Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 64

• 36 722
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Мен много ме притеснява наследствеността на болестта. Какъв е процентът детето ми да го наследи?

Аз написах по горе не бъркайте нещата - няма наследственост, има генетична обремененост (т.е. предразположеност) които са различни неща. Дори и да има обремененност не е задължително да се отключи заболяването, трябва да има и отключващ фактор.

Иначе да, не е приятно детето ти да има такъв проблем, но гледайте малко положително на нещата...има къде къде по-страшни неща. Аз съм с проблем от 14 годишна, е при сина ми още по-рано се отключи на 8г , но хормон започна чак на 11г. Има деца които пият хормон от бебета...

За да може да направите нещо е необходимо да разберете защо се е отключил проблема, за съжаление шанса да го направите е почти нулев, тъй като масово не се търси причината, а и тя може да е навсякъде. Има различни теории - анемии, проблеми с храносмилателната система, проблеми с черния дроб...какво ли не съм чела. Затова при някои хора диета/режим помага, а при други не. Ако ви се занимава с проба-грешка може да потърсите нещо, което да ви влияе поне плацебо.

Напротив много хора го правят Wink това, че лекари не знаят и не помагат е друг въпрос. Когато човек иска да се образова го прави има доста точни насоки къде и какво да се търси.  И аз съм открила защо се е отключил проблема при сина ми и съм взела мерки и имам ефект върху антитела и автоимунното е в ремисия в момента. А дори и да не знаеш, точно защо се е отключило заболяването мерки пак могат да се вземат, Бонго е написала преди мен - попълване не дефицити на витамини, безглутенов режим и работа върху добро чревно здраве са много важни!

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 14:16 от mibobo

# 256
Аз също имам изпотявания нощем, но само около цикъл и Ову и само зимата. Не знам защо е така....
Иначе, Леми, и аз докато бях с нули в Тсх бях по избухлив и се разстройва лесно и все ми се ревеше

# 257
Много често ми се случва след хранене да ми се гади, даже да повръщам, същото се случва докато си мия зъбите. Дали има някой друг така?

# 258
Много често ми се случва след хранене да ми се гади, даже да повръщам, същото се случва докато си мия зъбите. Дали има някой друг така?

Сега ли се е появило това? В смисъл винаги ли сте го имали?

И аз да кажа за безчувствеността - пък ако знаете като бях в хипер, с няколко нули в Тсх-то колко чувствена бях, постоянно ми се искаше да тупам мм с най-тежкия тиган 😸

Хохо разсмя ме хубаво. Аз съм била мнооого отдавна в хипер в началото, но помня наистина, че всички ми бяха виновни за нещо

# 259

Сега ли се е появило това? В смисъл винаги ли сте го имали?

И аз да кажа за безчувствеността - пък ако знаете като бях в хипер, с няколко нули в Тсх-то колко чувствена бях, постоянно ми се искаше да тупам мм с най-тежкия тиган 😸

Хохо разсмя ме хубаво. Аз съм била мнооого отдавна в хипер в началото, но помня наистина, че всички ми бяха виновни за нещо
Не, да кажем, откогато са и другите симптоми.

# 260
На мен ми прилича на гастро проблем - киселини, гастроезофагеален рефлукс нещо такова. Стомашни проблеми имате ли?

# 261
На мен ми прилича на гастро проблем - киселини, гастроезофагеален рефлукс нещо такова. Стомашни проблеми имате ли?
Мисля, че не, по-скоро ми изглежда като хранително натравяне, като се случи да ям млечни продукти.

# 262
О да може и да е хранителна непоносимост, ако сте забелязали при кои храни се случва.  Ами изключете ги, заменете с кокосови ако не можете без тях.

# 263
Здравейте момичета.Искам да споделя...понеже се тревожа. С Хашимото съм, с нормални хормони, не пия лекарства.Диагнозата е поставена преди 4г , тогава ми казаха само да си следя ТСХ, което не съм правила от тогава....На ехографа тогава се видяха изменения типични при Хашимото и жлеза с горно гранични размери( тя е с такива размери от 8 години поне), тогава ( преди 8г) нямах Хаши или поне не знаех... Та проблема ми в момента е , че напоследък забелязвам , че ми грахне гласа понякога, а легна ли на дясно , започна ли да говоря с тих тон грахна, губи се ..не мога да говояря нормално, трябва да говоря на по висок тон за да не звучи странно, преграхнало.Това е когато съм легнала.Случва се и като съм права, но по рядко или при пеене да речем...Трябва ли да се тревожа? От години не ми е гледана жлезата ...Дали може да е нещо лошо... Sad
Благодаря ви...

# 264
Иди си я виж, не е сложно. Пускаш хормони, преглед и така.

# 265
Мен много ме притеснява наследствеността на болестта. Какъв е процентът детето ми да го наследи?

Аз написах по горе не бъркайте нещата - няма наследственост, има генетична обремененост (т.е. предразположеност) които са различни неща. Дори и да има обремененност не е задължително да се отключи заболяването, трябва да има и отключващ фактор.

Иначе да, не е приятно детето ти да има такъв проблем, но гледайте малко положително на нещата...има къде къде по-страшни неща. Аз съм с проблем от 14 годишна, е при сина ми още по-рано се отключи на 8г , но хормон започна чак на 11г. Има деца които пият хормон от бебета...

За да може да направите нещо е необходимо да разберете защо се е отключил проблема, за съжаление шанса да го направите е почти нулев, тъй като масово не се търси причината, а и тя може да е навсякъде. Има различни теории - анемии, проблеми с храносмилателната система, проблеми с черния дроб...какво ли не съм чела. Затова при някои хора диета/режим помага, а при други не. Ако ви се занимава с проба-грешка може да потърсите нещо, което да ви влияе поне плацебо.

Напротив много хора го правят Wink това, че лекари не знаят и не помагат е друг въпрос. Когато човек иска да се образова го прави има доста точни насоки къде и какво да се търси.  И аз съм открила защо се е отключил проблема при сина ми и съм взела мерки и имам ефект върху антитела и автоимунното е в ремисия в момента. А дори и да не знаеш, точно защо се е отключило заболяването мерки пак могат да се вземат, Бонго е написала преди мен - попълване не дефицити на витамини, безглутенов режим и работа върху добро чревно здраве са много важни!

А можете ли да споделите какво сте правила, за да стигнете до причината? Аз също съм се захванала сериозно и не искам да се примирявам само до л-тироксина. Искам да разбера самата причина и да работя по отстраняването й. В този ред на мисли ще съм благодарна да споделите откъде започнахте вие, какви изследвания сте правили и всичко, което лекарите не ни го казват.

# 266
kyklichkata правила съм изследвания в търсене на - бактерия, възпаление, алергия, вирус и т.н. Има насоки когато са завишени МАТ да се търси проблема в стомашно-чревен тракт - може да е бактерия (примерно Кандида, Хеликобактер ...), може да е хр.непоносимост, може да е гастро проблем - гастрит, язва. Когато са завишени ТАТ се търси по периферията на тялото т.е. уши, нос, гърло, зъби, пикочо-полова система.
Не всеки успява да намери причината, понякога я намира но може и да не може да се отстрани така лесно. Но според мен трябва да се потърси, тъй като може да се окаже нещо "поправимо" .
И така на моя син въпреки, че нямаше завишен МАТ пуснах изследване на проба фецес за всичко което изследват в лабораторията, излезе чиста. При него завишен беше ТАТ , пуснах гърлен и носен секрет и в носа излезе златист стафилокок. Отделно пуснах и тест за хр.непоносимости защото беше с тройна анемия (В12, В9 и желязо). На теста излязоха много непоносимости, ходихме в гастро отделение и си излязохме със строга диета, но основното е без глутен и млечни. Излекувахме и стафилокока и 4 месеца по-късно антителата му бяха спаднали (първо бяха 335 при граница 115, после станаха 45) . Тази пролет т.е. 2г по-късно видях, че пак тръгват нагоре (85 при граница 115), отново носен секрет и пак стафилокок, пак лекувахме и сега са 40. Явно не го излекуваме трайно и се възбужда при падане на имунитета, тя е упорита бактерия.
При позната проблема беше в пикочо-половата система, бактерия Ешерихия коли.

Всичко което описах е основно за намиране на проблем който е предизвикал повишаването на антителата т.е. проблема с автоимунното заболяване. Иначе отделно си е функцията на самата жлеза, за нея са важни наваксването на дефицити на витамини, безглутеновото хранене също, то спомага за подобряване на самата функция на щитовидната жлеза.

На първа страница съм сложила линкове към книги, в които има доста информация в тази посока

# 267
Момичета, между еу тирокс и антибиотик 2 часа ли трябва да има разлика?Thinking

# 268
Здравейте момичета.Искам да споделя...понеже се тревожа. С Хашимото съм, с нормални хормони, не пия лекарства.Диагнозата е поставена преди 4г , тогава ми казаха само да си следя ТСХ, което не съм правила от тогава....На ехографа тогава се видяха изменения типични при Хашимото и жлеза с горно гранични размери( тя е с такива размери от 8 години поне), тогава ( преди 8г) нямах Хаши или поне не знаех... Та проблема ми в момента е , че напоследък забелязвам , че ми грахне гласа понякога, а легна ли на дясно , започна ли да говоря с тих тон грахна, губи се ..не мога да говояря нормално, трябва да говоря на по висок тон за да не звучи странно, преграхнало.Това е когато съм легнала.Случва се и като съм права, но по рядко или при пеене да речем...Трябва ли да се тревожа? От години не ми е гледана жлезата ...Дали може да е нещо лошо... Sad
Благодаря ви...

Трябва да се следиш редовно, ако се остави така, заболяването може да прогресира. Моя близка е с подобни симптоми, оказа се Хашимото с хиперфункция и увеличена жлеза. Вече пие хормон. Обръщай си внимание на здравето, от щитовидната жлеза зависят много процеси в тялото.

# 269
Момичета, между еу тирокс и антибиотик 2 часа ли трябва да има разлика?Thinking

Не съм съвсем сигурна, но мисля че 2-3 часа са достатъчни. Сега се замислям, че никога не съм следила това...аз рядко пия АБ де, но съм си нагласяла прием да ми е удобен като режим през деня.

Общи условия

Активация на акаунт