Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 64

• 35 652
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Възможно е, те така са навързани нещата в целия организъм че Simple Smile , иначе да В2 наистина е във взаимовръзка с щитовидната.
А питам за другите дали си изследвала, защото ако си видяла подобрение от Милгама , тя е В1, В6 и В12, така, че ако си отхвърлила В12, то тогава провери и В6, него го има на доста лаборатории, но пак не на всички. Фолиевата я има навсякъде.

Ашваганда колко време приема?

Ашвагандата я приемах стандартно за добавка - 3 мес. , тогава редувах нея и Мумио. И от двете имах спадане на ТСХ, но ми оказа влияние на мес. цикъл. След това преминах на Хитозан-базов- 6 мес, чак не ми се спираше, толкова добре се чувствах, след това открих Жирозитал. Комбинирах го с Хитозан за по-бързо редуциране на кг през лятото и само Жирозитала ми стана фаворит - бързо отводняване на излишната вода. След това започнах да си правя екстракт от рози / сироп и вино/ , защото съдържа Гераниол - вещество от розов екстракт. С новия еутирокс направих няколко продължителни месечни кръвотечения, докато напасна точната доза, очевидно новия е  намален, а розите влияят на кръвоносните съдове / съединителната тъкан - прочистват ги от шлаки. Те така спрях и розовото вино Wink

# 511
Аз питам за Ашвагандата защото бях я взела за майка ми, но не й повлия много на кортизола. И тя я приема 3 месеца, но тя на всеки действа различно.
Този Жирозитал не го бях чувала, хареса ми като за нея, че тя е с високи триглицериди и холестерол ще го взема за проба.

# 512
mibobo, на мен ендото ми изписа за холестерола Липомезин.

# 513
mibobo, на мен ендото ми изписа за холестерола Липомезин.

Мерси Леми ще го погледна. Тя си пие някакви лекарства за холестерол, но триглицеридите много зор смъква. За сега е най-доволна като влияние от Хепасейв, спре ли го и веднага скачат нагоре. Но то и при нея сто неща - диабет, кръвно, Хашимото с хипофункция.

# 514
А някой наясно ли защо в листовката на Б комплекс пише:"не приемате, ако имате високо кръвно 2 и 3 стадий." Каква връзка и изобщо какво отношение има?

# 515
Мисля, че леко вдигат кръвното, но не съм сигурна.

# 516
Дъщеря ми беше на лечение за артрит с Метотрексат и фолиева киселина. След прекратяването му тсх се покачи много. Според лекарите нямало връзка. Според мен има връзказ, лекарството подтиска имунитета, а ето че и с фолиевата има връзка.

# 517
Преди повече от 20г. В комплекс ми е изписван за херпес зостер, проблем със очи след продължително четене за изпити, за проблеми с възпален нерв. Преди 4г. за срязване на ръката възрастен професор ми изписа само доксициклин и В комплекс - и двете струват по 2-3 лева. Изписван ми е Фибс - ампули за инжекции при проблем с очите, а следващ път за разбиване на сраствания на яйчници след настинки. Фибса също е с витамини от група В.  Масовите лекарства бяха аспирин, аналгин-хинин, доксициклин, вит.С  и В комплекс. Нямам спомен да ми е изписвано нещо друго в миналото.

добавка за отслабване с В комплекс Wink  https://apteka.framar.bg/30079145/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B8-60

Без да правя реклама на продукта, просто търся потвърждение  .... 
"Едно от най-важните условия за нормалното протичане на метаболитните процеси в организма е именно да се приемат редовно необходимите количества от всички видове Витамини от група В."  https://www.mila.bg/article/7486376

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 11:40 от Sebekneferura

# 518
Здравейте, момичета.

Не съм писала отдавна и се надявах да нямам причина да пиша, но уви...
През 2018 г. имах симптоми на Хашимото и много ниски стойности на вит. Д (13.5, при долна 20).
Скрит текст:
Проф. Боян Лозанов ми предписа терапия селен с вит. Д и успяхме да нормализираме стойностите за точно половин година. Продължих да следя стойностите на всеки 6 мес. и всичко беше в границите ... до скоро. Само един път имах леко покачване на ТСХ (4.54, при горна 4.20, но тогава ми предстоеше операция и бях под огромен стрес).
През 2020 г. не успях да си пусна изследвания. Прикачвам последните, които имам. (Моля не обръщайте внимание на бързия тест; пуснах го, защото имах вътрешен полет).

ТСХ е много ниско, а ТАТ пак са десетки пъти над нормата....

Днес тръгнах да си запазвам час в Токуда при проф. Лозанов, но видях, че е починал преди няколко месеца Broken Heart. Не мога да спра да плача, защото той беше човекът, който ме измъкна от хормонална терапия преди години и така и не му благодарих Sad
Цикълът ми днес на 3-ти ден е обилен, вероятно от проблемите със жлезата...

Не знам при кого да запазя час, и съм адски притеснена, заради тези изненадващи промени на стойностите, и объркана къде да търся нов ендокринолог... Той беше човекът, на когото вярвах Sad

Не съм имала някакви симптоми през последните месеци, освен, че съм доста уморена. Преди години отидох при него, защото кожата ми започна да се лющи и да пада буквално от лицето. До скоро все още страдах от изключително суха и чувствителна кожа, но изведнъж се нормализира...

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 18:33 от Анонимен

# 519
Симптоми на Хашимото едва ли си имала, това е автоимунно заболяване - в тялото има образувани антитела, които атакуват щитовидната и когато вече я увредят и нарушат функцията й т.е. получиш понижена функция започваш да имаш симптоми от това. Не знам какви симптоми си имала, като гледам хормоните ти са били доста добре, вероятно е било от дефицита на Д.  ТАТ и МАТ са антитела преди няколко страници обяснявах на друга дама, на тях хормонална терапия не им влияе. Хормон се пие заради хипофункция, това е различно състояние от Хашимото. Може човек да има само едното от тях може да има и двете. С две думи искам да кажа, че професора не ти е изписал хормонална терапия защото не се е налагало такава. Изписания селен вероятно е повлиял на антителата ти, но не всеки път той помага.
За лекар не мога да помогна, момичетата на предните страници мисля, че препоръчаха др.Димитрова. Прегледайте темата назад, както и първата страница, мисля, че ще ти е от полза.

# 520
Благодаря, mibobo Heart

Доц. Лозанов (синът на проф. Лозанов) ми беше казал, че вероятно само съм имала временни симптоми на Хашимото...
Ще си запиша час в понеделник.

# 521
Здравейте, има ли някой от вас, който е прочел книгите на Изабела Уенц? Интересува ме има ли информация в тях за хиперфункция и Базед или пише основно за Хашимото.

# 522
Аз имам Първопричината, втората - Протокола не съм я купувала, тя е по-практическа.
До колкото помня, че я четох отдавна си пише основно за Хашимото и хипофункция, тя не случайно се казва и така.
Ето съдържанието й
Скрит текст:

# 523
  • София
Здравейте момичета, може и да е коментирано, но не намерих да сте писали нещо за ваксините срещу Ковид? Някои лекари препоръчват да се консултираме със специалист, който да ни препоръча подходяща такава. Някоя от вас питала ли е лекяря си и какво ви посъветваха?

# 524
Нямам намерение да се ваксинирам категорично, затова не съм и питала. Но и не смятам, че някой лекар е в състояние да посъветва нещо адекватно и да препоръча "подходяща" такава, тъй като няма достатъчно информация.
Тези ваксини създадени за по 5-6 месеца, все още са в процес на проучване и всекидневно изскачат все нови неща за тях, никой няма наблюдения в дългосрочен план.
За хората с автоимунни заболявания ваксините каквито и да са, не са препоръчителни принципно, освен ако не са в ремисия. Така, че поставянето на такава и то точно от тези за Ковид, за мен e двойно рисково, но това е мое мнение, с което не ангажирам никого.

Ето част от листовката на едната ваксина, цялата е етотук, това ми е достатъчно като информация...
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт