аборт - вакуум

• 393 422
  • 1 061
  •   1
Отговори
# 975
  • София
Щом трябва да се направи, го направете.
Направете аборта в Майчин дом, не в частни кабинети (ако ви предложат такава опция).
Късмет.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 00:57 от Не се сърди, човече

# 976
Избери си добър лекар и болница .
Вероятността да нямаш деца след процедурата при спазване на горните две условия е много малка ,все пак сме 21 век .

След аборта аз лично имах хормонални проблеми -киста,липсваш цикъл ,после прекалено обилен цикъл,но с лекарства се оправих ,няколко години по-късно забременях без проблем.

Важно е да си пиеш след аборта хапчетата,които ще ти предпишат ,да не дигаш тежко и да отидеш на контролен преглед .

# 977
Ще го направят под пълна упойка. Колко време след нея ще се събудя?

# 978
  • София
Аз още докато ме местеха на леглото се посъбудих, но 20 - 30 минути ти е сънено едно такова.

# 979
Здравейте.След като се скъса презерватива,веднага пих ЕСКАПЕЛ.(това е единственият път в който имахме сексуален контакт през Април)Очаквах да ми дойде в края на април,но така и не дойде. Преживях тежък инцидент и отдадох закъснението на стреса,но преди няколко дена реших да си направя тест,който се оказа положителен.Посетих гинеколог, който потвърди бременността. Тъй като съм на 19 години,все още не се чувствам готова да имам бебе,въпреки че имам връзка от 4 години, просто сега няма как да се подготвим за дете. Гинеколога ми даде като вариант аборт с вакуум,но така и не ми поясни какви може да са последствията.Та въпроса ми е,има ли шанс да не мога да имам деца в бъдеще следствие на аборта.И какво е възможно да се обърка след процдурата?
(Извинявам се ако темата не е за тук)
Процедурата е по-щадяща.  След аборта трябва да се пазите,защото шанса да забременееш е по-голям /поне при някои жени/.
При мен нещата стояха по следния начин: Нямаше болка, първоят ден имах известен дискомфорт заради упойката и кръвотечението което приличаше на менструация. Препоръчвам ти да следваш стриктно указанията на лекаря си ако решиш да направиш процедурата. На мен ми се наложи да направя вакум-аборт и много бързо се възстанових. Предписаха ми антибиотик, около 2 седмици без тампони, басейни и секс. След това бях на преглед, позволиха ми секс само с презерватив. След като ми дойде първата менструация бях на преглед. Като менструацията трябва да дойде най-късно на 40тия ден от процедурата ако не греша.

# 980
Упойката не е пълна ,а венозна .
Процедурата е около 20 минути ,поне при мен и веднага след това се будиш все едно от сън.
Аз тръгнах да ставам веднага ,не ми е било зле,не е имало странични ефекти,но ме накараха да полежа два часа .

# 981
  • София
Как така не е пълна упойката, а венозна?
Пълната не е ли венозна все пак?

# 982
По-скоро е правилно да се каже обща венозна анестезия .
Най-често се използва диприван ,докато се подава венозно ,пациента е упоен ,като се преустонави се събужда.
Други общи анастезии са инхалационни ,комбинирани ,с интубиране .Те са 'страшните',ползват се при операции .За тях казват ,че пациента се въвежда в състояние на обратима кома.

# 983
При мен всичко се случи като на филм,даже още не мога да го възприема. Бях на преглед в сряда и ми казаха,че бебето няма сърдечна дейност (доста се разтройх,макар и да бяхме взели решението да го махнем), на следващия ден трябваше да съм в клиниката гладна и жадна , за да направят аборта. Сряда следобяд получих силни болки и не се чувствах добре, прегледаха ме в спешен кабинет, където ми казаха ,че бебето си е наред и има пулс , дори ми показаха на екрана,за да се уверя, а болките били нормални. Направо се разплаках ,като разбрах че е живо и от там се почна с чуденето какво да направя, вътрешно исках да го задържа,въпреки трудностите които ни очакваха. Но за съжаление, късно същата вечер получих силно кръвотечение и изтече някаква прозрачна течност , когато стигнах в спешното ,на ехографа вече не се виждаше ембриона...
Казаха ми да изчакам до сутринта, да отида пак да ме прегледат,за да видят дали ще се наложи кюртаж. Така и стана, в 11ч влезнах в операционната и след 20минути бях будна. Така и не ми казаха защо направих спонтанен аборт,било се случвало често.

# 984
Случва се за съжаление ...между двете ми дечица имам аборт в 3ти месец ,заради спряла сърдечна дейност.Един казва има,друг може и да има и така...е нямаше ,наложи се ....
Късмет за напред ,не го мисли Hug

# 985
Избери си добър лекар и болница .
Вероятността да нямаш деца след процедурата при спазване на горните две условия е много малка ,все пак сме 21 век .

След аборта аз лично имах хормонални проблеми -киста,липсваш цикъл ,после прекалено обилен цикъл,но с лекарства се оправих ,няколко години по-късно забременях без проблем.

Важно е да си пиеш след аборта хапчетата,които ще ти предпишат ,да не дигаш тежко и да отидеш на контролен преглед .

Здравейте. Как да избера добър лекар и болница? В интернет и във форума е пълно с имена на лекари и болници. На къде да се насоча, тъй като съм доста объркана? Аборта е по желание. Моля за препоръки за конкретен доктор? Благодаря.

# 986
Здравейте,на 05.08.20 имах спонтанен абарт при спряло сърдечно дейност,има ли вероятност аз да съм допринесло за това нещастие бях в 11 г.с и 3 дена и още пуших и имах сексуален контакт .
И втория ми въпрос е кожа би трябвало да ми дойде цикълът?

# 987
Здравейте! Преди седем дни направих аборт с вакуум в Майчин дом, Варна. Първите три дни имах съвсем леко кървене , почти незабележимо. Но днес, седем дни след аборта имам течение като при цикъл и болки точно като в първи ден от цикъла. В началото реших, че ми е дошъл цикълът. Но четох че 7дни след процедурата явно не е това... Възнамерявах да посетя гинеколога си две седмици след аборта, но сега съм притеснена.... На какво се дължи това силно течение седмица след процедурата? Утре след обяд ще ходя на преглед, но моля ако някой е имал подобен случай да сподели, притеснена съм.

Благодаря Ви!

# 988
Здравейте, момичета. Въпрос, който може би вече е обсъждан, но да попитам. Информацията никога не е излишна. И така, моят аборт беше преди пет дена в 10г.с. По медицински пречини. Кървене то при мен беше два дена, след което два дена нищо и днес реално пак започна. Това нормално ли е?
Приятен ден.!

# 989
Tedi.m до 12 седмица нищо не е сигурно... та дори и след това. Не го мисли а се постарай да се подготвиш добре за следващата си бременност. Откажи напълно или намали до минимум цигарите. Секса не вярвам да влияе освен ако не е супер актобатичен. Просто бъдете по-внимателни. Успех следващият път!
Относно цикъла май беше максимум на 40тия ден след аборта. По-горе съм описала моят случай подробно. Ако ще ти е от полза намери и промети, там трябва да пише.
iliana0419 Мисля че е нормално. При мен беше първи ден /денят на аборта/ кървене, след това като отстатъци /когато ти спира цикъла едно кафеникаво зацапване/. Следвай стриктно указанията на лекарят. Ако пък се притесняваш отивай на преглед без никакви угризения. Стреса не е по-малко вреден!

Общи условия

Активация на акаунт