Хеликобактер пилори - втора тема

• 100 199
  • 1 018
  •   2
Отговори
# 810
  • На острова
Юли месец приключи второто ми антибиотично лечение. Август приемах мастиха, клеева тинктура и още едно натурално лекарство. Симптомите ми изчезнаха и началото на септември дадох фецес проба да видим дали е изчезнала бактерията. Тамън бях забравила и днес ми звънят, да ми кажат, че пробата пак била положителна 😕
Утре ще се обадя на доктор, аз съм в Англия, те не казват стойности тук, аз питах дали е по-малко като процент, не знаят, казаха че е положителна само. Доколкото си спомням, моето джи-пи каза, че ако не се излекува от втория път ме праща на ендоскопия/предполагам е гастроскопия.

Някой сблъсквал ли се е с трето лечение? Може ли резултата да показва минала инфекция или е настояща. Аз се чувствам добре и нямам симптом, за разлика от преди.

# 811
Здравейте, това лечение ми предписаха за хеликобактер. Какво мислите? Осем таблетки тетрациклин през 6 часа плюс още 6 флажил за денонощие малко ме притесняват....

Улкамед  120 4х1  14 дни
Тетрациклин 250 4х2  14 дни
Флажил 250 3х2  14 дни
Нексиум  40 2х1  14 дни
Омни Биотик 10 2х1  

И моето лечение през май 2023 г. беше подобно. Само вместо флажил, моето беше тинидазол 500, затова беше 3х1.
 И улкамеда ми беше изписан 2 пъти по 2 таблетки.
Едва изтърпях тези 2 седмици, но после теста показа излекуване.
Освен че са ужасно горчиви и правят метален вкус, много е силна дозата на нексиума, но така трябвало. Другото неудобство е пиенето на някои от тях на 4 часа.
  Това значи, че в 00 ч. посред нощ и в 6 ч. сутринта пак. Пък след храна е тетрациклина, как да стане това?
  Пиех на гладно сутрин и се чувствах без апетит всичките 14 дни.
Но това било най-съвременното лечение, което дава резултат от раз. Наричат го четворна бисмутова терапия.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 16:43 от kristinia

# 812
Юли месец приключи второто ми антибиотично лечение. Август приемах мастиха, клеева тинктура и още едно натурално лекарство. Симптомите ми изчезнаха и началото на септември дадох фецес проба да видим дали е изчезнала бактерията. Тамън бях забравила и днес ми звънят, да ми кажат, че пробата пак била положителна 😕
Утре ще се обадя на доктор, аз съм в Англия, те не казват стойности тук, аз питах дали е по-малко като процент, не знаят, казаха че е положителна само. Доколкото си спомням, моето джи-пи каза, че ако не се излекува от втория път ме праща на ендоскопия/предполагам е гастроскопия.

Някой сблъсквал ли се е с трето лечение? Може ли резултата да показва минала инфекция или е настояща. Аз се чувствам добре и нямам симптом, за разлика от преди.

добър пост за коментар , който ще е полезен за всички.
1. неразположенията и хеликобактера не са в пряка зависимост. Има много хора които нямат неразположения а имат ХБ и обратното, имат неразположенията но нямат ХБ. Хеликобактерът вреди без значение имате или не неразположения. По-добре е сякаш човек да има оплаквания, защото понякога когато се стигне до оплаквания се оказва че вече ситуацията е влошена до раково състояние. Наличието на Хб се доказва най-добре с материал от биопсия при гастроскопия, както и с този материал може да се подбира схема за лечение. Положителна проба значи имате ХБ. В другия случай пробата е отрицателна. Нямате нужда от стойност.
2. Когато вече има предприети лечения които се оказват неуспешни, с взетия при гастроскопия материал се прави антибиограма за да се определи как се постъпи с лечението нататък и към какво бактерията не е резистентна. По спомен от статията на проф. И.Коцев това се прави за бг ако има две неуспешни лечения. Друг е въпроса защо се е стигнало до там.  Не знам какъв е протокола в 1ЮК.
3. Има разграничени няколко протокола за лечение, които се ползват с доказана процентна успеваемост с определено ниво, в зависимост от вида приеман АБ, но все пак става въпрос за два АБ  - има схеми под 90%. и над 90%. При трети опит си имаше въвеждане на трети АБ в цялостната схема, но все пак какви ще са те може би ще реши антибиограмата. Както и въвеждането на бисмут при два АБ повишава  успеваемостта  и съответно препятства стигане за схема с 3 АБ.

# 813
Здравейте,
Направих тест за Хеликобактер (фецес), но не разбирам резултата. Утре ще пиша на гастрото, но ми се ще да кажете мнение.

# 814
  • София
Пише, че под 0.9 е отрицателен. Резултатът е 0,12. 0,12<0,9 следователно пробата е отрицателна. Аз така го разбирам.

# 815
Здравейте,
И аз така го разбирам, но всяка лаборатория си е различна и не всички дават ясен резултат, в случая не е написано (отрицателен), а само цифрите.
Много Ви благодаря за отговора.

Пише, че под 0.9 е отрицателен. Резултатът е 0,12. 0,12<0,9 следователно пробата е отрицателна. Аз така го разбирам.

# 816
Аз нямах стойности, но ми беше уж отрицателен.
Но проблемите със стомаха си останаха. Олекна ми като пиех нексиума,спрях и все нещо мрънка стомаха, та пиех гастритол.
Иначе днес взех пак нексиум от 20, ще пия един месец. Вече ще дъвча редовно мастика, мисля и едни таблетки да купя, ще джуря клеева.
Но явно може би това са пораженията от хб.
Може ли да съм изчистена, но драмите да са останали? Тоест пораженията от бактерията още да не са отшумели?

# 817
  • София
ХЕБАК/HEBAC  някой пил ли е? От повече от два месеца умирам от болки, след лечение.Живея денонощно на хапчета за болки и за киселини. Стана така,че не довърших лечението в БГ, нямах възможност, а  в Белгия никой нищо не правят. Само  обезболяващи ми дават.

# 818
За гастрит защо не пиеш?
На мен ми казаха да го пия и след това.
Какви хапчета за болки пиеш?

# 819
  • София
За гастрит защо не пиеш?
На мен ми казаха да го пия и след това.
Какви хапчета за болки пиеш?
Пет пъти преди храна пия REFLUTHIN ,TRADONAL при болки и Ентерол сутрин. Аз нямах гастрит, нищо ми нямаше преди изследването. И гъбички имам, но и за тях нищо не ми дават. Пия и лекарства за диабет и инсулт.

# 820
  • In the land of Never Never
ХЕБАК/HEBAC  някой пил ли е? От повече от два месеца умирам от болки, след лечение.Живея денонощно на хапчета за болки и за киселини. Стана така,че не довърших лечението в БГ, нямах възможност, а  в Белгия никой нищо не правят. Само  обезболяващи ми дават.
Хебак го рекламираше един потребител много в старите теми, но други го ползваха и писаха в последствие, че не са имали резултат. Вероятно не е особено ефикасно.
За киселини вземам Бианацид на Абока, с естествени съставки е и ми тушира проблема, когато е причинен от някаква неправилна храна. Предполагам, че се въздържате от пържено и други дразнещи стомаха храни. Вземайте пробиотици.
Ако имате повишена киселинност, лекарите обикновено предписват инхибитири на протонната помпа, от сорта на омепразола, но не е добре да се вземат много дълго време. Зависи от индивидуалното ви състояние, разбира се.
Обикновено трябва време за да се възстанови стомаха, понякога години наред. Обезболяващите също може да дразнят стомаха. Предполагам, че пиете такива, които нямат подобни противопоказания.

# 821
  • София
В момента, след инсулта, нещо не зависи от мене.Аз сама не мога ни в България, ни в Белгия, трябва да някой с мен.Правят ми лекарства, аз само ги пия. Лошото е, че в България ми е по-добре, но малката дъщеря й писна да се занимава в мен и беснее, но там поне излизам сама до близки магазини. Тя трябва само за лекарства да ми изписва едни-два  в месеца.

Голямата ме  взе все тук, но съм затворник, не мога излизам сама никъде, всичко е далече, навсякъде е с кола да се ходи..И в Белгия всичко става много бавно. Домашния лекар още не са ме записали, първо адрес ми трябва, чакаме.И за лечение не мога да отида в спешно, защото трябва да плащам първи 10 700 евро от преди, от болницата с  диабета. И съм на никъде.

Иначе си готвя разни супи почти без нищо -  пилешко, телешко, кайма, картофи, моркови, ориз.

# 822
Здравейте на всички,които се борят с хеликобактер.Отдавна не съм писала.Да споделя моят опит -дано на някой е полезен .Февруари месец се лекувах с всичките му лекарства и антибиотици.След това получих от тях орална кандида(единствено  по езика като бял налеп )Личната ми предписа Нистатин ,но аз не го пих.Консултирах се с баща ми,който е лекар и каза ,че организма ми сам ще се справи с кандидата - да се жабуря със сода и да ям пробиотични храни.Така и направих ,започнах да приемам и пробиотик Прохелико ( в поддържаща доза 1 на ден в продължение на 2 месеца).Също си сменях четката за зъби всеки ден и жабурех освен със сода,оцет и Chloorhexidine3%.,махах налепа от езика сутрин и вечер със специална четка.С течение на времето изчезна( за около 4- 5 месеца )  ,остана само в най- вътрешната част на езика ( дори не съм сигурна дали това не е нормално ,аз толкова се бях вманиачила да го махна изцяло.Дори си пуснах изследване на фецес за кандида  и други паразити ,защото след лечението на Хеликобактер нямах нормално изпражнение и досега е така - винаги е рядко ,не добре оформено ,с видими следи от хранителни остатъци, цели.За щастие нямах никакви други паразити или кандида ,но и досега не съм добре .Явно след това тежко лечение си направих някаква дисбиоза на червата ,която не мога са оправя .Нито пробиотици помагат ,нито диета.Сега отново помолих личната отново да пусна тест за хеликобактер и още няколко вида бактерии.Направо не ми се мисли ,ако пак има хеликобактер...изобщо не мисля да правя пак такова лечение,разказа ми играта.Сега  ми е по- зле,отколкото преди да започна да го лекувам.От тия непрестанни изхождания се обостриха и хемороиди ,въобще песен.Така че преди да предприемете каквото и лечение си притеглете плюсове и минуси .Защото може да имате Хеликобактер цял живот  и да не получите   нито едно усложнение от него ,да си живеете като добри съквартиранти.Имате ли симптоматика ,тогава лекувайте.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 14:57 от Ruzha Georgieva 756531

# 823
Така че преди да предприемете каквото и лечение си притеглете плюсове и минуси .Защото може да имате Хеликобактер цял живот  и да не получите   нито едно усложнение от него ,да си живеете като добри съквартиранти.Имате ли симптоматика ,тогава лекувайте.

Защо пишете такива глупости. Ще живеете докато не умрете от рак на стомаха. При тези които нямат симптоми се случва именно това. Вие правете с вашия живот каквото искате, но не апелирайте така свободно хората да практикуват нехайство към здравето и живота си.

# 824
Наистина това са големи простотии.

Тайна, защо не отидеш на лекар?

Общи условия

Активация на акаунт