Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 81

• 53 496
  • 768
  •   1
Отговори
# 705
Аз се записах за ЦС в понеделник, но без упойка. Само едни свещички преди това.
Сега малко се притесних. 😑

# 706
Няма страшно. Ако тръбите не са запушени , няма болка. Явно зависи и кой прави цветната снимка. Ако лекарят е внимателен, не би трябвало да има проблеми. Преди няколко години ми я прави д-р Сигридов. Не усетих нищо. Даже се пошегува док дали сме на правилното място. Свещичките може да са достатъчни, за да тушират болката, ако я има.

# 707
Освен свещички може да пийнете и 1 аулин 20 мин преди снимката. Евентуалната болка от нея все ще я преживеете,но важен е резултата. Късмет 🍀

# 708
Миналата година правих цветна снимка, добре че ме бяха предупредили приятелки да я направя с упойка. От това, което слушам за без- нямаше да изтърпя. Мили душички. И наистина изрично се заявява, че искаш с упойка. Моята беше 300 лв без упойка, 450 с упойка. В друга клиника.Не усетих нищо и след  това нямах оплаквания

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 14:07 от Анонимен

# 709
  • София
Моята беше без упойка, нищо особено, почти като поставяне на спекулум за вземане на цитонамазка.

Виж хистероскопия с рязане без упойка е нещо различно.

# 710
Момичета, наистина нищо страшно няма. През толкова манипулации минаваме, всеки път ли с упойка? И ЦС и пункции съм правила без упойка. За малко и без упойка да родя, но не ми се получи, заради окситоцина. Та не се подлагайте излишно на натоварване. Бих си поискала упойка само, ако има реални съмнения за запушване и много ме е страх, за да избегна мърдането.

# 711
Аз правих моята ЦС в Пловдив "Селена", там се прави с упойка но аз толкова не исках да ме приспиват, че казах, че искам без упойка. Те се зачудиха но уважиха решението ми. Такава ужасна болка, насълзиха ми се очите. Беше за няколко секунди нооо какви секунди щом очите ми сами заплакаха. Аз се оказах с две тотално запушени тръби. После от болката вдигнах кръвно. Не си причинявайте това без упойка, аз много търпя по принцип ама това....

Последна редакция: сб, 27 фев 2021, 09:28 от IRusinova

# 712
Благодаря на всички за коментарите, ще пробвам в понеделник както съм се записала без упойка. 🤢😑
Дано всичко мине добре, за болката не знам всичко явно е индивидуално, но определено моя праг е доста нисък и съм притеснена.
Но вече много отлагам тази снимка и е наложително да се направи, за да видим как процедираме, омръзна ми да чакам и всеки да казва, че изследванията са добре, а да не се получава.

# 713
Не се притеснявай! С упойка или без важно е да мине, за да знаеш от тук насетне какво следва. Болката е само няколко секунди, аз имах и кървене доста но наистина си е строго индивидуално всичко. Успех!

# 714
Здравейте, момичета! На някой случвало ли му се е да се забави резултата от кариотип повече от 3 седмици? Нашите вече изтекоха и ни вест, ни кост. Отделно не мога 3 дни да се свържа с болницата, защото имам епикриза за получаване. Средата на януари ме изписаха.

# 715
Здравейте, момичета! На някой случвало ли му се е да се забави резултата от кариотип повече от 3 седмици? Нашите вече изтекоха и ни вест, ни кост. Отделно не мога 3 дни да се свържа с болницата, защото имам епикриза за получаване. Средата на януари ме изписаха.
Здравей. Кариотип пускахме на 01.02,вчера звънях и все още нямаше резултат. Свързах се без проблем.

# 716
Благодаря на всички за коментарите, ще пробвам в понеделник както съм се записала без упойка. 🤢😑
Дано всичко мине добре, за болката не знам всичко явно е индивидуално, но определено моя праг е доста нисък и съм притеснена.
Но вече много отлагам тази снимка и е наложително да се направи, за да видим как процедираме, омръзна ми да чакам и всеки да казва, че изследванията са добре, а да не се получава.
Цитирам жена ми която я прави без упойка,ако са проходими тръбите боляло като при идване на МЦ,ако са запушени няма болка.При нас 1то нещо беше ЦС и от там тръгнахме всъщност.

# 717
  • София
Ако са проходими тръбите болката е като при цикъл, обаче ако са запушени боли страшно много.
Аз я правих без нищо и без глобули и не болеше толкова- направо си е поносимо.

# 718
  • София
3 пъти съм правила през годините ЦС. Никога не ме е боляло. Единствено усещах дискомфорт като при силен мензис. Усещане за тежест и течност в долната част на корема, което преминаваше буквално с изправянето от масата.

# 719
Здравей. Кариотип пускахме на 01.02,вчера звънях и все още нямаше резултат. Свързах се без проблем.

Благодаря! Ние сме седмица след вас. Стискам палци тази седмица да имаме новини и всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт