Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 81

• 54 555
  • 768
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря! Просто за справка, така или иначе държа на ФМ и ще си запиша част там. Там се и следя с пакет, просто мислех да си спестя 125 лв. Здраве да е, отново много благодаря Simple Smile

# 196
А мога ли да попитам защо предпочитате МД за БХМ?  По добра апаратура ли имат?

quote author=Ambrosia link=topic=1275415.msg42092897#msg42092897 date=1610013521]
Благодаря! Просто за справка, така или иначе държа на ФМ и ще си запиша част там. Там се и следя с пакет, просто мислех да си спестя 125 лв. Здраве да е, отново много благодаря Simple Smile
[/quote]

# 197
Защото и в сайта на Надежда в ценоразписа е написано "БХС (за Майчин дом)". Т.е. изглежда те изпращат пробите там (става дума единствено за кръвния тест). Тук става дума за пробовземане, което не е обвързано с апаратура. Не виждам смисъл да се плаща такса, при условие, че в момента изследването е безплатно.

# 198
Ооо ясно! Да аз платих 44 лв мисля за крьвното изследване. Незнаех че е безплатно по принцип.

Защото и в сайта на Надежда в ценоразписа е написано "БХС (за Майчин дом)". Т.е. изглежда те изпращат пробите там (става дума единствено за кръвния тест). Тук става дума за пробовземане, което не е обвързано с апаратура. Не виждам смисъл да се плаща такса, при условие, че в момента изследването е безплатно.

# 199
Мисля, че по принцип не е, но сега в сайта на генетичната лаборатория изрично е посочено, че в момента не заплаща и минава по програма на министерство на здравеопазването. Не е проблем, просто исках да си сверя часовника. Т.е. 44 лв. в Надежда ли е било, защото по ценоразпис, актуален към момента, ми излиза 125 лв.

# 200
Моя БХС беше в края на Декември малко преди празниците и сега проверих фактурата. Платен БХС плюс 44 лв,отделно на БХС ,крьвни изследвания. Незнам може от Нова Година да я няма тази такса?

# 201
Здравейте,
имам час на 9,02,2021 в 14,00часа при Стаменов.
Колко стандартно е закъснението в графика ?
Колко часа преди прегледа мога да зпиша и експресна спермограма , т.к. пътуваме от Бс ?
Бладодаря !

# 202
Здравейте, момичета! Вчера мина и моя първи преглед при д-р Персенска. Мога да кажа, че ми обърна внимание и беше директна и откровена. Направихме план за действие. Според нея моят проблем е, че имам доста голяма аденомиоза на стената на матката. Предложи ми да слагам месец, два блокираща инжекция за да я подтиснем малко и ако може да се свие, защото тя пречи за имплантацията. След това да съм на дълъг протокол, защото каза, че при него имало по-качесвени яйцеклетки. На 15-ти иска да отида пак да види лигавицата и каза, че иска да направим биопсия. Каза, че аз за нея съм тежък случай. Тежко ми стана но поне предложи вариант, докато в Пловдив ми казаха, че за аденомиозата не могат нищо да направят. Какво точно представлява тази блокираща инжекция, какво блокира?

# 203
Здравей ! Радвам се че си останала доволна от прегледа. Аз сьщо бях пи дьльг протокол. Блокиращата инжекция е Декаптил с която се блокира Хипофизата и от там другите жлези за производство на фоликули.  След нея ти идва месечния цикьл и отиваш на преглед като ти мине цикьла на чист ден. като ти я сложат доктора контролира с медикаменти образуването на фоликули. Тоест няма намеса на естесвения процес.
Определя се дозата на медикамента с който ще те стимулират и се почва стимулация. Ако ще си ЗЕТ има вероятност след пункцията да нямаш цикьл за около 50 дни защото ще си под влияние на Инжекцията. На мен др Стаменов след стимулацията по дьльг протокол ми каза 3 месеца почивка понеже аз бях определена за ЗЕТ. В действителност близо 2 месеца ми бушуваха хормони и имах нощно потене. В средата на зимата ходих с разкопчано яке че имах топли вьлни. Кьм 3 месец нещата се нормализираха. Вие с Гонал ли ще се?

uote author=IRusinova link=topic=1275415.msg42100155#msg42100155 date=1610110242]
Здравейте, момичета! Вчера мина и моя първи преглед при д-р Персенска. Мога да кажа, че ми обърна внимание и беше директна и откровена. Направихме план за действие. Според нея моят проблем е, че имам доста голяма аденомиоза на стената на матката. Предложи ми да слагам месец, два блокираща инжекция за да я подтиснем малко и ако може да се свие, защото тя пречи за имплантацията. След това да съм на дълъг протокол, защото каза, че при него имало по-качесвени яйцеклетки. На 15-ти иска да отида пак да види лигавицата и каза, че иска да направим биопсия. Каза, че аз за нея съм тежък случай. Тежко ми стана но поне предложи вариант, докато в Пловдив ми казаха, че за аденомиозата не могат нищо да направят. Какво точно представлява тази блокираща инжекция, какво блокира?
[/quote]

# 204
Здравей аз съм с блокираща инджекция декапел. И почнах стимулация с прегнил. 2рия ден ми е.

# 205
  • София
Прегнил/хориомон/овитрел са за таймиране на пункция. Не за стимулация.

# 206
Момичета питам за моя близка, която е малко отчаяна в момента. може ли да ми помогнете сьс сьвет за специалист в София ( знам че не е по темата за Клиника Надежда) , който да е наясно с Поликистозни яйчници и нередовен цикьл. Момичето има АМХ 17 , на 39 г, а ЛХ е 7.2 , а фсх 6.8.  Имаше мисед след ЗЕТ на ЕЦ преди три месеца но от тогава няма и цикьл. Кой специалист би и помогнал в София да нормализира цикьла и свали АМХ?

# 207
Извинявам се не прегнил,а пурегон

# 208
the ivf warrior-наистина ли това е дългия протокол звучи ужасно. Как без цикъл два месеца? Че аз ще се пръсна, както и  пулса и долната вдигам, ще бъде кошмарно. Значи, ако ми сложат една инжекция цикъл след 50 дни, после още една, цикъл след 50 дни, после стимулация цикъл след 50 дни и евентуална почивка, ми то аз ще стигна трансфер лятото. Божееееееее, ще полудея, какви мъки трябва да се търпят. Като, че ли след цветната снимка без упойка, две пункции, две стимулации, три трансфера, едно лапаро и едно хистери и всичко това за десет месеца не преживях достатъчно? Не знам, дали ще съм на Гонал но май тя спомена нещо, като гледам скоро няма да видя Гонала.

# 209
След блоиращата мисля, че идва навреме или около датата. Чакането е после. Дано не бъркам. Успех и здрави нерви!

Общи условия

Активация на акаунт