Хеликобактер пилори - втора тема

• 100 202
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 795
Ако пиете аб си вземете микомакс задължително.
Като ви се обложи езика, ще си вземете и пробиотик.
Често се хващат, а при такова агресивно лечение е нормално.

# 796
  • гр.София
Не оспорвам казаното от Елора , само споделям част от моята схема , в момента я довършвам. Микомаксът- на 1ви, 3-ти, 6-ти,9-ти ден. Т.е.четири приема по 1 хапче.
Два АБ, вторият от втория ден.
Пробиотикът ми е Flora. По 2 хапчета преди обяд. 20-30 дни. Паралелно с АБ. Аптекарката пък ми каза,че мога да си го пия и по- дълго.
И Улкамед 2 по 2 на ден.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 21:37 от blanc

# 797
Аз мисля, че това през три дни е стандартно изписване за да няма гъбички, ама ето на, пак ги пипнах и с тях.
Но някъде четох, че за гъбички микомакса се пиел всеки ден.
Не мога да си го причиня това.

# 798
Да точно, неприятен е микомакса и с антибиотици... но това е положението!
Аз мисля, че това през три дни е стандартно изписване за да няма гъбички, ама ето на, пак ги пипнах и с тях.
Но някъде четох, че за гъбички микомакса се пиел всеки ден.
Не мога да си го причиня това.

# 799
Здравейте,преди две седмици правих тест за хеликобактер, беше положителен, отидох на гастро и ми изписа антибиотици и други лекарства за лечението. Не каза нищо дали трябва другите членове от семейството да си направят теста. Никой друг няма оплаквания, но сме ползвали едни и същи прибори, чаши, а не знам дали могат да се заразят от мен.

# 800
За ваше спокойствие може да се изследват и те.Аз като бях с хеликобактер и силно изразени симптоми,изследвах и сина си.Той беше отрицателен въпреки,че много пъти сме яли и пили от едни шишета и прибори.

# 801
За ваше спокойствие може да се изследват и те.Аз като бях с хеликобактер и силно изразени симптоми,изследвах и сина си.Той беше отрицателен въпреки,че много пъти сме яли и пили от едни шишета и прибори.

А при вас какви бяха симптомите,може и на лично да ми пишете ако е удобно.

# 802
Много силни стомашни кризи,съпроводени с гадене.Имах болки в корема и усещане сякаш постоянно съм гладна.След лечението с антибиотици вече 3 години болки в корема съм нямала.

# 803
Много силни стомашни кризи,съпроводени с гадене.Имах болки в корема и усещане сякаш постоянно съм гладна.След лечението с антибиотици вече 3 години болки в корема съм нямала.

Благодаря! Дано всичко е наред и за в бъдеще!

# 804
Да… И аз така влезнах в болница, точно с тези симптоми. Четох много в интернет за хранителния режим и какво трябва да се консумира. Има противоречия за млечните продукти или по-специално за прясното мляко… Вие как се хранехте през този период? От първия път ли преборихте бактерията?

# 805
Да,от първия път преборих бактерията.Никакви храни не съм ограничавала преди лечението както и след него,особено пък млечните.Без тях не мога.Основно с млечни храни се храня.

# 806

не корем а стомах, Корем е зоната под пъпа

# 807
При мен болките бяха толкова силни,че ме болеше не само стомахът ами целият корем.В зоната под пъпа са червата.Не съм сигурна дали и там не изпитвах дискомфорт.Радвам се,че това вече е зад гърба ми.

# 808
Мен и там ме болеше. Червата де.

# 809
Здравейте, това лечение ми предписаха за хеликобактер. Какво мислите? Осем таблетки тетрациклин през 6 часа плюс още 6 флажил за денонощие малко ме притесняват....

Улкамед  120 4х1  14 дни
Тетрациклин 250 4х2  14 дни
Флажил 250 3х2  14 дни
Нексиум  40 2х1  14 дни
Омни Биотик 10 2х1 

Общи условия

Активация на акаунт