Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 491 952
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 1 635
  • Пловдив
Да, по кръвен път път се предава. Но нея ще я оперират,дори и взимането на кръв ,поставяне на абокат трябва да извършва при спазване на всички правила - ръкавици,маска ,че някои сестри "не усещали вената" и взимат кръв без ръкавици.Ако няма HCV антитела ,не може да се говори за Хепатит Ц. Затова попитах какви кръвни изследвания са правени. Ако е пребелудаван преди време е възможно и да има много дълго антитела,а при хронифициране -постоянно.

# 1 636
Грешен резултат се оказа. Днес беше страшна драма и за мен, и за болницата. Тестовете които правят цибалаб са антигенни, показват наличие на антитела. За да се види дали е активна фазата на зараза се прави ПСР за който се чака две седмици. От болницата в която съм ме пратиха до инфекциозна, ВМА, Александровска,  защото там правили такива бързи тестове. Някога може това да е било, сега не е. В София само частни клиники се занимават с това, при това се оказа че сме в месец, в който бързите тестове са безплатни понеже има кампания. Аз все пак пуснах и от другите. Притеснява ме това, че в една лаборатория резултата един, в друга-друг. Даже помолих да направят още един за всеки случай( те са като тестове за бременност, но с венозна кръв).
Толкова нерви потроших за пет часа, че в момента съм пред разпад.
Въпреки това, ако на някой някога му се наложи да знае, ако операцията е спешна пак се извършва операция, но изискват такъв тест в деня на прием. Иначе, и на мен ми обясниха че този хепатит не е толкова лесно преносим като другите, а и  се хваща при операция, зъболекар, както и при полов контакт.
Блгодаря ви за подкрепата!
Почувствах се длъжна да ви разкажа Simple Smile

# 1 637
Успех! При кой избра да се оперираш?

# 1 638
За всяко изследване поне две лаборатории,ако има разминаване-трета.Загуба на време и пари е,но не може да им се вярва.На мен лекар ми е казвал: ,,Лабораторията е като любовница,можеш да я ползваш,но не можеш да и вярваш".

# 1 639
...На мен лекар ми е казвал: ,,Лабораторията е като любовница,можеш да я ползваш, но не можеш да и вярваш".
Това ме разби! Както казват в Русия, и смях, и грях!
Не бях се замисляла, че може всъщност да съм заразена с хепатит. За две години и половина 4 операции с пълна упойка и една с местна, и един път кръвопреливане.
Е, няма да го мисля сега и това. Утре съм на компютърна томография, във вторник ще ми кажат резултата. Дано пак да е чисто при мен.

# 1 640
На мен са ми бъркали кръвна група. Аз съм 0 те ме бяха писали АВ, не дай си боже да беше станало нещо да се наложи кръвопреливане, не ми се мисли.

# 1 641
На мен лекар ми е казвал: ,,Лабораторията е като любовница,можеш да я ползваш,но не можеш да и вярваш".
Това ще си го запиша Joy
Успех на всички, които чакат добри резултати! Heart

# 1 642
Aдали някой може да помогне с препоръка за лекар за операция на рак на дебелото черво? Sad за София търсим.

# 1 643
За отворена или лапароскопска?

За отворена - д-р Илиян Илиев във ВМА. Не е супер известен, но е хирург от 30+ години. Оперира баба ми от рак на дебело черво преди 17 години. Добре е до днес. След това прави оваректомия и пластика на пикучен мехур на майка ми. Също никакви проблеми.

При ехографско изследване около 10 години след операцията на баба ми, лекарят я беше попитал кой я е оперирал. Беше ѝ казал, че не го познава, но да отиде и да му целуне ръцете заради перфектно свършената работа.

Друг много известен и много добър хирург е проф. Виолета Димитрова. Тя оперира дядо ми от рак на дебело черво. И той нямаше проблеми след това. Но...при нея е безобразна лудница и е доста особен характер.

Проф. Александър Червеняков и доц. Аркади Иванов са други отлични опции. Обиколете 2-3ма и вижте кой Ви вдъхва доверие.

# 1 644
Майка я оперира проф. Куртев в Дървеница.

# 1 645
  • Пловдив
Снощи като гледах репортажа по телевизията си помислих ,да не би да са ви написали фалшив резултат за да си направите тест по кампанията. Понякога така регистрират "висока заинтересованост" към такива кампании Sad Радвам се ,че първия  ви резултат не е истински Simple Smile

# 1 646
Aдали някой може да помогне с препоръка за лекар за операция на рак на дебелото черво? Sad за София търсим.

Проф.Антонии Филипов,работи в болница “Св.Иван Рилски”
Преглежда всеки ден сутрин от 8:00 мисля,че беше кабинет 2 тел. 088 8772424

# 1 647

Баща ми се оперира преди около 11 месеца при проф. Драганов в Токуда след препоръка от друг близък пак опериран от него. Много сме доволни.

Успех!

# 1 648
Ние сме на СПА. Притеснявам се да не му стане нещо от топлата минерална вода. Питах е лекаря каза, че може да ходим, ама пак се притеснявам. Избягва слънцето, или е с фактор 50. А иска и в сауната да ходи и в парната баня

# 1 649
Djoleva ,хич не съм сигурна за тези парни бани и сауни...за минералната иначе и аз съм чувала ,че не е противопоказна,но в тези парни бани слагат всякакви есенции и т.н,в които нищо естествено няма.Аз веднъж ползвах увлажнител за въздуха с есенция мента ,явно сме сложили повече,3 вечери спахме и на всяка сутрин ми беше много трудно дишането , мислех,че се чистя от цигарите и отхрачвах ,а се оказа ,че съм направила спазъм.Иначе весело да си изкарате и безгрижно ♥️Може да попитате там дали е противопоказно за онкологично заболяване на белия дроб

Общи условия

Активация на акаунт