Дистанционно обучение за учениците - Teмa 13 /Декември 2020 г./

• 33 456
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 945
  • Варна
Брех, страшен героизъм по време на пандемия да държиш "да излезеш навън и да не се криеш вкъщи". Ще го учат в учебниците някой ден, няма начин.

# 946
Детето не е виновно, то отразява мненията споделяни в семейна среда, а знаем кои преобладават ...

# 947
  • Варна
Да, постът ми е насочен по-скоро към тези, които примират от възхищение. Ще кажеш че хора от горяща сграда трябва да изнася, че не иска "да си стои вкъщи". И всъщност никой не твърди, че трябва да си стоим вкъщи. А просто по възможност да ограничим контактите. Обаче друго си е да преувеличаваш яко, някак по-патетично се получава.

# 948
Искам да коментирам по-предните постове, свързани с мотивацията на учителите и на децата ми. При нас и двете да на високо ниво. Не виждам пречка защо да не са. Но за да са децата щастливи от създалата се ситуация, се изискват усилия от страна на родителите.

Показали сме им чрез действия, че тази ситуация има и своите положителни страни. Намираме време да правим неща заедно, да играем на забавни игри и да ходим на разходки навън. Преди това, като сме в повечето часове извън вкъщи, все нямаше време. А сега, поне 3 или 4 пъти в седмицата, сме на "импровизиран излет сред природата". Не носим ядене с нас, но ходим в близките паркове и мерим ливадите. Голям кеф! С баща им като намислим нещо, и то се приема с ентусиазъм. Смачкахме 2 комплекта черен Петър, купихме конструктори и забавни семейни игри. Научих ги да бъркат кекс с миксера. Въобще, неща дето преди не се допираха изобщо до тях, понеже сме търчали навсякъде и не е имало време за тях.
Тъй че, да ви кажа, който се оплаква че детето му губи мотивация, да погледне първо своите действия и какво може той/тя да направи по въпроса. Дайте алтернативни занимания на забавленията с приятели, като вие осигурите такива идеи. А не да чака само на учителките, че ще ги занимават. Трябва да се даде и друг поглед и алтернатива, и нещата ще се подредят.
 🌞🌞🌞

# 949
Мен повече ме притеснява девалвацията на човешкия живот в ценностната система, която тези родители изграждат у тинейджърите, като от другата страна е "героизмът" да не стоиш в къщи.  Това е поколение, което ще съставлява активното общество след 10 години.

# 950
Излети сред природата може да има само през почивните дни без значение дали децата учат присъствено или дистанционно или са ваканция. В делничен ден ние с баща им сме на работа, така че те дори и да нямат абсолютно никакъв ангажимент, не могат да се качат сами в колата, та да пътуват до подножието на планината и да си правят там излети, походи, пикници и прочие.
Не прекарваме повече време заедно, когато са ДО. За нас, като техни родители, промяна няма.

# 951
Общуване и дейности с децата могат да се случват  по различни начини според ежедневието на семейството. Не е нужно всеки да излиза на пикници през седмицата, като му е невъзможно или не му импонира. И безкрайно много идеи да се дадат, ако човек не е готов да бъде адаптивен, няма да се получи нищо.

# 952
  • София
И всъщност никой не твърди, че трябва да си стоим вкъщи.
Абе според мен трябва малко да си седнем на д-то и повече да постоим вкъщи, защото народът доста щъка.

Не виждам причина в магазин за хранителни стоки или стоки от първа необходимост за дома да се набута цяло семейство - мама, татко и дете на 4 г. (например), демонстративно с маски под носа (а детето въобще - без). Заради такива хора ще сме в ДО и остави ДО, но с вируса - още 12 месеца поне. Докато единият родител пазарува, няма причина другият да не е у дома с децата си или ако ще - с децата в парка, на разходка или някъде навън, но не и в магазина. Преди да ме докладвате на модератор - помислете, че постът ми има връзка с ДО, защото нещата са свързани. Ако искаме децата да са присъствено на училище, трябва малко усилия и от наша страна.

# 953
  • Варна
Ами именно. Идеята не е да се затворим вкъщи, а да не се тикаме в тълпата. Кел файда, че си "герой и излизаш навън" като се навреш в някой бар или с цялото семейство в Кауфланд? Убедена съм, че този "герой", публикувал горното просто иска да си върне стария живот с купони и дискотеки, а не е примрял точно по присъственото училище.

# 954
O Аш,  не сте разбрали .Това е  съвременното разбиране за героизъм.
На предната страница има линк с есе.

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 14:33 от bubanka

# 955
  • София
O Аш,  не сте разбрали .Това е  съвременното разбиране за героизъм.
На предната страница има линк с есе.
Прочетох го - много ми е драматизирано и сълзливо. Голяма работа, че се чувствал заразоносител. Като има зараза наоколо - какъв да се чувства.

Иначе му съчувствам за училището и за приятелите. Наистина му съчувствам, но специално тази статия е пропаганда против всякакви мерки (нещо като теориите на Мангъров), само че лицемерно прикрита зад фасадата на младежкото нещастие от липсата на училище.

# 956
  • Бургас
Голямо геройство да ходиш по барчета.
Като искат да се правят на герои да идат доброволци в някое ковид отделение или да разнасят покупки на карантинирани хора.

# 957
  • София
Ние дори не знаем дали е съчинение на 14-годишно дете или на възрастен, който се представя за 14-годишен.

# 958
Мнение на ученик от 8 клас , не знам споделяно ли е тук
https://vtorifront.bg/article/noviyat-geroichen-ideal-ostani-si- … traht-ne-e-podvig
... Първото и най-важно свойство на героя е, че той не си стои вкъщи. Всеки подвиг е свързан с напускането на дома, на познатото, на родното. Никой разказ за човешко постижение не започва с думите „и той спаси всички, като си остана у тях.“...

На това детенце яко са му объркали представите.

Нашите герои – измислени или реални, Хектор, Ботев, Гагарин, са напуснали сигурността, за да направят нещо опасно, страшно и с ясното разбиране, че вероятно ще загубят живота си.

Да му берат гайлето родителите му, които вероятно са му внушили тая изчекната визия за героизъм по време на пандемия.
Сега на много деца, които са в крехка и впечатлителна възраст им се падна да живеят във време на изпитание, направо екстра ще бъде, ако им се затвърди представата, че висшата ценност е да излизаш от къщи и да си гледаш кефа  "с цената на живота си". Или на живота на някой друг.

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 16:53 от Iris04

# 959
Експериментът Швеция/ Китай/ Испания
Подход, факти, резултати разгледани от педиатър.
https://www.youtube.com/watch?v=a1MneeCKKA8
   Хората вече са открили топлата вода.

Общи условия

Активация на акаунт