Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 81

• 54 542
  • 768
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Хммм, странно. При мен нямаше коментар. Само седмица след неуспеха отидох да си взема епикризата и се свързах с лекарката, с която се разбрахме за следващия опит.  Единствено на прегледа на 2ри ден на следващия цикъл ми каза 2-3 думи и направо ми назначи инжекциите.

# 226
Наистина нямат много смисъл, но поне така коментираме следващите стъпки, а не точно неуспеха. То при мен е ясно от какво е..но искам да изкоментираме кога ще е следващия опит. Simple Smile

# 227
  • София
Ясно. Явно при мен определянето на начало на следващия опит е бил този коментар, но по телефона и затова не съм го приела като нещо специално. Понеже при мен беше важно да се почне още на следващия цикъл и да не губим време. Единствено минах на разговор при имунолозите, защото обмислям дали да направя вливка следващата седмица или при положителен резултат, когато/ако има такъв.

# 228
  • София
задължителните коментари са само при д-р стаменов май, при другите лекари няма.

# 229
Fever, то всеки иска следващия му опит да е възможно най-скоро, защото времето лети и по-млади няма да станем.
Ти вероятно си пациентка на някоя от по-младите лекарки и графикът й е по-свободен, затова нямаш проблем с насрочването на час.
При д-р Стаменов масово чакаш незнайно кога да ти се обадят за коментар или записване на час. През последните години почти е нямало случай аз да знам достатъчно от рано, кога трябва да ходя на преглед. Всичко се научава от днес за утре с малки изключения. И се очаква при цялото това положение да си спокоен и позитивно настроен. Както и да е, това е сигурно цената  да си при най-опитния лекар там. Дори и да си пациент от близо 10 години, все тая.

# 230
задължителните коментари са само при д-р стаменов май, при другите лекари няма.
Няколко момичета сме при Цветков , при когото също има коментар .

# 231
  • София
Изясни ми се вече. Аз никога не съм искала да съм при Стаменов. Смятам, че към него трябва да се насочват жени със сериозни проблеми, докато при нас проблемите са изяснени преди години и лечението е ясно.

# 232
И аз съм при д- р Стаменов, вече имам три неуспешни трансфера и три коментара. Винаги съм чакала повече от два - три месеца за коментар. Разбира се, не ми е много приятно, но в повечето случаи това ми се отразява добре - да почина малко от лекарствата, напрежението и емоциите. Лично за мен вайбър коментарите са прекрасна възможност да не пътувам от Бургас заради 5 мин. преглед. Аз също съм почти на 40 години и нямам никакво време за губене. Обмислям един последен опит и ще приключа с всичко това.  Средствата са на привършване, а и е време да сложа точка,преди да съм се съсипала напълно . В момента съм на добавки 1,2 И 3 И нямам никаква идея какво се случва с мен. Успех на всички!

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 09:33 от Daisy81

# 233
Вайбър коментарите са удобни. Но пък няма как да бъдеш прегледана така и да прецени някакви следващи стъпки с оглед на това, което е видял при прегледа. Всичко се коментира на теория. На практика докато отидеш после на който ден от цикъла ти каже можеш само да се молиш да ти е редовен цикъла. Че аз имах и случай, в който уж трябва да си правя ЦС в конкретен ден от цикъла, а цикъла да ми прескочи. В тази ситуация като нямаш директен контакт с доктора, става доста сложно.

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 12:26 от LaCumparsita

# 234
Да, по принцип няма как да бъдеш прегледана, но може би на вайбър срещите ни сме имали най-добра комуникация. Надявам се да не чакам 2-3 месеца, защото не искам да губя време... :/

# 235
  • София
на почти нито един коментар не са ме преглеждали, всичките са ми били присъствени.
идеята е да си зададете въпросите, да ви се каже какво още може да се направи.
а отговор на въпроса защо не се случи нищо няма как да получите.

# 236
Е те не са ли взаимообвързани въпросите? Защо не стана и какво да направим, за да се получи следващия път? Сега ясно е, че никой няма да си признае тук и тук сбърках, и да се затюхка защо не е направил така или инак. Но все пак в някои ситуации, особено когато много се е държало на нещо да се направи, защото така е по-добре, а накрая гризнеш дръвото, дължат някакво обяснение или най-малкото търсене на причина.

# 237
  • София
Ама вие не разбирате ли, че това не е инженерство и няма 1+1=2.

Проба, грешка е всичко.

И дай боже да имаме късмет! 💜

# 238
  • София
Никога не съм търсила причината за неуспехите. За мен е важно лекарят да си е направил съответните изводи за тях. Последният път основната грешка си беше моя и може затова лекарката ми да прояви тактичност да не я коментираме. Явно вече си беше съставила план за действие, защото, когато отидох, вече знаеше какво да прави и чакаше само резултатите ми от изследванията.
Всъщност, грешка направи и колегата й, който ме пое, докато тя беше в болнични, но я усетих, че не иска да го критикува, въпреки явната си изненада от действията му. Както и да е, важното е да сме здрави и дано този път ми е резултатен, защото обмислям да е за последно или максимум за предпоследно.

# 239
Ние това отдавна сме го разбрали по трудния начин. Ама вместо човек да седи и да си блъска главата и да чете купища медицинска информация, бива малко от малко и докторите да обясняват. А не за 5 минути да те плъзнат на конвейра след месеци чакане и неведение.
Късмет и дебели нерви пожелавам на всички.

Общи условия

Активация на акаунт