Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 502 914
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 2 400
Безмислено е в някои ситуации, но не и по принцип.
При липса на образно изследване, все пак човек не може всеки месец да ходи на скенер, високите туморни маркери са показател за прогресия. В случай на рак на дебелото черво например, има стойности от стотици и хиляди, които говорят точно за прогресия.
При рак на простатата също имат висока информативна стойност.
Ако бяха напълно безсмислени, нямаше да се предлагат и правят Simple Smile.

# 2 401
Човек да се чуди на какво да вярва.Някои лекари са свързани с аптеки и лаборатории и може да го препоръчват за печелене на пари.Нагледала съм се на какво ли не и направо съм разочарована и отвратена от повечето лекари и най-вече от светилата.

# 2 402
Зиги, стискам палци да е наред.
На мен също първо ми хрумна възпаление. Мисля, че при вас на някакъв ПЕТ бяха видяли ивицесто натрупване на ФДГ-18 в стомаха, т.е. гастрит. Или бъркам? Ако се е активизирал може и от него да е.

Най-логично е да направите ПЕТ, но междувременно може да повторите изследването. Ако не греша, СЕА реагира бързо. Може да видиш в коя посока се движи.

Здраве и късмет на мама! Надявам се да е фалшива тревога този резултат.

# 2 403
Да, има гастрит. Притесняваме и това, че няма повече възможности за лечение - остават само Стиварга и Лонсърф. Без биопсия е това.

Днес бях свидетел как се съобщават резултати от скенер на пациент - скенерът ти е добър, отивай си в къщи, ела след 3-4 месеца. Човекът объркан, не вярва, не разбира, суети се.. Повториха му - Добър е, отивай си. Документ не му дадоха.

# 2 404
Да, има гастрит. Притесняваме и това, че няма повече възможности за лечение - остават само Стиварга и Лонсърф. Без биопсия е това.

Днес бях свидетел как се съобщават резултати от скенер на пациент - скенерът ти е добър, отивай си в къщи, ела след 3-4 месеца. Човекът объркан, не вярва, не разбира, суети се.. Повториха му - Добър е, отивай си. Документ не му дадоха.
Зиги, стискам палци да е фалшиво това повишение!
За туморните маркери, аз бях чувала това, че не са показател за нищо още когато майка ми имаше рак, а това беше наистина много отдавна, преди над 20 години, после я оперираха, мина и замина.
Обаче факт, че и в Германия на три месеца ми ги правят заедно с компютърната томография и наистина ги гледат. Ако бяха съвсем кьор фишек, щяха да са отмрели за тия над 20 години.
Но този специално маркер, щом реагира и на възпаления, не че е хубаво да има възпаление, но дано е това все пак.

На мен като нищо не ми дават от изследване, си искам. "Моля дайте ми копие от резултатите". Не могат да откажат. Ами те като се правят на улави, и аз се правя на улава и така.

# 2 405

Zigizagi За съжаление не обръщат внимание особено пък на диспансерите майка ми имаше болки на корема ходихме на преглед в диспансера каза на гинеколога че има болки на корема и той казва за всяка болка защо идвате тука когато има кървене тогава ше идвате!Вече не ходим на диспансера то там нищо не правят освен клиничен преглед и Пкк.За тум маркери,ехография на кор.органи скенери винаги съм плащал освен скенери за тях ми дава направление един друг лекар

# 2 406
Туморния маркер и на баща ми беше в норма май месец, но 2 седмици след това на колоноскопията му откриха тумор на дебелото черво, а на скенера видях и метастазите в черния дроб...

# 2 407
Не всички тумори дават положителен съответния туморен маркер, поради което не могат да се ползват за скрининг. От друга страна, ако е бил положителен, то може да се ползва за проследяване.

# 2 408
На какво ли да вярваме?На личната ми лекарка сестра и прави ПЕТ преди операция,видяли са само тумора,уж няма разсейки,няма нищо.Като са я отворили хирурзите цялата  била в разсейки и са я затворили.

# 2 409
Хора, моля ви се - не заблуждавайте така. “Маркерите не показвали нищо, затова не си ги пускате изобщо”. Не е редно изобщо да говорите така на едро и точно в тази тема. Аз имам един пример как маркерите бяха първият предвестник за прогресия. И докато скенерите показваха добри неща, маркерът пълзеше нагоре. А вече мина една година без мама. Ядосах се, не искам в тази тема да има митове и легенди.

Заги, следете го.

# 2 410
Зиги, стискам палци всичко да бъде наред и тревогите да са неоснователни!
Тези дни нещо съм мнителна, особено с това начално интоксикиране и изтръпване на глезените, както и след като в понеделник лекарката каза, че всичко е наред с кръвните изследвания на татко, без да ги покаже. Затова днес се вдигнах и ги взех от лабораторията.
От март, когато започна лечението, до септември имаше проблеми само с хемоглобина, който падна на 102. След като писах тук, по ваши препоръки включихме бирена мая и вече е 129!
От сегашните кръвни изследвания обаче има няколко показателя, които ме смущават. Извън снимката остана само RCW 14,8% при норма до 14,5%. За какво според вас говорят тези завишени и по-ниски стойности и има ли какво да направя?

# 2 411
На какво ли да вярваме?На личната ми лекарка сестра и прави ПЕТ преди операция,видяли са само тумора,уж няма разсейки,няма нищо.Като са я отворили хирурзите цялата  била в разсейки и са я затворили.
Така казват винаги хирурзите: че като се отвори, ще видят как са нещата и затова съм се подписвала за информирано съгласие, че може да се наложи по-голяма интервенция, отколкото изглежда на първо четене.
Специално за скенерите, може разчитащият да не е бил добър специалист.

# 2 412
Точно това е.А уж в Панагюрище големи специалисти.

# 2 413
Точно това е.А уж в Панагюрище големи специалисти.
От частните болници и лекари бягай по далеч

# 2 414
Същото мога да кажа и за държавните болници. Моля ви, това не е градивно.

Общи условия

Активация на акаунт