Хеликобактер пилори - втора тема

• 100 064
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 990
Ваша си е преценката.
Ще го  кажа така.
Ако искате бактерията да продължава да нанася щети по органите ви, не лекувайте.
Ако искате да стопирате процеса - лекувайте.
Но и лекуващия ви гастро ще ви каже.

Ако отговорът Ви е към мен, благодаря!
Без съмнение ще лекувам, но понеже съм абсолютно незапозната с бактерията и начините на подход за лечението ѝ, имам нужда да разбера повече от хората, които имат същите проблеми. Това включва както агресивната антибиотична терапия, така и начините, чрез които се някъде да съхраня стомашния си микробим.
Естествено, че ще се съобразя със съветите на специалиста, но той едва ли ще ми даде пълна информация.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 15:58 от andeli

# 991
Ваша си е преценката.
Ще го  кажа така.
Ако искате бактерията да продължава да нанася щети по органите ви, не лекувайте.

Без съмнение ще лекувам, но понеже съм абсолютно незапозната с бактерията и начините на подход за лечението ѝ, имам нужда да разбера повече от хората, които имат същите проблеми. Това включва както агресивната антибиотична терапия, така и начините, чрез които се някъде да съхраня стомашния си микробим.
Естествено, че ще се съобразя със съветите на специалиста, но той едва ли ще ми даде пълна информация.

Ами запознайте се с бактерията. Инфо бол, не знам има ли нещо в първия пост. Вижте.
И аз не я знаех тази пущина. То и си мисля,че да я имаме значи микробиома и имунитета са отишли леко по-ягодите.
За микробиома ви разбирам, аз също не съм фен на хапове. Да не говорим за аб, беше ми много мъчно, че 14 дни трябваше да пия тия неща. То не е 1-2 хапа на ден. 2 аб ми бяха. Единия 4*2 през 6 часа, другия 3 по 1. Отделно за стомаха бисмут и за гастрита още един хап. И още нещо имаше, ама го забравих. Освен, че нямах сън достатъчно, но и от хаповете си ми беше лошо. Помня, че 18-19 хапа на денонощие пиех.
Майната му на микробиома. Ще си го оправите. Пробиотици бол. Даже прокомбо е много добър при аб лечение, пък и след това, поне месец ще си пиете. Даже и повече още по-добре.
Микробиома се оправя, но я си представете да отлагате лечение и в един прекрасен ден да се окажете с рак на стомах, черва или хранопровода.
Няма да ви спаси тогава аб лечение.
Ще трябва да си го изтърпите. Гадно е, но трябва.
Аз също в началото си мислех за алтернативно лечение, но не ми се рискуваше още, имах вече драми.
За алтернативно лечение мисля скоро просто ей така месец-два да съм на пробиотик ройтери/определен щам/ който е за тази бактерия.
Нещо като профилактика.

# 992
Ваша си е преценката.
Ще го  кажа така.

Ами запознайте се с бактерията. Инфо бол, не знам има ли нещо в първия пост. Вижте.
И аз не я знаех тази пущина. То и си мисля,че да я имаме значи микробиома и имунитета са отишли леко по-ягодите.
За микробиома ви разбирам, аз също не съм фен на хапове. Да не говорим за аб, беше ми много мъчно, че 14 дни трябваше да пия тия неща. То не е 1-2 хапа на ден. 2 аб ми бяха. Единия 4*2 през 6 часа, другия 3 по 1. Отделно за стомаха бисмут и за гастрита още един хап. И още нещо имаше, ама го забравих. Освен, че нямах сън достатъчно, но и от хаповете си ми беше лошо. Помня, че 18-19 хапа на денонощие пиех.
Майната му на микробиома. Ще си го оправите. Пробиотици бол. Даже прокомбо е много добър при аб лечение, пък и след това, поне месец ще си пиете. Даже и повече още по-добре.
Микробиома се оправя, но я си представете да отлагате лечение и в един прекрасен ден да се окажете с рак на стомах, черва или хранопровода.
Няма да ви спаси тогава аб лечение.
Ще трябва да си го изтърпите. Гадно е, но трябва.
Аз също в началото си мислех за алтернативно лечение, но не ми се рискуваше още, имах вече драми.
За алтернативно лечение мисля скоро просто ей така месец-два да съм на пробиотик ройтери/определен щам/ който е за тази бактерия.
Нещо като профилактика.
[/quote]
Ами чета. Чета откакто видях резултатите от изследването. Обаче днес попаднах на темата тук. Това и търсех. Иначе информация що за бактерия е това има много, но както казах, нужно ми е да разговарям с хора лекувани и лекуващи се.
Притеснявам се, че без друго пия една шепа хапчета и не знам как и дали ще са съвместими с АБ. Определено ще ги пия. Надявам се да нямам големи поражения! Благодаря за отговорите Simple Smile Останете много здрава!

# 993
Какви други неща пиете?
И тях да ги кажете на лекаря задължително като отидете на преглед.
Дано да сте избрали добър лекар. На тях понякога не им дреме какво точно пиеш, дават ти рецепта и не ти обясняват.
А гастроскопия правиха ли ви?

# 994
Какви други неща пиете?
И тях да ги кажете на лекаря задължително като отидете на преглед.
Дано да сте избрали добър лекар. На тях понякога не им дреме какво точно пиеш, дават ти рецепта и не ти обясняват.
А гастроскопия правиха ли ви?
Не. Все пак аз отидох само за консултация заради рефлукса. Той не видя нищо притеснително на ехографа и просто ми даде една вероятна причина за оплакването ми. Оказва се, че може би е точно от ХП. Дори изследването ми е несигурно - само кръвно.
Пия и хапчета за хипофункция на ЩЖ, и такива за инсулинова резистентност, и за кръвно. Сега покрай изследванията се откри и много сериозно увеличено ниво на пикочна киселина, та и затова пия лекарства. Изобщо, цъфтя и връзвам Sad

# 995
Значи режима не ви е наред.
Хашимото и хипо имам и аз. То е автоимунно първото. Но ИР се влияе прекрасно то правилно хранене.
Оттам и пикочната.

# 996
  • София
Определено лечението е доста агресивно и не много приятно. Вижте се с гастрото, кажете му за цялата обремененост с други лекарства и преценявайте.
Лекари различни, терапии също.
Ако не ви вдъхне доверие може да се консултирате с втори и трети дори.
Ако имате съмнение направете дихателен тест или гастроскопия.
Аз не бих отказвала лечение, но пък търпи отлагане докато намерите пидходящо за вас лечение и доктор на който да имате доверие.

# 997
Значи режима не ви е наред.
Хашимото и хипо имам и аз. То е автоимунно първото. Но ИР се влияе прекрасно то правилно хранене.
Оттам и пикочната.
Нямам Хашимото. Ня мен жлезата ми е напълно унищожена. Както каза ендото - ударила си дъното и ще си пиеш хормона до края на живота си. А пикочна е абсолютно щщ от храненето. За много дълго време живеех само на джънк фууд - чипсове, сладко, кола, дюнери... Просто отвратително отношение към храната. От стрес качих и килограми, от работата се обездвижих... Сега съм на режим и се чувствам доста добре. Дори свалих някое друго килце. Но, темата на дискусията е ХП Simple Smile

# 998
То е ясно за какво е дискусията, но не отхвърляйте храненето.
Хелико точно боклуци обича. А храненето с такива неща и вреди и на имунитета, освен на останалите неща.
Нещата са много навързани.
Не казвам, че това ви хранене ви е увеличило бактерията в тялото.
Възможно е просто да сте се заразили някъде,от нещо или някого.
А самото ви хранене пък отделно влошава нещата.
Има дори храни подходящи за хелико.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 21:40 от Елора

# 999
Да, четох и за храненето. Знам, че съм създавала изключително благоприятна среда с вредните си навици. Нямам идея откъде и кога съм се сдобила с бактерията. Оказа се, че и родителите ми също я имат. Дори на майка ми е със стойност над 3.

# 1 000
Аз след лечението станах още по-внимателна към храната си.
И пак не е гаранция утре да се здрависаш с някого или целунеш по бузата.
И майка ти да взима мерки задължително, това пък нейното е много високо.
Утре ти  като преминеш аб лечение и пак ще имаш контакти с нея.
Някак безсмислено е. Трябва всички.
Аз не успях да накарам майка ми.

# 1 001
  • София
Като цяло ситуацията с Хеликобактера не е толкова ясна. Толкова информация изчетох- все още не се знае нито как се заразяваш точно, нито колко и дали изобщо си заразен, нито баш как точно знаеш, че си се излекувал. Да кажем, че след лечение ако вече нямаш симптоми и си добре за мен означава, че човекът наистина е имал растеж на тази бактерия и се е справил с нея. Ако симптомите продължават - или не е приключил този растеж или другаде е заровен ключа за проблема. Също незнам дали може да имаш повторно заразяване. Просто много зависи откоя позиция изхождаш първоначално като идея за Хеликобактера(информацията за тази бактерия става все, все по-противоречива). Но със сигурност ако човек има симптоми и е открил, че има трябва да се лекува според мен.
Инак влизам в темата със следния въпрос- къде в София правят запис на гастроскопията или поне снимки, също и някаква проба за Хеликобактер. Ако може и лекар да ми препоръчате. Искам да правя втора гастроскопия,защото имам много специфичен рефлукс с надеждата да се вземе и някаква проба за хеликобактер. При първата на бърз уреен тест беше показал малко наличие на бактерията и пих някаква смешна комбинация лекарства, но ако изобщо имам, бих искала някаква антибиограма и адекватно лечение. Просто недоумявам как се изписват ей така лекарства на сляпо....За протокола фецес и кръвните са ми отрицателни...

# 1 002
Дихателен тест? Той е с най- голяма точност именно за наличие. Аз бих правила първо него и след това гастроскопия.

# 1 003
  • София
Скрит текст:
След направена ФГС и колоноскопия преди няколко дни излязоха резултатите от хистологията. В епикризата пише че имам хроничен антрален гастрит и позитивен Хеликобактер пилори. Предписаха ми 1 седмица 2х500  Амоксиклав и 2х500 Кларитомицин + 1 месец 2х20 Нолпаза. Не пише нищо за антибиограма. Антибиотици пия веднъж на 3-5 години, последно 2021 и се надявам, че нямам резистентност. От изчетеното в двете теми виждам, че в повечето случаи схемата за лечение е 10 или 14 дни, по-рядко е 7. Чудя се дали да си запиша час за контролен преглед, на който имам право  и да попитам отново за лечението или да го започна без да чакам. Има ли излекувани след 7 дневно лечение?
Скрит текст:

Отидох на контролен преглед и там ми изписаха съвсем различни неща: оспамокс и фромилид 10 дни х2 пъти на ден + нексиум 30 дни + синкванон 30 дних2. Оказа се, че предишната рецепта и да се бях опитала да я взема, нямаше да стане защото не беше електронна, за което даже не се бях усетила. От прегледите преди и от самата гастроскопия бях доволна как минаха, но за получаването на епикризата и изписване не лечението съм безкрайно разочарована.
Скрит текст:
Аджибадем Младост

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 13:15 от marion

# 1 004
marion, при кого беше в Аджибадем и двама различни лекари ли назначиха двете лечения или един и същ?

Общи условия

Активация на акаунт