Дистанционно обучение за учениците - Teмa 13 /Декември 2020 г./

• 33 461
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 930
Спокойно, Врабчо, никой няма да критикува! На всички вече им писна, дори на най-мотивираните в началото, заради празниците съвсем. На всеки му се иска с новата година поне малко животът да изглежда нормално. Не че ваксината скоро ще реши въпроса, но при цялата пародия на мерки по-добре децата да са на училище. Значи курортите работят и събираме откъде ли не всякакви туристи, там тече купон на макс, народът се смеси по родните места, а децата да са вкъщи! То някак не е честно.
Андариел, толкова рядко не съм напълно съгласна с теб, че дори не помня кога последно е било. Но този път не съм.
Мерките са калпави, спазването е никакво от огромен процент от населението, но колкото и да е голям, не надхвърля 50%. Училището ще смеси тези мрежи на спазващи и неспазващи, както се случи септември. Но тогава тръгнахме от много по-ниски нива на разпространение (150 на ден) и за няма 2 месеца стигнахме над 4000. Сега има много по високи изходни нива на разпространение, в това число и огромна скрита заболеваемост, а освен това тогава часовете протичаха при непрекъснато отворени прозорци, което сега няма да е възможно. Имаме опита на предходни години със зимните инфекции, от средата на януари започваха грипни ваканции, имаме опита на ноемврийския пик. На всичкото отгоре имаме и ваксини и план това всичко да свърши скоро. Просто трябва да положим още малко неимоверни усилия. Виждам какво става с мотивацията, пред очите ми е, но повтарям по 100 пъти на ден едно и също, говорим, говорим, преследвам народа да решаваме задачи, няма друг начин.

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 17:58 от Cygnus

# 931
Родителската ваксина е в необозримо бъдеще. Първо рисковите групи, в т.ч. и учителите, и после ние. Аз лично, имам автоимунно заболяване, но ще се ваксинирам в името на прекратяването на това безумие. Изолацията къса социалните връзки, а те са в основата на обществата. Има хора,които изпадат в тежки депресии и не издържат чисто психически на ковид терора,който се лее от телевизора.

Самостоятелността,хм, моят син тъкмо започна да се прибира сам от училище, голяма еуфория беше, че му имаме доверие и се оправя сам,... и го завряхме вкъщи. Сега, чисто технически се оправя, но и преди се оправяше с техниката.
А, че хотелите работят, пък децата набедени за заразоприносители ми дойде в повече.

# 932
  • София
разбирам, ама хората вече ще гръмнат. И по икономически причини, защото винаги по празниците се охарчват доста, стават скандали и какво ли не.
Плана с ваксините можем да го забравим поне половин година - докато изобщо се ваксинира някакво число население, а и няма никакви данни, че това ще спре заразата и дали изобщо ще помогнат тези ваксини.

# 933
Да така е, но това няма да промени ситуацията за повече от месец и след това ще ни вкара в още по-труден локдаун. И то точно, когато трябва да започне активната ваксинационна кампания.

# 934
Аз пък мисля, че сегашното неспазване на мерки няма нищо общо с пролетно- лятното неспазване. Днес минах покрай един фризьорски салон, в който пролетта всички бяха без маски, воглаве с персонала и с влизането още те насърчаваха да я свалиш. Коренна промяна - всичко се забулило като нинджи, столовете на разстояние, един баща, когото лично съм виждала да се присмива на тая тема в магазина клечи до стола на подстригваното си дете омаскен над носа. Тази година чаках всички да си отидат по родните места, да се лъсне паркинга пред блока, да се разредим, няма братче, всичко се е забило тука и май няма и да пътуват, то няма за кога, друга година отпрашват още преди Коледа. Купонджиите наоколо не са събирали хора от лятото, групите пияници изчезнаха от пейките, макар, че времето е хубаво, общителните бабички вече не са г.з до г.з, а си приказват през маската от две съседни пейки. Лятото една в бакалията щеше да ме изяде, защото механично и казах "Бъдете здрава" - те били здрави, аман от паникьори, дудна зад мен, така се изненадах, че не можах и да и отговоря подобаващо. При нас и служебните мейли от пролетта завършват така, тая се газира. Вчера обаче, ми пожелава Весели празници и ми вика - Само да сме здрави.

Въобще, както е казал певецът, листът  се обърна и даже и най- "смелите" свиха перките, затова съм много обнадеждена, че няма да има пак тия налудни ексцесии по празниците.

# 935
  • shumen
Ирис,ела да видиш няма ли ги.При нас си пазарят пак като за световно.

# 936
И покрай мен всичко си тече по старому. С тази разлика, че сега малките магазинчета процъфтяват. На мен ми липсват моловете, където всичко ти е на едно място и можеш да плащаш с карта. Това подскачане от магазинче на магазинче ме убива. Чиста загуба на време. Да не говорим, че повечето пъти трябва и да изчаквам да приключи и сладкият лаф на продавачките, събрали се на тротоара.

Чудя се дали големите ученици ще се върнат от 11-ти на училище. Дали да взимам карти за градския транспорт за януари или пък ще си е чиста загуба както с тия за декември?

# 937
  • София
Мнение на ученик от 8 клас , не знам споделяно ли е тук
https://vtorifront.bg/article/noviyat-geroichen-ideal-ostani-si- … traht-ne-e-podvig
... Първото и най-важно свойство на героя е, че той не си стои вкъщи. Всеки подвиг е свързан с напускането на дома, на познатото, на родното. Никой разказ за човешко постижение не започва с думите „и той спаси всички, като си остана у тях.“...

# 938
Мнение на ученик от 8 клас , не знам споделяно ли е тук
https://vtorifront.bg/article/noviyat-geroichen-ideal-ostani-si- … traht-ne-e-podvig
... Първото и най-важно свойство на героя е, че той не си стои вкъщи. Всеки подвиг е свързан с напускането на дома, на познатото, на родното. Никой разказ за човешко постижение не започва с думите „и той спаси всички, като си остана у тях.“...

"Не мога да кажа същото за така наречения „Генерален щаб“, машината за пропаганда на страха, която властите използват, за да държат населението в подчинение, макар да е очевидно, че не знаят какво правят. Машината работи толкова"

Това не идва от представите на осмокласник. Дали е диктувано от възрастен или насаждано като мнение пак от възрастен, можем само да предполагаме. Хубав изказ, но един млад неповлиян от предразсъдъци човек, все пак е на 14, няма да защитава такава теза.

# 939
Родителите ще сме към края на 2021...
Ако не всички, то тези, които го дочакат ... разбирайте доживеят.
И докато в другите европейски страни се говори  за наистина мащабно ваксиниране сега , у нас даже не можем и да кажем че се знае  точно кога. За това пък вече знаем ,че децата  до 4 кл. ще се върнат присъствено от понеделник , а големите най-вероятно след месец...
И понеже, както вече се убедихме, че молитвите не помагат,  отново ще бъдем подложени на естествения подбор.
 Според изнесените данни имунитет се придобива едва след втория прием на ваксината. Демек месец след първата ваксина , за която дори още не се знае кога...

Всички си искаме предишния живот.  Живот, в който можехме да си позволим да планираме събития след месец, след година, а отново ще бъдем поставени  в ситуация да оцеляваме ден за ден.

# 940
Страхотно есе на доста зрял за годините си осмокласник. Снощи точно се чудех дали да не го пусна тук.
Аз пък смятам, че точно този тип мислене е присъщ на младите, неповлияни от предразсъдъци хора. Те не се страхуват и им се живее. И точно това е хубавото на младостта.
Ако нещо им е насадено или натрапено вкъщи, то според мен е точно в обратната посока.

# 941
Нищо подобно, Врабчо. Млад необременен мозък приема и науката, и човешкия живот за висша ценност. Не случайно зелените активисти са млади хора. Това ми личи да е писано от човек минал през всички обществено икономически общества в последните десетилетия, лъган от много правителства и отнасящ се със съмнение и недоверие към всичко, най-вече към институциите. А този човек няма как да е на 14. Иначе има много будни и интелигентни осмокласници, но естествения ход на мисълта е друг, когато няма чужда намеса. Как точно е узрял за това без достатъчно житейски опит? Или му е бил проектиран от някой съвсем съзнателно и той го отразява.

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 09:51 от Cygnus

# 942
  • София
Младите по подразбиране са в пуберски максимализъм и вярат в собственото безсмъртие. Старите са "парен каша духа". Младите имат право на своето мислене, но предвид младостта си, често не са способни да осъзнаят последствията от действията си. Затова са старите да поемат отговорността.

Не съм чела въпросния литературен текст и нямам намерение да го чета, поне нямам намерение да съм поредният, цъкнал на линка, за да им прави трафик.

# 943
  • Бургас
Хах, със сигурност не е писано от осмокласник. Есето е пълна пропаганда и агитация и няма нищо общо със ситуацията. Всъщност каква е тезата му? Да излязат всички навън и да не се страхуват? Мда, много безстрашни хора си заминаха. Това не е геройство. Според мен в сегашната ситуация геройтво е именно да поддиснеш за известно време желанието си да продължиш досегашния си начин на живот и да спреш да мрънкаш за заведения, молове и социални контакти. На никой не му е приятна ситуацията, дори и на най-големия интроверт и домошар. Иначе есето е много патетично написано.

# 944
  • Майничка
Няма значение дали момчето е достигнало до тези разсъждения само или под нечие влияние, те биха имали стойност само ако са подкрепени с действия, които наистина носят обществена полза. Познавам такива "хлапета", на същата възраст и дори по-малки, които се организираха сами или на групички да пазаруват за възрастни или карантинирани съседи, да помогнат с технически настройки, къде за дистанционно обучение, къде за контакт с близките, да организират и проведат дистанционно базар с благотворителна цел, като разнесат или изпратят поръчките. Познавам и малко по-големи, зрелостници и студенти, които се включиха доброволно в дезинфекционните действия в болници.
Другото е само упражнение по стил (без връзка с Р.Кьоно).

Общи условия

Активация на акаунт