Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 492 132
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 1 725
Не може да няма.Искайте го.

# 1 726
При нас в Панагюрище епикризите,които издават в лъчетерапия са просто... Нашата лекарка затова и казва ,че няма какво да ги четем .Сега след пет скенера също беше мн странно написана ,изобщо не пишеше колко голяма част от тумора се е стопила,пишеше само за suv max.,не беше споменато нито бройка на метастази,нито размери и подобни.

Дори Кръстева не дава. Епикризите ,че бабите започвали да си сравняват показателите и да си налагат самолечения хах . Пожелавам всичко да е наред ,може да снимате епикризата без личните данни ,да я качите,по-запознатите да я погледнат

# 1 727
Здравейте, Spaidyr.
Моят съвет е да отидете в болницата, в която е бил съпругът ви и да искате диск с образното изследване. Обикновено в самото отделение по Образна диагностика или на регистратурата на скенера можете да поискате такова копие + разчитане. Това копие се заплаща, но не е непосилна сума.
След това с копието на скенера можете да отидете за второ мнение, без дори да показвате разчитането от болницата. Ако отидете при добър специалист, той ще прецени налага ли се нов скенер или да изчакате Пет скенера.

# 1 728
  • БУРГАС
Общо взето епикризата е за направата на скенер, няма нищо друго в нея. Приема се в болница за два дни, за скенер и после издават епикриза с резултата. Скенера е изцяло чист с изключение на тези нодули 3 бр. в белия дроб.
Да, така ще постъпим. Благодаря.

# 1 729
Това в белия дроб може да е всичко, затова пращат на 5 скенер. Дали е карал ковид или пневмония, понеже и от тях може да са.

# 1 730
  • БУРГАС
Ами не е карал, поне не сме разбрали, правихме и рентген - абсолютно нищо няма. Сега се сетих, че имаше херпес Зостер, но не знам дали има връзка.
За да разведрим кофти положението се майтапим, че това са чиповете от ваксината за Ковид.
След малко имаме час за пулмолог, да видим...

# 1 731
Spaidyr, излишно е да правите още един скенер преди ПЕТ скенер.
Отидете и поискайте да ви запишат информацията на диск и поискайте второ мнение, докато събирате документи за пет скенер.
Нодулите са с много малък размер и може да са причинени от много неща и изобщо да не са злокачествени, камо ли свързани с рака на тестисите. Знам, че е трудно да се успокоиш в такъв момент, но е много важно да го направиш. Вече си имаме лаф за белодробните екстри в темата - "фалшива тревога". Вероятността при мъжът ти да е такава, никак не е малка.

# 1 732
  • БУРГАС
Spaidyr, излишно е да правите още един скенер преди ПЕТ скенер.
Отидете и поискайте да ви запишат информацията на диск и поискайте второ мнение, докато събирате документи за пет скенер.
Нодулите са с много малък размер и може да са причинени от много неща и изобщо да не са злокачествени, камо ли свързани с рака на тестисите. Знам, че е трудно да се успокоиш в такъв момент, но е много важно да го направиш. Вече си имаме лаф за белодробните екстри в темата - "фалшива тревога". Вероятността при мъжът ти да е такава, никак не е малка.
Дано е така, тези думи ми дават кураж.

# 1 733
Uncommon, Много се радвам, все така да е! А лекарят каза ли ти как да ги следиш всички тези неща, щом със скенер не е достатъчно? Мамография, ясно, а за останалото?

# 1 734
  • София
Здравейте. Пиша по повод едно старо запитване в темата за разстройство след отстраняване на стомаха. Не можах да го намеря, за да го цитирам. Баща ми имаше рак на хранопровода втори стадий реален (според Сити клиник беше предполагаем четвърти след скенер при тях, както и да е). При операцията с интерпозиция на колон (изряраха неговия и сложиха част от неговото дебело черво за нов хранопровод) се наложи да илиминират стомаха (дълга история). Той е без стомах на практика. Операцията беше през април 2018. Три месеца се храни през йеюностома, която беше включена към тънките черва. Храната беше специална, течна, за съжаление я няма тук. Още тогава започна разстройството. Борихме го с ентерол - слагаше се преди всяко вливане на храната със спринцовка, значи по 7 пъти на ден. Това повлия положително до степен изхожданията да не са чести. Сега му звъннах да го питам, как са сега - веднъж дневно кашести, като се има предвид, че той вече е на твърда обща храна.
Извинявам се за хаотичния пост. Надявам се да съм била полезна.

# 1 735
За съжаление ПЕТ май не е това, което беше... (препратка към совите на Хари Потър)... Вече няколко случая срещам на хора, които се следят със скенери и ПЕТ, чисти и изведнъж - разсейки. Или не се разчитат както трябва, или и аз не знам.
Особено едно младо момиче в другата тема - РМЖ, операция, химио, лъче, следене, и изведнъж в костите. Cry Имало си ги следите, но трябвало да се гледа под лупа мм по мм цялото тяло, за да се видят. Ами защо плащаме(ние или касата) хиляди за изследване, което се претупва??? Това за момичето с простата е направо "черешката на тортата"...
Имам познат, който го тресе ипохондрията, все мисли, че има рак, в комбинация с това, че е богат, води до непрестанни  изследвания къде ли не. Сега е открил клиника в Турция, където правят пълен скрининг на тялото, огромна успеваемост да се хване, ако има нещо, около 2000 Евро. Аз сериозно се замислям ако е доволен и аз да ходя като мине настоящата вълна на ковид истерията.

# 1 736
На всяко място, на което съм носила Пет скенер за второ мнение, са плюли качеството на образите на скенера, който не е правен при тях. В Александровска, след първите 1-2 скенера дори не описваха локализацията на лезиите. В един момент бях полудяла, че има грешка и най-голямата лезия изобщо не е върхово, а е нещо ново. Няколко пъти съм чувала да говорят, че апарата е развален, последният път майка беше чула, че разредили изотопа, че да им стигне...
От белодробна болница дадоха епикриза, че след лечение, пациентът е оздравял....
Софийски лекари плюят всеки скенер от провинцията. Преди години носих дискове от КТ на леля ми в Александровска. Обясниха ми, че качеството е мега зле и не се знае колко са метастазите.
Палечка, костите май се виждат най-добре на сцинтиграфия, мозък и някои други органи на ямр. Така че всичко е относително.

# 1 737
Аз съм носила диск на ЯМР и скенер от Пловдивка в Софийска болница и жената която го разчиташе ми каза, че образите са много хубави и качествени. Така, че явно зависи на какви хора ще попаднеш.

# 1 738
Който не вярва за простатата назад във темата съм го качила.А за разчитане на ЯМР лекаря в Кърджали слага прехвалените софийски в джоба си.Ако той ти направи изследването и го разчете,ще види и ще ти опише с подробности много повече от ПЕТ.Лошото е,че като ти дадат направление и ти казват къде да отидеш.Всеки лекар,комбина с друг лекар.

# 1 739
Малечка Палечка, совите не са това, което са от доста време преди Хари Потър Wink

Общи условия

Активация на акаунт