Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 81

• 54 381
  • 768
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Момичета, тези биопсии задължително ли се правят преди започване на стимулация?

Не е задължително, прави се по преценка на доктора.
Доколкото знам трансферът е добре да се направи възможно най-скоро след биопсията.

# 106
Биопсия влиае ли на по добър резултат след трансфера.?

# 107
Теб някой посреща ли те? А в чужбина дали чакаш някой да говори български и разчиташ ли на специално отношение, защото си от друга държава?
Извинявай, не се заяждам с теб - дразня се, че българите все се подценяваме и въпреки че си плащаме, все се имаме за хора ниско качество ...
Ами има. В турските клиники винаги те посреща координатор говорещ твоя език. Но там обслужването е на супер ниво. Никога не чакаш за преглед повече от 30 минути, и това при условие, че не се записват точни часове за посещение. Винаги ти казват да отидеш до обяд примерно. И за пари ти казват само в началото колко и как се плаща и после никой не ти говори за пари. Аз нямам посещение в Надежда на което да не са ме таксували поне нялко пъти. Примерно ми е много странна разбивката за пункция-оплождане на ембриони- замразяване на ембриони-съхранение на ембриони. О боже, за всичко това те таксуват поотделно.

# 108
За съжаление не винаги след пункция има Я за оплождане. При замразяване срокът за съхранение е различен спрямо планираното време за трансфер. При обща цена как се решава казусът при липса на годна Я за оплождане?

# 109
Много си е добре цената да е разбита, ако не се извади качествена Я. на ЕЦ, защо да се плаща оплождане или ако Е. не става за замръзяване защо да се плаща съхранение ?
На мене на два пъти са ми връщали парите за пункцията по решение на докторите. И в двата случая се беше спукал Ф. за някакви минути. Имам 17 пункции в това число със стимулации /там не е изпускана Я./

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 23:11 от -INA-73

# 110
Навсякъде замразяване, размразяване, оплождане, трансфер, съхранение се плащат и имат отделни  цени, не е само в Надежда. В прословутата Турция,където имам два неуспешни опита, също имат разбити  ценоразписи по позиции, това че вие плащате целия пакет, не значи че в него няма пункция, оплождане, трансфер, замразяване и т н . Даже замразяването и размразяването си го плащах отделно от пакетите им в едната болница. И в Турция е едно дране, но като плащате накуп не ви се набива в очи..
пп. В Бахчеджито чаках два часа за първичен преглед, тъй че е много относително това с чакането.

# 111
Мисля, че нямаме много основание да мрънкаме за цените в Надежда. Казвам го като човек дошъл от клиника, в която оплождането на 1 или на 3 яйцеклетки е все 800 лв. и заплащане на 600 лв. за култивирането им от 1ви до 3-5 ден. Само сметнете аз както правя ЕЦ и вадя по 1 яйцеклетка колко ми излизаше да стигна до трансфер с 1 яйцеклетка: 400 пункция, 800 оплождане и 600 култивиране. Общо 1800 лв. За същото нещо в Надежда ще платя 660 лв. ако не греша, че забравих точните цени. А съм чувала за клиники, в които плащаш цялата сума независимо дали си стигнал до оплождане. Затова съм много ЗА плащането на всичко по отделно. Simple Smile

# 112
Момичета, някоя от вас има ли час за Цветков този вторник Thinking
Хубаво си записах, но забравих да попитам , а пък и дамата не ми каза дали е за мола или болницата 😂Аз знам, че попринцип вторниците е в мола и затова изтървах да питам, но сега се замислих че и тя нищо не каза.А в приложение ми излиза часа, но и там не е упоменато за къде е ....Ако не знаете ще звъня пак довечера, щом ми е толкова мозъка .
В тази връзка миналия път в мола имаше една дама, която беше записана  за преглед при съдов хирург в болницата, пък тя твърдеше че са и казали в мола...😁
Иначе относно цените и аз искам да кажа,  че в Надежда си е направо евтино, сравнение с клиниката в която е била Боби и в която и аз имам скромен опит.
🤓

# 113
Момичета, знаете ли дали ако направя лапаро в една клиника се признава от друга?

# 114
  • Варна
Ако е в мола би трябвало да пише в приложението. Ако нищо не е упоменато значи прегледа си е в болницата.

Момичета, някоя от вас има ли час за Цветков този вторник Thinking
Хубаво си записах, но забравих да попитам , а пък и дамата не ми каза дали е за мола или болницата 😂Аз знам, че попринцип вторниците е в мола и затова изтървах да питам, но сега се замислих че и тя нищо не каза.А в приложение ми излиза часа, но и там не е упоменато за къде е ....Ако не знаете ще звъня пак довечера, щом ми е толкова мозъка .
В тази връзка миналия път в мола имаше една дама, която беше записана  за преглед при съдов хирург в болницата, пък тя твърдеше че са и казали в мола...😁
Иначе относно цените и аз искам да кажа,  че в Надежда си е направо евтино, сравнение с клиниката в която е била Боби и в която и аз имам скромен опит.
🤓

# 115
Обадих се да питам, в болницата е.Добре че се сетих да попитам все пак🙂

# 116
Момичета тази отпуска от 23.12 до 03.01 за всички репродуктивни ли важи?

# 117
  • Sofia
Момичета тази отпуска от 23.12 до 03.01 за всички репродуктивни ли важи?
Да, както всяка година. 😊
Аз да попитам, ако някоя скоро е раждала планово, заради Ковид има ли изменение в престоя от дни? Ако си планово и всичко е наред, може ли заради вируса да изписват на трети ден, или това са само слухове...?

# 118
Здравейте, мили дами! Имам нужда, от мнение (съвет), ако сте правили скоро, операция в болницата! От 2016г, съм пациент на д-р Цветков. Имам две операции (2015 - лапароскопска и 2016 -отворена, при д-р Еленчев), заради миоми. С един яйчник съм и на единствения ми, стимулиран цикъл, изкарах две яйцеклетки (не оцеляха до бластоцист). Заради миомите и ИЯР, съм на ЕЦ. Имам три бременности, 2018 - спонтанна, 2019 - след инсеминация (за да кандидатствам за Фонда) и тази година, след трансфер. Всички бременности, завършиха с мисед, като само миналата година, стигнах до пулс. Тази годуна, правихме и ПИД, на две ембриончета - първото добро, второто с 60% увреждания. На операцията, от 2016, Еленчев ми остави една миома, защото е в стената на матката. През годините, пораснаха още две, но бяха малки. С тази бременност и трите, порастнаха много. Освен миомите, имам и инсулинова резистентност и мутации  - хетерозигот PAI 5g/4g и хомозигот MTHFR( нямам NK клетки и проблеми, с щитовидната), както и явно некачествени яйцеклетки/ембриони. Не съм имала терапия, за мутациите (ниско рискови, според имунолозите в Надежда). Сега съм пред дилема, оперирация в Надежда(ако може с новия апарат/лазер), консултация с друг имунолог(Русев напр.), хематолог и евентуално донорска яйцеклетка. Втория вариант е Турция, но там прилагат силни стимулации, а миомите са хормоно зависими. Ще съм благодарна, ако има скоро оперирани дами, които да споделят - как е положението сега? Също така, ако някоя от вас е ползвала скоро донорска яйцеклетка, да ми пише - как е протекло(в тази пандемия) и колко е струвало?

# 119
Привет отново, по колко време сте приемали преднизолон, тъй като ми го изписаха след трансфера, но пише само 2х1, а се притеснявам да не го приемам твърде дълго.

Общи условия

Активация на акаунт