аборт - вакуум

• 393 335
  • 1 061
  •   1
Отговори
# 990
  • омъжена
Момичета, имате ли впечатления от клиника Домусчиеви? Или някоя друга, от която сте доволни за извършване на аборт. Налага ми се да направя аборт и ми се иска да стане, колкото се може по рано. В момента съм в 5 г.с.
.  Да те попитам как е минало и дали са добри лекарите че и на мен ми предстой там

Някой да има отзиви за клиника Домусчиеви. Гр София .

Последна редакция: пн, 19 окт 2020, 15:10 от AnMary

# 991
Здравейте,
Преди 3 дни ми направиха абразио с вакуум в 8 г.с. по медицински причини. Нямах никакъв дискомфорт след процедурата, а само леко кървене, за което ме предупредиха. Днес обаче се появиха силни болки, наподобяващи менструални, на някоя случвало ли се е, мислите ли, че е нормално?

# 992
Dreamgir, имах и аз болки след абразио в 7-ма седмица, лекарят ми каза, че се изчиства от съсиреци матката и че е нормално. Нямах проблеми след това. Болките преминаха за около седмица може би напълно.

# 993
Аз направих аборт в 12 гс и исксм да ви попитам нормално ли е един ден след аборта нямам нито болки нито ми тече кръв

# 994
Здравейте,  искам да попитам дали аборта в 12 или 13 седмица е по - опасен или няма разлика примерно с този в 8 9 или 10 седмица? За аборт по желание става въпрос.

# 995
Разбира се , че има разлика . Колкото повече напредва бременноста и бебето расте , дори самата процедура е по-различна в по-големите седмици . В началните се използва само вакуум и става доста бързо , но в късните се използва и кюрета , което вече е по-различно .

Да не говорим за разликата при бебето в 8 и 12 седмица ...

# 996
За съжаление направих аборт преди ден. Кървенето е оскъдно,имам парене / тежест в таза и корема -мести се , леко,поносимо,на моменти забравям дори. Дано няма проблеми ,защото коремът ми е подут ,пиша в тази връзка . Дали е нормално да е така отекъл ? Добра физическа активност ,дори днес прекалих с движение ,готвене ,миене на съдове .... нямам предписан антибиотик,на преглед съм след три дни,чак. Моля се да не стане нещо дотогава . Знам ,че няма да остане без последствия ,но според вас дали за момента има повод да се притеснявам ? Подутия корем? Ако има проблем ще се прояви до дни ,нали?  Бях точно в 6 г.с. ...

# 997
  • София
Какво значи "Знам ,че няма да остане без последствия"? Какви последствия очаквате?
Болки и аз съм имала като при менструация + подутия корем. Успокойте се и си изчакайте прегледа.
Аз пък не си спомням да съм била особено физически активна, и то още на следващия ден. Някой ви каза, че така трябва ли?

# 998
Може ли да попитам някой минал през аборт за мнение относно полов акт след него . Имах такъв края на 15-ти ден ,след аборт точно в 6г.с. С презерватив и минимално проникване ,тъй като се чувствах физически добре,но днес,а и снощи час след акта, имах/м лека тежест в десния яйчник ,преминаваща в таза ,но имам и запек и метеоризъм ,надявам се и това да влияе.Ако е станала инфекция ще разбера ли тези дни без преглед ?

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 11:30 от Ален

# 999
Не би трябвало да е инфекция ,след като е използван презерватив .Може би овулация ? Вземете спазмалгон ,ако болките продължават ,посетете гинеколог .
Не искам да плаша,но след аборт имах кисти и болки в единия яйчник ,няма общо със секса ,хормонално беше .

# 1 000
Благодаря Ви!
Надявам се да Не е инфекция ,много ще ме е яд .колкото повече го мисля,толкова повече парене в таза усещам и тежест и прибоцквания на моменти и колкото повече мисълта ми е насочена на рана толкова по-силно става сякаш... много се уплаших, уж съм осведомена , а избързах и много се дразня на мен си ... вече втори ден съм така ,а вчера направих и един преход около час ,та и се натоварих физически . Само се моля на Бог да не е някаква инфекция ,дано презерватива ни е предпазил . Иначе имам слабо бяло течение (без мириз),което си имах и преди акта,след като спрях приема на ципрофлоксацин(пих го превантивно).но четох ,че при инфекции има точно такова бяло течение и сега се чудя има ли промяна в консистенцията му(май няма) ,но неразположението ,което изпитвам май е достатъчен симптом ... Cry така че ще си нося кръста от глупавата ми глава . Дано е от умора и от това че го мисля ...  защото докторът ми каза 20 дни ,а а избързах с цели 5 .... сигурно каналът още е разширен и вече си представям как са се настанили някакви микроби и бактерии в матката. Да поискам милробиологично изследване ? Ще покаже ли дали имам инфекция ? Дали боли много корема при инфекция и дали има други симптоми или са скрити ...? Достатъчно ли време мина или да очаквам да се задължи проблема ако има инфекция?

# 1 001
някои можели да ми каже слет аборт на празно сакче кога трябва  да ти доиде

# 1 002
Здравейте, след много мъки и премисляне реших да направя аборт. Възнамерявах да се случи по-рано, но благодарение на "таткото", който ту ме "подкрепяше", ту се отмяташе и накрая ми каза, че една стотинка няма да ми даде за издръжка и не желае да поеме отговорност за това дете, аз съм на прага на 12 седмица и утре мисля да ида в Шейново и да прекъсна тази бременност. Вчера навърших 35, това ми е първа бременност и съм психически срината, не знам дори дали ще мога утре да го направя. Днес ме отпратиха, отидох с приятелка, но ми казаха, че само в делничен ден правят аборти. Моля ви, някой който е правил по-късен аборт (около 11 седмица) да сподели за евентуални рискове и усложнения, какво да очаквам и дали след това ще имам шанс да забременея отново, за психологическата Травма ми е ясно, че е неизбежна, не виждам друг изход, това за мен е крайна мярка и нещо, което цял живот ще ми тежи. Също ме интересува колко време ще трае възстановяването, защото едва ли ще мога дълго да отсъствам от работа. В Шейново ли е по-добре да ида или другаде? Съжалявам за лирическото отклонение , не търся съчувствие, просто ми е тежко, а тук може би има жени със сходна съдба. Моля за конкретни отговори свързани с въпросите ми. Благодаря

# 1 003
Моят аборт беше към края на третия месец ,но се налагаше .Леко мина,бяха ми изписали антибиотик и лекарство за свиване на матката.Пазих се много да не вдигам тежко,защото исках друго дете ,някъде около две седмици.Имах вече дъщеричка .
Ако работата ви не е тежка,и след ден-два може да се върнете.Реално си е като цикъл .Следете да нямате температура .След аборта ще трябва да полежите , при мен беше 2 часа ,и после е добре някой да ви прибере ,възможно е да сте замаяна от упойката .
Физически - киста образувах ,цикъла ми стана още по нередовен ,или много обилен или къс ...Качих кг ,което е нетипично за мен,пролактина ми беше висок.Пих достинеис и противозачатъчни известно време.
Психически -паник атаки и депресия .
Оправих се ,но имах неприятен период .
Обаче това е строго индивидуално,но мои приятелки не им се е отразявалопо никакъв начин .
Доста време не исках да чуя за друга бременност .
Все пак ,когато се реших,бебчето стана по-трудно от предните пъти ,в смисъл за по-дълго време,но не ми се е налагало да прибягвам да помощ на репродуктивни специалисти слава богу,около година отне .

Майчин дом или Шейново ,там правят много аборти и по желание ,и по медицински причини.Токуда ,ако искате по -добро отношение и битови условия .
Успех ,щом така сте решили ,дано мине леко и безпроблемно !

# 1 004
Зори , съжалявам , че сте попаднали в такава ситуация . Няколко страници по-назад мисля беше коментирано за разликата при прекъсване на бременност в по-ранни и по-късни седмици . Определено в по-късни е по-сложно . На мен ми бяха обяснили , че манипулацията е по-обстойна и по-трудна . Възстановяването по-скоро е индивидуално ... физически ... психически , мисля , че няма възстановяване . Много съжалявам , че ще го кажа ... не искам да звуча като нравоучител , но помислете добре ... в тази напреднала бременност , бебчето е доста голямо вече , на прага на 35 години ... помислете , после няма връщане назад . Успех !

Общи условия

Активация на акаунт