Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 64

• 35 639
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Здравейте! Има ли някоя от вас с премахната щитовидна жлеза заради карцином, която е имала високи антитела преди това? След премахването на жлезата изчезва ли Хашимотото реално? Или продължаваме да го поддържаме чрез добавки и АИП например? Благодаря Simple Smile

# 526
Здравейте! Искам да попитам дали някой е наясно относно ваксинирането срещу Ковид, дали ни е противопоказно?

# 527
  • София
Слушах по телевизията няколко специалисти, които казаха, че РНК ваксините не са подходящи за нас.

# 528

Това бяха изследванията ни преди една седмица ,реших да ги повторя Може ли някой компетентен да ги изкоментира?Има ли детето хипотиреоидизъм?Сега Т3 не е над референтните?Хормони
TSH   S       8.09       µIU/ml     0.27 - 4.20     ECLIA
Free Т4 (fT4)   S     11.19       ng/l     9.30 - 17     ECLIA
Free T3 (fT3)   S     3.96          ng/l     2 - 4.40     ECLIA

# 529
За мен има хипотиреоидизъм, разлика в изследванията има, тъй като са в различни лаборатории и съответно различни граници, състоянието на организма също се мени малко или много, но ситуацията е подобна като преди това. Висок ТСХ (както се вижда двоен на дадената граница, първия път при горна 5,6 е 11,5, сега при горна граница 4 е 8 ), нисък Т4 и преди и сега и сравнително висок Т3 може да е в граница но е почти на горната.

# 530
Благодаря ви за отговора , купила съм хормона и само чаках днес да излязат резултатите . Колко трябва да ни спадне ТсХ?Искам да питам нещо подходящо за черния дроб има ли за дете ?Четох за бял трън ,но не не е добре за хипофункция.Асата ни е висок ,а пием валпроева ,която допълнително го натоварва?

# 531
Трябва лекар да следи детето

# 532
Ще спадне, не се притеснявайте. То беше малко детенцето до колкото помня, така че при тях е малко по-висока границата, но поне до около 3 трябва да падне. Хубаво е като започнете хормона и след 45 дни да се направят контролни изследвания да се види как е дозата, ако се налага корекция. Заплюйте си една лаборатория и следете само в нея, за да имате база за сравнение.
За черния дроб аз не мога да помогна, ходили ли сте на гастро?

# 533
разбира се, че го следи лекар детето  и то не един , но ако сте се сблъсквали скоро ще видите , че те лекуват симптоматика.Ако не бях чула от позната , че турските невролози искат ТСХ , никога нямаше да пусна.

# 534
Не, аз имам в предвид гастро да изпише добавка подходяща за възрастта, защо не всяка добавка става за дете.
Иначе лекарите са ми ясни и за мен и за детето съм се нагледала на всякакви.

На това попаднах в нета https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/9313

# 535
А може ли да ми кажете ,кой лекар Ви се вижда адекватен за дете и последен въпрос тея стойности могат ли да се коригират с добавки ,а не с хормон?

# 536
Не бих рискувала с алтернатива за дете

# 537
Не могат да се коригират с добавки, а и при децата много от добавките са забранени (тирозин, келп, омега 7 и т.н) и трудни за дозиране. А защо всъщност търсите нещо за черен дроб? Чернодробните могат да са високи и като резултат от хипофункцията. Освен това се вдигат и при наднормено тегло. След диета влизат в норма. Но всъщност те все още са в норми. Има значение, ако е пило лекарства наскоро, както и какво и яло предния ден. Един често предписван панадол (парацетамол) напр изстрелва чернодробните винаги нагоре.

# 538
Детето ,не е дебеличко .В норма е.Панадол не е пила.Пие валпроева киселина (Депакин),който натоварва черния дроб.Не знам дали е вярно ,но четох докато се нападнат хормоните това минава през черния дроб и още ще го натоварим.Асата ни е 52 при горна референтна 30 на 2 г .е детето.

# 539
Можете да потърсите препарат за толкова малки деца с фосфолипиди (има масло от крил, омега 3) и съответните храни, които ги съдържат (макар че с храна нещата се случват бавно). Освен това, коментирайте с лекар! за прием на трансметил. То всичко минава през черен дроб и бъбреци - от течности до храна и лекарства. Освен това, някаква част от конверсията на хормона се случва и в черния дроб. Може да се говори повече за ползи, отколкото за вреди за самия дроб и организма от хормона. Депакинът е много по-утежняващ от т4.

Общи условия

Активация на акаунт