Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 502 822
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 2 445
Аз съм ваксиниран с Модерна пролетта. Не съм имал ХТ,само Имунотерапия.При мен след 2-та доза два дни имах температура и болки в мускули и стави.

Здравейте може ли малко повече информация за имунотерапията, може и на лично съобщение, ще съм много благодарна Simple Smile

# 2 446
  • Пловдив
Чекпоинт инхибитор ,за PD-1 .Ползва се за недребноклетъчен рак на белия дроб,бъбреци ,глава и шия при наличие на висока експресия на PD-L1 в туморните клетки. При над 50 % експресия ,може да се ползва като монотерапия в първа линия системно лечение. 

# 2 447
Здравейте! Моята скъпа леля се бори вече няколко години с рак на млечната жлеза, но за съжаление преди няколко месеца нещата се влошиха доста с метастази на много места, а вече и в мозъка. Тя продължава да се бори, до скоро ходеше на лъчетерапия за мозъчните мети, но започна да не може да се движи, краката и треперят, прави по няколко крачки до тоалетна и до тераса с проходилка, но проблема е, че преди две седмици е паднала през нощта, и при направен скенер е установен счупен прешлен на кръста. Доста я болеше, но сега я обезболяват с други лекарства които и действат добре.Предвид състоянието и не може да се направи операция с пълна анестезия. Проблема е, че от вчера не може и да стане изобщо сама, не може да се изправи нито изтласка, иначе ако я изправим върви с проходилката.Краката също са се подули. Братовчед ми е при нея постоянно, но ми е много мъчно и не знам как да и помогнем.
Александра, съжалявам, че леля ти така го е закъсала! Тя на колко години е?
На нея едва ли можеш наистина да помогнеш, освен ако ходите да я виждате, да й носите книги, ако обича да чете, но най-вече с човешко присъствие от време на време. Ако можете и да смените понякога братовчеда, та да излезе малко да се разсее.

# 2 448
За подутите крака,може да и дадете обезводняващо-Трифас,Фурантрил или нещо друго.

# 2 449
Днес татко беше на десето вливане. Няма такъв хаос, но не това е темата. Оплака ми се, че след последното вливане са започнали да му изтръпват глезените. В коридора, където докторът коментира кръвните, попитах за това изтръпване и докторът само каза - "О, ми да - това е от капицетабина. Започва да проявява токсичност."
Толкова, прибра се в кабинета и тръшна вратата.
Чета сега листовката на капицетабин - Синдром “ръка-крак”. Чета и не разбирам особено добре описаното, но явно е така. Има и някакви степени. При някой от вас имало ли е такъв синдром? За какво да наблюдавам? Какво да правя? Надявам се на вашата помощ. Hands Pray
От предния ми пост до сега, и двата крака вече са му сковани от глезена до коленете. Обадих се на лекуващият онколог, която преди каза, че е интоксикация. Категорично се отказа от думите си, че подобна реакция не може да се дължи на химията. Все пак да спре Капицетабина и в понеделник, когато е на вливане Тразимера, да имаме документ от консултация с невролог. Да носим последният скенер от ИСУЛ, който обхваща коремна област и да се надяваме, че невролога ще може нещо да се информира от там! Много несериозно! Стискайте палци да преминем и през това.

# 2 450
Днес татко беше на десето вливане. Няма такъв хаос, но не това е темата. Оплака ми се, че след последното вливане са започнали да му изтръпват глезените. В коридора, където докторът коментира кръвните, попитах за това изтръпване и докторът само каза - "О, ми да - това е от капицетабина. Започва да проявява токсичност."
Чета сега листовката на капицетабин - Синдром “ръка-крак”. Чета и не разбирам особено добре описаното, но явно е така. Има и някакви степени. При някой от вас имало ли е такъв синдром? За какво да наблюдавам? Какво да правя? Надявам се на вашата помощ. Hands Pray
От предния ми пост до сега, и двата крака вече са му сковани от глезена до коленете. Обадих се на лекуващият онколог, която преди каза, че е интоксикация. Категорично се отказа от думите си, че подобна реакция не може да се дължи на химията. Все пак да спре Капицетабина и в понеделник, когато е на вливане Тразимера, да имаме документ от консултация с невролог. Да носим последният скенер от ИСУЛ, който обхваща коремна област и да се надяваме, че невролога ще може нещо да се информира от там! Много несериозно! Стискайте палци да преминем и през това.

Дано! Стискаме палци! Hands Plus1 Hands Pray

# 2 451
Желая ви всичко да е наред!

# 2 452
Попринцип такива изтръпвания са сигнал за невропатия. Не знам дали е възможно да изтръпне половината крак, но ако да - то е тежка форма. Идете при добър невролог!

# 2 453
На мен ми мравучкаха пръстите на ръцете и на краката, и ми казаха, че това е въпросното ръка-крак. Всъщност почти всички момичета на химията го имаха. Ходих на невролог в Токуда, даде ми някакво лекарство, за да няма после остатъчна невропатия. Аз прочетох листовката, не помня какви бяха пък страничните действия от това лекарство и бъбреци ли се увреждаха, сърце ли, но се шокирах и не го взимах. След химията ми изчезнаха мравучканията и не остана нищо, изобщо.
Чак други части на краката, освен пръстите, не са ми били засягани.

# 2 454
Неврологът потвърди, че състоянието му се дължи на  химията. Изписа Магнерот и Лирика 75мг. Магнеротът е ок, но като прочетох листовката на Лирика.... решихме да не го пие. Ще се консултирам с проф.Тимчева.
Благодаря ви за подкрепата и положителните вибрации!

# 2 455
Направи ли му изследване за да установи каква е степента на увреждането? Важно е да се разбере дали е само загуба на чувствителност.

# 2 456
Здравейте, когато говорих с онколога за някакви витамини за човек опериран от аденокарцином на стомаха, нещо с цел подсилване на организма лекарят ми каза, че може да пие всякакви витамини по наш избор. На много места обаче четох, че не е хубави да се пият каквито и да било витамини.
Има ли някой с опит по темата и какво бихте могли да ми препоръчате?

Също така ваксинираните с подобна диагноза или техни близки с Пфайзер могат ли да споделят какви бяха страничките ефекти от ваксината?

Благодаря предварително!
Бъдете здрави!

# 2 457
Не е хубаво да се взимат хранителни добавки, витамини и изобщо каквото и да е, ако не е съгласувано с лекуващия онколог и човек е на химиотерапия.
Но ако човекът не е на химиотерапия, наистина може да си взима, каквото си реши. А вие даже сте го и съгласували с онколога.
На мен ми е отстранен аденокарцином, ваксинирана съм с Астра и двете дози, странични явления - като всички. Имах три дена температура, глава ме боля... но после имах супер много антитела. Simple Smile До десетина дена планирам бустърна доза с Пфайзер, не знам как ще е.

# 2 458
  • Варна
vilitra, за невропатията постфактум химиотерапията, невролог ми изписа Вимово. Това нестероидно болкоуспокояващо направо свърши чудеса. След като почнах да го пия, вече можех да се движа като нормален човек. Преди него бях като парализиран робокоп - схванат врат, болки в лявата ръка до степен да не мога да вдигам и захващам нищо, невъзможност за изправяне и ходене. След като го пих около 3 месеца с кратки прекъсвания, го спрях. Тогава започнах с хр. добавки за периферна нервна система. Не съм имала подобни кризи от тогава.

# 2 459
vilitra, за невропатията постфактум химиотерапията, невролог ми изписа Вимово. Това нестероидно болкоуспокояващо направо свърши чудеса. След като почнах да го пия, вече можех да се движа като нормален човек. Преди него бях като парализиран робокоп - схванат врат, болки в лявата ръка до степен да не мога да вдигам и захващам нищо, невъзможност за изправяне и ходене. След като го пих около 3 месеца с кратки прекъсвания, го спрях. Тогава започнах с хр. добавки за периферна нервна система. Не съм имала подобни кризи от тогава.
Много благодаря за мнението. Ще го проверя. Много са комплексни нещата и не мога да схвана, защо онколозите в една болница не си работят с колегите там - не насочват при нужда от мнение, а трябва непрекъснато да кръстосваме болниците за щяло и нещяло. В случая си беше излишно.

Общи условия

Активация на акаунт