Кралски работи и клюки - декември 2020

• 66 062
  • 1 606
  •   1
Отговори
# 1 335
  • София
Защото така работи системата за наследяване.
На мен пък обратното ми е смешно - Чарлс не приема, а наследява...защо да се отказва от наследството си?! 🤨

# 1 336
  • Варна
Лично моето мнение е, че той не става за крал. Няма качествата, няма присъствието, няма дори външния вид и осанката. С компрометираната вече Камила до себе си са направо пародия. И пак лично мое мнение е, че ако ставаше, баба щеше отдавна да му е оставила нещата. Както направиха някои други европейски монарси.

# 1 337
Сигурно Елизабет иска да стане най-дълго царувал монарх в световната история, засега е само в историята ОК + останалите от Комън Уелта. Луи XIV е най-дълго управляващия монарх - цели 72 години. 

Какво значи става и не става за крал? Какви функции има английския крал, с които Чарлз да не може да се справи? Сигурно няма да е в ярки костюмчета, че да се вижда в тълпата от далече, но смятам, че с останалото ще се справи. За другото - има правителство.

# 1 338
  • София
Не мисля, че думата абдикация е от любимите в речника на Баба. Хубаво е да се чуе речта й при встъпването й. Неведнъж е ставало въпрос за чувството й за дълг.

# 1 339
Всъщност е много тъпо да се откажеш да бъдеш крал след като години наред си царувал в мирни времена.
Какво й е на Елизабет - здрава, права и като задължение има да отреже една лентичка, да дръпне някой чаршаф, да кима когато й говорят и да помаха на тълпата. И това вече няколко пъти в месеца.
Това прави и Чарлз от раждането си и ще прави до смъртта си. Само титлата пред името ще се смени.

Испанският крал абдикира, защото си подритна много здраво короната, а можеше и до затвор да стигне, ако не внимава. Други кои са се отказвали? Повечето европейски крале са доста възрастни.
Просто залагат на повече чай и повече събития и инициативи за младите. Simple Smile

Маргарет Данска е на 80г (тя ли беше онкоболна?)
Харалд Норвежки е на 83г
Шведския и той на 74г
Ей ги, ходят си, четат речи, махат на тълпата и си носят новите дрехи...

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 11:22 от Ice Queen

# 1 340
От европейците, освен испанския крал и нидерландската кралица абдикира в полза на сина си. Май имаше нещо такова и с белгийците, но не съм сигурна.

Картичката на Съсекс - необичайна концепция. Само на мен ли нарисуваният Арчи много ми прилича на Джордж? 😀

# 1 341
Рядкост са монарсите, които абдикират в полза някому, освен ако не са се омаскарили тотално и би било скандално да останат на поста си. Испанският крал е един от тях, но той както каза някой и до затвора можеше да стигне и честно казано справедливо би било ако беше.

# 1 342
Лично моето мнение е, че той не става за крал. Няма качествата, няма присъствието, няма дори външния вид и осанката.
Оставам с впечатлението, че английският престолонаследник се избира с конкурс по красота. Доста е субективно, но и Уилиям не е топ красавец с осанка и присъствие.
Доста хора се притесняват какво ще стане с монархията след смъртта на Елизабет и това не е само заради Чарлз.

# 1 343
Пуснаха видеото с четенето на стихотворението от Чарлз, Камила и известни актьори.

Стихотворението е записано в подкрепа на благотворителния фонд на актьорите, на който Принцът е покровител повече от 20 години.
Благотворителната организация подкрепя актьори и мениджъри на сцени, които не могат да работят поради болест, нараняване или старост и тези, които изпитват финансови затруднения, особено по време на пандемията на коронавируса.

https://www.instagram.com/tv/CJLR6lVjvXz/?igshid=1bz0xwes8bxcv

# 1 344
  • София
И белгийският абдикира, май заради скандала с новата принцеса. Така че само Беатрикс Холандска нямаше някаква причина (освен смъртта на сина й), а и там и майка й и баба й са абдикирали.

# 1 345
Лично моето мнение е, че той не става за крал. Няма качествата, няма присъствието, няма дори външния вид и осанката.
Оставам с впечатлението, че английският престолонаследник се избира с конкурс по красота. Доста е субективно, но и Уилиям не е топ красавец с осанка и присъствие.
Доста хора се притесняват какво ще стане с монархията след смъртта на Елизабет и това не е само заради Чарлз.
Не е по красота,но най-хубавото за тях е ,че не ги избират по ум,че някой от тях нямаше да се класират и за обслужващ персонал.

# 1 346
Ми притесняват се, защото монархиите, като цяло стават все по-формални. Власт нямат никаква повечето и много често ги държат само, като туристическа атракция. Ох, с риск да ме изтрият ще си призная, че за мен най-забавно би било да станат републики всички монархии. Знам, че няма да умрат гладни синьокръвните, ама искам да ги видя колко пари струват без тоя голям гръб.

# 1 347
  • Варна
Уилям може да не е красавец, но има осанка, има и присъствие. Далеч повече от смачкания си баща. Добре, че е била Даяна, че двамата й сина да не приличат съвсем на баща си.

# 1 348
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз пък харесвам и Чарлз и Камила и нямам нищо против да го видя на престола, когато дойде време за това.
Уилям да си чака неговият ред.

# 1 349
Не знам дали имат осанка и присъствие за крале, но знам че не искам Елизабет да умира по време на пандемия. Да изчака още няколко годинки, моля! Тя заслужава грандиозно изпращане с тълпи от хора по улиците. Последния традиционен монарх от най-старото поколение. Чарлз си заслужава истинска церемония по коронация. А ние... ние заслужаваме океан от крале, кралици, херцози и принцеси от цял свят, които да обсъждаме по време на коронацията. Някой трябва да мисли и за нас. Грандиозността не може да се случи в условия на пандемия.
Коронация в днешни дни - епископа на Уестминстърското абатство праща емотикони-коронки по месинджър на Чарлз III? Не, мерси!
Та... да чакат! Grin

Общи условия

Активация на акаунт