Дистанционно обучение за учениците - Teмa 13 /Декември 2020 г./

• 33 467
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 900
  • Бургас
Най-вероятно учителката ви по география и присъствено така да си пее урока.

# 901
  • София
Може би ако изпитваха, при нас щеше да е същото. За сега всичко е застинало, учителите си пеят уроците, децата дремят, като студенти са. Очаквам януари да влязат в ударна сесия, за да приключи някак срока.
И учители, и ученици, пречупиха кривата на търпението и мотивацията. От началото на декември всичко минава под мотото "ден да мине, друг да дойде". Учителите в нашето училище чакат с нетърпение да се върнат в клас. Предполагам, че ако отпадне министерската забрана за учебните занятия на гимназистите, нашите ще се върнат в час. Училището няма да продължи ДО по собствено искане.
Най-вероятно учителката ви по география и присъствено така да си пее урока.
Ох, хайде стига с тази мантра! Не е така! И говоря от опит, ама нали е важно все да сме на контра....!

# 902
  • Някъде там...
Определено и двете учителки не са любими на децата. И тази по география е доста истерична. Но при 40 минути час присъствено децата поне успяват да записват. Все пак са само 5ти клас! Не успяха да се опознаят с учителите, дори децата не се познават всички помежду си.
О, изпитват си, контролни правят, дори класно по БЕЛ имаха. Стресът е голям. Мотивацията вече клони към нулата. Никога не ми се е налагало да контролирам за домашни, за уроци. Е, напоследък го правя...

# 903
  • Немция
О, изпитват си, контролни правят, дори класно по БЕЛ имаха. Стресът е голям. Мотивацията вече клони към нулата. Никога не ми се е налагало да контролирам за домашни, за уроци. Е, напоследък го правя...
To e ясно, че дистанционно и присъствено не са равнопоставени. Особено, като продължи с месеци.

Защо да не е възможно матурите да са присъствено? Учениците се разделят на групи, чиновете на дистанция, с маски и готово. Нужни са ясни правила и спазването им.

# 904
И при нас е така с гимназистката. Мотивацията при ДО рязко спада, става апатична и трябва ежедневно да ръчкам с остена. Не и се става от леглото, няма желание сутрин въобще да се надигне, камо ли да учи.
Караме я на външна мотивация - аз намилам и следя всичко строго. Само по английски учи с желание, но и то не е същото като в клас.
А като са присъствено има една енергия, едно нетърпение да отиде на училище. И учи с кеф, даже по омразната и математика.

Дребният си учи нормално в ДО, но и там съм почти постоянно на главата му.

Моля, да не се почва пак с поученията как не можем да си търпим и мотивираме децата. Не е така.
И на мен са ми странни превъзнасянията по ДО и радостта, с която някои хора го възхваляват, но не ги коментирам, подминавам.

За матурите - не само, че е възможно да са присъствено, но е и задължително.
Това лято се проведоха присъствено за 7 и 12 клас и нямаше никакви проблеми със зарази. Разредиха децата в стаите, квесторите бяха с маски. Предвидиха и специални помещения за децата в карантина. Има ли желание, има и начин. Да не говорим, че през лятото, когато са матурите, вирусът е с доста по-слабо разпространение, както се видя.

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 11:50 от Анонимен

# 905
Тотална идиотщина е ДО. Пълна липса на мотивация,  липсва ми елемента разсънване при ставането -обличане,приготвяне,излизане, ходене до училище, срещата с децата,социалният контакт преди час. От леглото и на компютъра. Колкото и да се движим, седенето в къщи е чисто обездвижване, оттам пада и тонуса, който съчетан с липса на пълноценни контакти с учениците,води до пълна леност.
Да удрят по една ваксина на  учителите,час по скоро, и да се приключва с тоя безобразен цирк ДО.

# 906
  • Sofia
Нашето училище със сигурност няма да продължи ДО по собствено желание. Моите деца са вкъщи от края на октомври и не се търпят. Но със сигурност мъжът ми няма да позволи януари да се върнат. Не мога да кажа, че много им се ходи на училище, но все ще е разнообразие. Те обичат да си стоят вкъщи и не мога да ги изкарам навън без заплахи и ръчкане. Дори днес беше зор да ги изведа в това хубаво време.
КОлкото до мотивацията - и вкъщи я няма, и на училище я няма...

# 907
  • София
Ох, да идва януари! Малкият поне на училище, мъжът ми - на работа, ще си отдъхна.

# 908
Справяме се чудесно с ДО. Аз съм привърженик.

# 909
Ние досега се наслаждаваме на ваканцията.

Има доста домашни обаче, попълване на тетрадки,  задачи по математика, които трябва да се пратят решени и още някои неща, та от утре ще ги почваме лека-полека.
Иначе при нас няма драми с мотивацията, все си е същата, даскалото е ангажимент, а не някакво любимо място, та не вярвам да им се връща особено в клас. Така или иначе тече непрекъснат чат.
Средния успех е добър, някои деца са си понижили успеха, но казаха, че било нормално в ново училище. Има доста деца от класа със стипендия за успех, предполагам, че ще я запазят, любовта към парите е силен мотив, поне при нас.

# 910
Справяме се чудесно с ДО. Аз съм привърженик.
И ние се справяме чудесно.
Но липсата на близък социален контакт е пагубна, поне за моето дете.
Обездвижването добави излишни килограми.
Главата го боли от взирането в монитора.
Плака за съучениците и училището.
Иска да играят заедно физическо,да ги вижда на живо. Мрази тъпият коронавирус и няма търпение да се върне в клас.
Нито един позитив не намирам. Нито един.

# 911
Още не мога да повярвам, че някой след 3-4 клас има проблем с мотивацията, компетенциите, вниманието и т.н.
Хора, влезте в 21 век,  ако бяхме на вас още с волските коли щяхме да се влачим.

Винаги е имало лоши, ултра лоши, добри и прекрасни учители. Да ви кажа ли кои се справят с вниманието на учениците при ДО или сами ще се сетите?

Разликата е, че сега виждате учителите в действие, виждате и ваште хлапета, които са все същите скатавки (или не са) и в училище.

# 912
Има доста деца от класа със стипендия за успех, предполагам, че ще я запазят, любовта към парите е силен мотив, поне при нас.
В класа на МС 23 от 24 деца получават стипендия... В размер на 20 лв/месец 😁😁😁
Дали това им е мотивацията?

# 913
Тотална идиотщина е ДО. Пълна липса на мотивация,  липсва ми елемента разсънване при ставането -обличане,приготвяне,излизане, ходене до училище...

А, този сутрешен ужас е нещото, дето хич не ми липсва Simple Smile

Броя го един от малкото позитиви.

Има доста деца от класа със стипендия за успех, предполагам, че ще я запазят, любовта към парите е силен мотив, поне при нас.
В класа на МС 23 от 24 деца получават стипендия... В размер на 20 лв/месец 😁😁😁
Дали това им е мотивацията?

Еми не знам сега, то мотивацията е различна при всеки. При нас стипендията е повече, има и индивидуални и гледам, че е престижно. Аз съм доволна, щом има стремеж към висок успех, да се мотивира кой както знае. Когато аз бях в гимназията, по-желано беше да имаш черно кожено яке, отколкото стипендия, но явно има и друго виждане.

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 16:08 от Iris04

# 914
Хлапетата - скатавки, който си учил в училище, учил и в къщи ❤️❤️❤️
Наистина детето ми в пети клас има проблем с вниманието, наистина е на ресурсно подпомагане,заради дефицит на внимание и наистина това е голям кошмар. Ама наистина. И наистина, целият процес по ходене на училище го събуждаше и вкарваше в кондиция,поне първите два-три часа. После, е, после започва великото блеене, сега блее от първият час. Намираше мотивация в комуникацията със съученици.
И когато не си се сблъсквал с това, питаш: "как може да има проблем с вниманието, в пети клас?" 😏
Децата са различни, да, това което важи за едни, се постига по трудно и бавно при други, и това не ги прави-глупави,невъзпитани, изостанали и "толкова си могат".
И пак, на целия зор успява някак да се събере и възпроизведе що годе материал,въпреки че е"скатавка без мотивация" дето "толкоз си може".
Обаче, има ваксини, и краят на ужасът ДО се вижда. 🙃

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 17:08 от haidi

Общи условия

Активация на акаунт