аборт - вакуум

• 391 396
  • 1 061
  •   1
Отговори
# 1 005
И при мен втория път след аборта (който беше по медицински причини) отне доста по-дълго време зачеването, отколкото за първия път. Допълнително ми бяха станали полипи след аборта, заради рязкото падане на прогестерона с последвала втора операция за премахването им. Първия път отне 6 месеца, втория път половин година възстановяване след двете операции + 1г само опити. Накрая се бях отчаяла, че не ми е писано да имам деца. Сега съм в 7-мия месец с един малък футболист в корема, който не спира да ме рита. Пожелавам успех на всички, които работят за детенце! Не се отказвайте Heart

# 1 006
Здравейте!
Предстои ми аборт по медицински причини. Не знам какво да очаквам и съм много притеснена. Ще се радвам на препоръка къде в Пловдив е добре да направя процедурата. Sad

# 1 007
Здравейте!
Предстои ми аборт по медицински причини. Не знам какво да очаквам и съм много притеснена. Ще се радвам на препоръка къде в Пловдив е добре да направя процедурата. Sad
Няма нищо страшно. Всичко минава много бързо и безболезнено с пълна упойка. Аз го правих в Селена.

# 1 008
Здравейте!
Няма нищо страшно. Всичко минава много бързо и безболезнено с пълна упойка. Аз го правих в Селена.

Може ли малко повече подробности? При кого бяхте, свързахте ли се с лекаря предварително, назначиха ли ви изследвания? Каква беше цената?
Благодаря , но не съм се сблъсквала до сега с това и нямам представа.
Гинеколога ми каза да отида другата седмица да потвърди , че няма пулс зародиша и ще ми даде направление за болница.

# 1 009
Здравейте!

Може ли малко повече подробности? При кого бяхте, свързахте ли се с лекаря предварително, назначиха ли ви изследвания? Каква беше цената?
Благодаря , но не съм се сблъсквала до сега с това и нямам представа.
Гинеколога ми каза да отида другата седмица да потвърди , че няма пулс зародиша и ще ми даде направление за болница.
На място правят всички изследвания. И при мен потвърдиха че няма пулс и на следващия ден беше аборта. Около 400-500 лв. в Селена. Бях при д-р Телбийска.

# 1 010
Здравейте, пиша изключително трудно, защото не съм на себе си. Направих аборт по желание - съвсем трезво взехме това решение с мъжа ми, предвид ситуацията в която се намираме. Аз съм на 41 години, с 2 деца. Бях отдадена на отглеждането на малки деца в продължение на съвкупно 6 години ( с прекъсване от 1.5 г). От 7-8 месеца не съм в майчинство и работя и се чувствах добре - спомагам към семейния бюджет. Направих тест за бременност и се оказа, че е положителен - не се зарадвах, чувствах се нещастна  - шок, ужас. Започнахме да обмисляме варианти. Разумът ме накара да взема решение да прекъсна бремеността си, предвид възрастта, мотивацията за бременност, физичиеското и психическо изтощение.  Направих го миналата седмица в 6с+3дни- дори с тялото си дри усещах, че не желая тази бременност, НО от тогава не съм на себе си... Не мога да си намеря място. Тази мъка, вина, както и мисълта, че съм предала собственото ми дете не ми дава мира. Това е истиснко терзание и ако знаех, че ще бъде така дори и нямаше да си помисля да сторя това. Не мога да си простя. Как преживяхте това, което сте направили - изобщо това преживява ли се? Как продължихте напред? Сигурно много от вас ще ме критикуват - повярвайте ми - аз съм най-големия си критик. Трудно ми е да функционирам...Моля ви - дайте ми съвет!

# 1 011
Здравейте, задължително ли изписват антобиотик след процедурата? Нищо не ми изписаха, но бях още замаяна и не попитах и сега ми хрумна 🙄
В 7ма седмица беше.

# 1 012
Разбира се , че има разлика . Колкото повече напредва бременноста и бебето расте , дори самата процедура е по-различна в по-големите седмици . В началните се използва само вакуум и става доста бързо , но в късните се използва и кюрета , което вече е по-различно .

Да не говорим за разликата при бебето в 8 и 12 седмица ...
*Мери* - не е ли и в началните седмици с кюрета? Аз поне така зная?

Освен това, на мен не ми изписаха антибиотици, а изрично попитах. Доколкото знам, практиката е да се изписват антибиотици - при вас как беше?

Последна редакция: сб, 25 сеп 2021, 11:58 от Garden of Eden

# 1 013
  • София
Няма такова нещо само с вакуум. Без значение от седмицата се използва и кюрета. Да не би в 5 да не е закрепено?

# 1 014
При аборт по метода Карман не се използва контролен кюретаж.Прави се с местна упойка ,не се приема антибиотик след това .Прави се до 6 г.с.

# 1 015
  • София
В темата май никой не е писал за аборт по този метод, или бъркам?

# 1 016
Никой не обяснява с подробности кой метод използва . Но практиката вече на повечето места е такава . Вакуум до 6-7 и от там , кюрета . Първия вариант е много по-щадящ .

# 1 017
Здравейте,

В 10 гс съм и за съжаление се налага да направя аборт, който не е по медицински причини. Утре ще правя консултация в Света София при Д-р Даскалов, но виждам, че много от вас са били в Шейново. Моля ви за мнение къде да отида и евентуално при кой лекар

# 1 018
Здравейте,споделете как мина при вас и при кой лекар направихте аборта. За съжаление ми предстои същото.

# 1 019
Здравейте, пиша изключително трудно, защото не съм на себе си. Направих аборт по желание - съвсем трезво взехме това решение с мъжа ми, предвид ситуацията в която се намираме. Аз съм на 41 години, с 2 деца. Бях отдадена на отглеждането на малки деца в продължение на съвкупно 6 години ( с прекъсване от 1.5 г). От 7-8 месеца не съм в майчинство и работя и се чувствах добре - спомагам към семейния бюджет. Направих тест за бременност и се оказа, че е положителен - не се зарадвах, чувствах се нещастна  - шок, ужас. Започнахме да обмисляме варианти. Разумът ме накара да взема решение да прекъсна бремеността си, предвид възрастта, мотивацията за бременност, физичиеското и психическо изтощение.  Направих го миналата седмица в 6с+3дни- дори с тялото си дри усещах, че не желая тази бременност, НО от тогава не съм на себе си... Не мога да си намеря място. Тази мъка, вина, както и мисълта, че съм предала собственото ми дете не ми дава мира. Това е истиснко терзание и ако знаех, че ще бъде така дори и нямаше да си помисля да сторя това. Не мога да си простя. Как преживяхте това, което сте направили - изобщо това преживява ли се? Как продължихте напред? Сигурно много от вас ще ме критикуват - повярвайте ми - аз съм най-големия си критик. Трудно ми е да функционирам...Моля ви - дайте ми съвет!

Общи условия

Активация на акаунт