Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 64

• 35 439
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Един ден 0.25, един ден 0.5 е дозата . Явно ще мина само на половинки . Фт3 и фт4 бяха в норма . Май през бременността веднъж съм ги пускала. Може би трябва да разровя колко точно ?
Защо не са ги пускали пак ?
Не е опасно. Намали си малко дозата. До 3 дни ще се вдигне, ако я свалиш. Нищо не казваш. На колко си? А фт3 и фт4? Проблемът с тсх е, че трудно се сваля, но пък бързо и лесно се вдига🤔🤪

# 121
Можеш да редуваш 25/37,5, но след 2 седмици пусни контрола. Не са ти ги пускали, защото ендокринолозите не се интересуват от тях. За бебето обаче е важно фт4 да е в горната четвърт на реф стойности. Само на фт4 имаш по каса. Фт3 си го плащаш. Влизаш в 8 месец. Аз бих се следила на 2 седмици, но ти си преценяваш.

# 122
Това фт4 с еутирокс ли се контролира ?
Можеш да редуваш 25/37,5, но след 2 седмици пусни контрола. Не са ти ги пускали, защото ендокринолозите не се интересуват от тях. За бебето обаче е важно фт4 да е в горната четвърт на реф стойности. Само на фт4 имаш по каса. Фт3 си го плащаш. Влизаш в 8 месец. Аз бих се следила на 2 седмици, но ти си преценяваш.

# 123
Да, т4 е еутирокс, фт4 - хормон на щитовидната жлеза. Особено важен е първия триместър за менталното развитие на детето. Фт3- за здравето на сърцето на бебето. Ниските нива и на двата хормона могат да са причина за спонтанен аборт.

# 124
Чакайте да попитам . Някой приема ли го вечер еутирокса . Аз приемам витамин Д и магнезий . Ако трябеа да чакам 8 часа следва най добре вечер да го приемам . Магнезият ми е по 3 на ден , а витаминът е през светлата част на деня май . И отделно кое на кое пречи ? Въпреки че съм ги приемала почти заедно Тсх ми се влияе ог еутирокс , тоест следва че не съм усвоила добре д-то и магнезия ли ?

# 125
Аз пия еутирокса през нощта, а часовете за добавките са препоръчителни плюс минус час не са фатални, просто е хубаво да имат отстояние. Но когато се натрупат много добавки понякога е невъзможно точно спазване. Аз години наред съм пила еутирокс и 10мин след това кафе и да, действал ми е е вероятно по-малко разбира се.

# 126
Пускам таблици с дневните дози витамини и минерали за деца и възрастни. Ако искате, ги сложете на първа страница. Но това са дози, които не се нуждаят от попълване на дефицити.

Тук има хубава статия.
http://dr-mgeorgieva.com/статии/тиреоидит-на-хашимото-в-детската-и-юношеска-възраст

(Копиране линка до вкл "възраст", че не препраща правилно и го пуснете в браузъра.)

Стана ми любопитно дали някой е водил детето си при тази лекарка и дали идва в София да прави консултации? Аз бих я посетила.

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 17:51 от bongobongo

# 127
Здравейте и приятно посрещане на НГ.От хипо преминах в хипер функция.Оплакванията са ми минимални, но много ми отекоха очите.Някоя да е имала такъв проблем?

# 128
Трада, отекли или са започнали да изпъкват като при Базед?

# 129
Трада, отекли или са започнали да изпъкват като при Базед?

Отекли, особенно сутрин.Пусках изследвания за дейността на бъбреците-всичко е наред.

# 130
Ами, то при мен като се установи хипера, и започнах лечението с тирозол, не само очите, ами и лицето и изобщо цялата се бях подула.

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 20:17 от Lemy

# 131
С хипофункция съм и имам много силни болки в очите, парят ми и ми сълзят има ли връзка?

# 132
Добър вечер момичета и за много години,вчера си пуснах сама още някакви изследвания дето нямах предишния пост но виждам,че и там не е добре резултатите, според вас на какъв специалист да обърна моля дайте ми съвет.
TSH 2,697(0,350-4,940)
TAT 421,0(0,0-35,0)
MAT 646,0(0,0-40,0)
PRL 556,0(59,3-619)

# 133
Здравейте момичета,
Честита Нова Година Simple Smile
аз чета, чета и колкото повече чета се обърквам,
Следя темите за ИР, за бременност и Хашимото и тази. Даже се чудех в коя точно да пиша
Имам доста въпроси и разбирам, че по някой път досаждаме, но бих се радвала ако получа отговор.
Та... бременна съм в 37 седмица с хипофункция, но неустановен Хашимото, тъй като ендото каза, че се вижда нещо на ехографа, но не е сигурна дали е изменение. Пия еутирокс от 25 вече 3 месеца.
Свалих тсх от 3.26 до 1.96 но фт4 все е под норма а фт3 при последното изследване даже беше спаднало. Малко ме е страх сама да си назначавам дози и хапчета, особено като съм бременна, но няколко пъти пих по 37 мг.
Разбира се ендото казва, че тсхто ми е перфектно и хич не се интересува от другите стойности. Правих обременяване и стойностите на КЗ са 4.4 -0мин. 7.06 -60мин. 5.5-120мин. При Норма 3.3-6.6 мисля че на 60 мин си е доста висока
 Не съм пускала троен инсулин, затова реших да пусна на гладно-8.8
Феритин -8 при норма 15-160
Латентен жск 65.6 (27.8-53.7)
Желязо 14.7 (11-26)
Хемоглобин 118
Вит в12 -330 при норма  до 720
Вит Д-38 при норма до 50.
Антителата са в норма, но все пак ги има
И разбира се и гинеколога казва всичко ти е наред при тези резултати.
Само при последните изследвания установи висока глюкоза в кръвта и урината и ми забрани сладко, ориз, картофи,плодове и др.
Та на своя глава си взех малтофер и допълнително б12.
Ендото каза, като родя да спра хормона и да направя контрола след 6-8 седмици
Това е статуса ми в момента, а ето и въпросите.
1. Мислите ли че стойностите на инсулина и другите изследвания може да са фалшиви при положение, че съм бременна.
2. Кога след като родя да правя пак изследвания и обременяване, за да потвърдя или отхвърля ИР.
3. Моля сподете режима си при ИР и Хашимото, действат ли за отслабване и подобрение, тъй като чета че коментирате, че ВМ НВХ,е препоръчително при ИР но не и за Хашимото. Кое да лекувам първо.
4. Да спазвам ли някакъв режим докато кърмя или след това
5. Да спирам ли хормона като родя, при положение, че и сега не са ми хубави резултатите. Даже бях чела че високо тсх и ниски фт4 и фт3 влияят върху пролактина и лактацията и има вариант да няма достатъчно кърма. Това е 2рата ми бременност, а при първата ми бременност не успях с кърменето, но незнам дали е имало нещо общо.
И да ви споделя за опита ми с ВМ НВХ.
За 3 дни наред намалих въглехидратите с висок ГИ. Основно ядях салата с протеин.
Усетих главоболие и силно раздразнение.
Накрая не се стърпях хапнах 2 бонбона и 3 бисквити и настроението ми дойде буквално.
Имал ли е някой този проблем.
Не искам да родя и само да съм нервна хахах
Пак бях чела, че НВ ВМХ и намаляването на въглехидратите за лечение на ИР може да увеличи кортизола и също че този режим не влияе добре за конверсията на фт4 в фт3 и съответно нивата му спадат.
Извинавам се за дългия пост, но рядко пиша и повече ви чета.

# 134
За мен всичко е логично  ти като взимаш различни дози  лекарство
Започвам да изпитвам сериозни съмнения в коректността на резултатите от Бодимед (или Кандиларов?). В рамките на 4 месеца пускам три пъти и не виждам голяма логика в резултатите:
29.07.2020, Кандиларов- На Л-тироксин 75:
ТСХ - 0,34
Т3 - 5,42 (3,1-6,8)
Т4 - 22,7 (12-22)

01.10.2020, Бодимед - На Л-тироксин 50;
ТСХ - 4,67
Т3 - 1,97 (2-4,4)
Т4 - 12,45 (9,30-17)

07.12.2020, Кандиларов - На Л-тироксин 6*50+1*75;
ТСХ - 1,81
Т3 - 3,5 (3,1-6,8)
Т4 - 21,27 (12-22)

Вие намирате ли обяснение? През лятото от хипер в силна хипофукция и сега в средата на зимата да се вдигне т4 до горна гранцица с увеличение на дозата - един ден на 75.
Доктора ми изписа дитирон но не съм си го взела, защото миналия път много се разбутаха нещата с това Т3.

Общи условия

Активация на акаунт