един ден и да пусна теста, както и да мина преглед и разчитане от специалист. От другия край на Бг съм.
Не можело в един ден, първо трябвало да мина на преглед, лекаря да преценял, да ми дадял дълъг списък с подготовка преди теста и т.н.
Викам, не съм от София, пратете ми списъка на мейл и направо да дойда подготвена за тест. Не, не можело. Накрая се смилиха, че може да говоря с доктора и ако той се съгласи, всичко да мине в един ден.
В сряда ще звъня на лекаря, да видим.

# 789
В лина нямат такива "претенции"

# 790
Ако не се разбера с док-а, май и аз все пак ще ида в Лина.
Просто ми се искаше след резултата, веднага да ми бъде назначено адекватно лечение (ако е положителен).
При двамата досегашни лекари някак не ми се връща...

Реге, нали това са препоръките преди тест - без храна и напитки, без пушене, поне месец без АБ и ИПП. Изпускам ли нещо?

# 791

Реге, нали това са препоръките преди тест - без храна и напитки, без пушене, поне месец без АБ и ИПП. Изпускам ли нещо?

Копирам от сайта на Аджибадем

Изисквания за извършена подготовка преди дихателен тест HELIC Ammonia Breath Test:

Изследването се извършва на празен стомах – необходимо е да се изключи приема на всякакъв вид храна и течности, включително вода  преди теста. Последното хранене не бива да бъде по-малко от 12 часа преди теста. Последното хранене трябва да бъде „леко“: трябва да се избягват месо, риба и гъби.
Тестът може да бъде извършен:

4 седмици след проведена антибиотична терапия;
2 седмици след последната доза на антисекретори, противовъзпалителни средства, инхиботири на протонната помпа / Н2 – блокери, алгинати, бисмут – съдържащи лекарственаисредства, аналгетици.
Неободимо е да избягвате алкохолна консумация 3 дни преди теста;
Необходимо е да избягвате приема на зеленчуци (варива) 3 дни преди теста;
Необходимо е да се избягва дъвчене на дъвка преди теста;
Необходимо е да не се пуши 3 часа преди теста.
Необходимо е да се  измият    зъбите и добре да се изплакне устната кухина  както преди теста, така и след пушене.

В деня на изследването:
Изплакнете устната кухина с вода внимателно преди теста.
Лекарят ще Ви даде индикаторна тръбичка която ще бъде поставена в устната кухина. Задръжте тръбичката със зъби; дишайте равномерно, устната кухина трябва да бъде леко отворена. Ако имате прекомерно  количество слюнка, можете да отстраните наконечника, преглътнете и отново да поставите накрайника.
След 6 минути лекарят ще Ви помоли да извадите тръбичката, след което ще Ви бъде даден разтвор, който да изпиете.
Поставете наконечника   отново в устната кухина за следващи 6 минути.
След 6 минути отстранете тръбичката и я предайте на лекаря за окончателно отчитане на резултата.

# 792
Аз пък обратното. Освиних се Joy

Поръчах си био култ за гъбички.

Като пия микомакс ми се вие свят.
Остана още едно.

Здравейте, ще споделите как по-точно приемахте микомакс по време на лечението с АБ, кои дни, колко броя...и кога започнахте пробиотика срещу кандида?

# 793

Остана още едно.

Здравейте, ще споделите как по-точно приемахте микомакс по време на лечението с АБ, кои дни, колко броя...и кога започнахте пробиотика срещу кандида?

Както ми  е писано на епикризата. На три дни по 1. Тоест три хапа.
Но дали е схема за гъбички не знам.
После отделно си купих пробиотици за гъбички и ми свършиха повече работа.
Първия пробиотик го почнах на предпоследния ден от лечението с аб. И продължи месец.
После купих другия пробиотик за гъбички.

# 794

Остана още едно.

Както ми  е писано на епикризата. На три дни по 1. Тоест три хапа.
Но дали е схема за гъбички не знам.
После отделно си купих пробиотици за гъбички и ми свършиха повече работа.
Първия пробиотик го почнах на предпоследния ден от лечението с аб. И продължи месец.
После купих другия пробиотик за гъбички.

Да, разбирам, питах защото лекаря каза, че ще ми изпише, но в крайна сметка не го направи, аз искам нещо превантивно да направя и се чудя микомакс или пробиотик. Ще реша как да стане. Благодаря ви за отговора!

Общи условия

Активация на акаунт