Дистанционно обучение за учениците - Teмa 13 /Декември 2020 г./

• 33 731
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 870
Не мога да си представя важни изпити, на които се явяваш само веднъж, например НВО, да се провеждат онлайн. Извън възможностите за преписване има и още един куп утежняващи ситуацията фактори. Например вкъщи интернетът прекъсва често за по няколко минути. По принцип не е нещо кой знае какво и дори не го забелязваме, освен сега с ДО, но ако се случи по време на изпит какво правим. Също вчера е спирал токът, отново за малко, но ако в същото това време си на НВО, гориш.

# 871
Също вчера е спирал токът, отново за малко, но ако в същото това време си на НВО, гориш.
UPS - 100тина лв...

# 872
Всякакви неблагополучия могат да се случат, както и да попаднеш в задръстване, да си забравиш личната карта, да вдигнеш температура и да пропуснеш единствен изпит. Едно време и кандидатстудентските бяха единствени, нямаше и вариант да се кандидатства само с диплома.
Но аз мисля, че сега само ще си умуват, ще правят проби да се намират на работа и после матурите ще бъдат присъствени просто защото няма да могат да осигурят равнопоставеност. Иначе може да се измисли.

При нас, макар че ваканцията започна, някои учители доста са се престарали. По един предмет (природна наука), трябва да се предаде есе до  днес следобед, а по друг - за първия ден след Нова година - проект, за който, като гледам, трябват поне два дена предварително проучване. Така че започваме почивните дни вкиселени.

# 873
  • София
Спокойно, никой няма да прави изпити онлайн, нямат сметка да го правят.

# 874
  • Някъде там...
Моите деца на ДО изкарват по-ниски оценки, отколкото присъствено.  Контролните са невероятен стрес, редовно някоя реве или трепери в паника, защото имат допълнителни притеснения от техниката - я не работи камера, я микрофон, я теста не се стартира, трудно им е да намерят буквите по клавиатурата. А часът е само 30 минути. Все пак са само 5 клас, достатъчно трудно е за децата, дори и присъствено.

Румка, откъде си сигурна, че децата са заразили родителите, щом няма антитела!? Би трябвало да имат нисък титър, но да имат, ако са го изкарали. Колкото по-леко си го изкарал, толкова по-нисък резултат излиза.

# 875
  • София
Какви букви търсят на клавиатурата? Не цъкат ли  с мишката по теста, а отворените отговори да са на лист и да ги снимат после? На клавиатура най-много една-две думи.

# 876
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Какви букви търсят на клавиатурата? Не цъкат ли  с мишката по теста, а отворените отговори да са на лист и да ги снимат после? На клавиатура най-много една-две думи.
Много малко, да не кажа, че няма ... да, нямаше, тест петокласничката, на който да не трябва да пише. По БЕ класното: 2/3 от въпросите бяха да отговаря тя какво мисли ... трудно се справя да набира ... 26 въпроса ... По АЕ - същото: да слага разни неща под 1 до 10 като пише 1- думата, 2 - думата и т.н., като задачите бяха 15! По математика: 20 примера (дроби -@ +, -, . и : ) да се решат за 30 мин + 10 мин. бонус от госпожата, и да се изпратят като прикачен файл. Само по ЧП имаше повече въпроси с цъкане, но и там при 6 от въпросите трябваше да пише ... Тестовете - правени с forms ... Ta, наистина се ошашкват дечурлигата ...

За мен, всякакви изпити, трябва да са присъствени.

# 877
  • София
Моята голямата на повечето тестове пише на ръка и после снима.
Коя "матура" точно ще е онлайн? В статията не е уточнено. Ако е ДЗИ, ще е пълно безобразие.

# 878
  • Sofia
Моят син има само шестици и изобщо не са ми критерии тези оценки. Не знам тестовете ли са лесни,критериите за оценка ли са занижени....Онзи ден писа съчинение на комп.и доста лесно се справи. Не знаех,че пише толкова бързо. Писа съчинение и на немски на месечния тест. И там не се оплака,че  му е било трудно.

# 879
  • София
Целият клас си е повишил успеха. Сигурно е защото ДО е особено качествено.😁😁🥳

# 880
  • София
Всички изпити онлайн...
Как ще стане с учениците/ училището, които показа клипът от Червен бряг?
Имаше и от Видинско репортажи, как нямат интернет, плащат ваучери....

В чужбина така били изпитите... Там учениците не отиват ли в тестов център и там правят онлайн тестове?

# 881
  • София
Както показа статията на Уницеф, светът не е Форума и не е София. Стотици хиляди деца, затворени поради вируса нямат достъп до ДО.

# 882
Като един привърженик на ДО ще кажа, че изпити онлайн е абослютна тъпотия. Мисля могат да измислят начин да проведат изпитите присъствено. Дори и класните и контролните при добра организация може да се организират присъствено. Стига да имат желание и мисъл могат да го измислят.

# 883
  • София
Да им организират от Уницеф, сума пари харчат за всякакви неща, да направят така, че да осигурят на децата достъп!  На вашите деца кой им осигурява - вие! Не може да изпитваме вина за неща, които не зависят от нас и заради нечии чужди интереси да жертваме живота и здравето на близките си. Моите и сега да бяха ученици, пак щях да мисля по същия начин, защото вече веднъж съм станала родител. Уницеф да се погрижи за нещата, които зависят от нея.

За писането на клавиатура - сори, ама учителката е решила как на нея да й е по-лесно, а не на децата. На потребителя (в случая на децата) трябва да му е лесно, за да покаже това, което може. Ако искаш добри резултати, трябва да улесниш потребителя, а не да го шашкаш допълнително.

# 884
За мен, всякакви изпити, трябва да са присъствени.
В някои школи е така и ми е спокойно, защото детето е само с наблюдаващия в стая , но в училищата няма как да се осигури  такъв комфорт и става сериозно рисково.Ако трябва да избирам, бих избрала безопасността пред това да преглътна някакви дребни...неточности.
За текущи контролни, класни , срочни, годишни ...преживява се някак да си учил и да се окажеш с по-лош или равен  резултат с някой, кoйто дори  не е  и отворил...Като в живота.Свиква се.
Матурите са нещо различно. За някои деца това е признание за години усилен труд.

Общи условия

Активация на акаунт