Дистанционно обучение за учениците - Teмa 13 /Декември 2020 г./

• 33 691
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 105
В последните години в гимназията веднъж избягахме целият клас.Другите от контролно по алгрбра , а аз за да видя какво е да избягаш преди да завърша все пак .Ами беше ми студено и тъпо цял час на вън права и с тази огромна чанта.
Много от нас ходеха и на кръжоци безплатно ежеседмично към училище.Аз съчетавах химия,физика,биология и математика понеже не можех да реша кое харесвам повече от останалите, а нямаше лимит.Та покрай кръжоците си изкарвах целия ден в училище .Не ми се е налагало да преписвам, но и не помня да съм учила у дома.Просто материалът бе такъв ,че още в часовете всичко си научавахме.
Нищо общо с това, което намирам днес в някои от сборниците на детето си.Наистина  тотално са се оляли и са вкарали куп ненужни неща, които силно се съмнявам ,че дори и с допълнителните уроци пак не са по възможностите на повечето младежи и девойки.
 Благодарение на ДО успяхме да вместим всички извънучебни занимания и пак да остава време.

Напомням на родителите, чиито деца ползват бягащи пътеки у дома, че на всеки 50-60часа работа трябва да бъдат смазвани!

# 106
На нас от днес незнайно защо ни спряха занималнята следобед. Решението е локално и не за всичик паралелки. Пълна простотия!

# 107
  • Ямбол
С каква лекота се изказа, че е простотия. Може учителят да е в болничен и да няма кой да го замести, може да е друго затруднение.

# 108
А какъв е смисълът от тази занималня при онлайн обучение, когато детето си е у дома? В общия случай на занималня ходят деца, които няма кой да прибере на обяд от училище и не могат да стоят дами вкъщи или няма с кого. Сега, когато така или иначе са си по домовете, а не в училище, не мисля, че имат нужда от занималня. Наистина не разбирам. Може би и защото моите деца никога не са се възползвали от това чудо.

# 109
  • shumen
Защото поне при нас там си пишат домашните.

# 110
  • София
Моите малки ученици са по Jump math и в занималнята, освен да се занимават и с домашните, учат успоредно и нормалната математика.

# 111
  • Бургас
И аз не разбирам идеята на занималнята при ДО.

# 112
И аз не разбирам идеята на занималнята при ДО.
Дъщеря ми не ходи на занималня в училище.
Обаче сега се включва в часовете след обед - от 13:30 до 14:30-15:00. Правят диктодка, препитват ги на материала от сутринта и децата питат ако имат въпроси с домашната. + дава допълнителни задачи по БЕЛ и мат за по-бързите.
9:30-11:30 са им сутрин часовете - след това хапва и си пише домашната. После следва "занималнята" и накрая си дописва нещо ако не й е било съвсем ясно.
До 15:30-16 макс е приключила с всичко и съм качила в класрума...

# 113
  • Варна
Какви са тези часове от 9:30 до 11:30, нашите почват в 8:30 и откарват до 12 поне, следобед от 13:30 до 16 и кусур.. И при тях  "занималнята" правят диктовки, четат на глас, препитват ги, не е просто да си напишат домашните.

# 114
Какви са тези часове от 9:30 до 11:30, нашите почват в 8:30 и откарват до 12 поне, следобед от 13:30 до 16 и кусур.. И при тях  "занималнята" правят диктовки, четат на глас, препитват ги, не е просто да си напишат домашните.
Сори, в 9 почват Simple Smile - 5 часа по 20 мин и 10 мин междучасие.. тамън толкоз.
Аз съм ОК след обед със заниманията, поне малко ги държат заети Simple Smile

# 115
  • shumen
При нас в занималнята освен,че пишат домашни и ги препитват на материала.Нашите сутрин са от 9 до 11,20.След обяд са от 13,30 до 16.20 часа.

# 116
Моето не влиза. Не искам да стои залепен за стола толкова врвме.качват отговориъе, за да го сравнят, уж. Но те ги преписват. И пак е по-добре спрямо миналата година, защото децата пишат като си попълнят домашните. А при миналата госпожа, която изгониха, беше ужас. Разхождаха се из двора с камерите включени, за да убият време.

# 117
При нас в занималнята наваксват, пишат домашни и диктовки и общо взето попълват пропуски. Сега всичко си остава за родителите.
Най-тъпото е, че едни паралелки /избрани на случаен прицип/ имат занималня, друти не. Така в едно училище нивото на децата и предоставяните услуги от училището са напълно различни. Нормално ли е? И това е едно от "елитните" училища в града!
На госпожата от занималнята и беше толкова тъпо вчера като трябваше да каже на децата.

# 118
  • София
Балетното училище 11 и 12 клас - па дьо до онлайн, а?😠

# 119
Тръпки ме побиват при мисълта да си затворя за постоянно детето през зимата вкъщи.

Сега последно...затваряш ги у вас, или ходите на разходка всеки ден? Излез с едно становище, и не го сменяй през пост.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 11:55 от rumka833

Общи условия

Активация на акаунт