Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 502 867
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 2 640
Cenfiz,
Майка пи бирена мая с B12 по време на химиотерапия. Кръвните й показатели се оправиха, което преди това не постигнахме с Маоло и Полимакс. Нищо лошо не се случи.

# 2 641
Cenfiz,
Майка пи бирена мая с B12 по време на химиотерапия. Кръвните й показатели се оправиха, което преди това не постигнахме с Маоло и Полимакс. Нищо лошо не се случи.
Да разбрах zigizagi значи се ползва благодаря за вниманието

# 2 642
Писала съм и преди. Витамините от група Б наистина се считат от много лекари за противопоказни при онкологични заболявания. Майка ми беше със стойности над 1000, от там се зачетох, че е имало клинични проучвания да се провери дали може да се ползва като маркер за рак.

Ето и първото клинично проучване, коета ми попада за повишен риск от онкологични заболявания при системно приемане на б12: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30341095/

# 2 643
  • Пловдив
Писала съм и преди. Витамините от група Б наистина се считат от много лекари за противопоказни при онкологични заболявания. Майка ми беше със стойности над 1000, от там се зачетох, че е имало клинични проучвания да се провери дали може да се ползва като маркер за рак.

Ето и първото клинично проучване, коета ми попада за повишен риск от онкологични заболявания при системно приемане на б12: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30341095/
Ключовия  момент : и фолиева кислена .
 Разликатата  общо  е статистически незначителна  13 % срещу 11%
Заключението :че трябват последващо разширено изследване добавянето на
Вит12 и фолиева киселина да се ограничи само до  пациенти с доказан дефицит. Т.е.евентуално да се избягва  допълнителен прием при хора , които нямат дефицит.

https://www.cancernetwork.com/view/vitamin-b12
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4979769/

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 00:39 от whitefang

# 2 644
Здравейте отново! При нас нещата се усложняват, защото образуванието на тестиса по хистология е метастаза от жлезист епител, вероятно от първичното огнище в ректума. Наложителна е спешна химиотерапия. Моля да дадете идеи къде би могло това да се осъществи - дали в Дървеница ще се съобразят с мнението на проф. Тимчева или ще   карат по техния си протокол? .... Някой, който  доволен от проведена химиотерапия, в коя болница, при кого.... Много моля да се отзовете! Благодаря ви!
След като имате схемата на лечение от Дървеница, потърсете второ мнение в друга болница. Ако съвпадат - избирате по-удобната локация.
Ако са различни - търсите трето мнение или избирате кой ви вдъхва по-голямо доверие.
На Ваше място не бих казала на Куртева, че имам друга схема на лечение, предложена от Тимчева.
Твърде вероятно е да не са в приятелски отношения като се има предвид развитието на кариерата им.

Възможно ли е да се премахне оперативно изцяло това образувание, дори с цената на целия тестис?

Приеха на едно място да се съобразят със схемата на Тимчева, но първо ще чакаме за RAS изследване, защото нямаме такова. За тестиса Тимчева препоръчва лъчетерапия,  не операция, но лъчетерапевтката казва, че не може,  защото малкият таз е бил облъчван вече. Не знаем дали да се вслушаме в думите на Тимчева да не се оперира, ако не може с лъче отново. В шок сме и не знаем какво да предприемем и кого да послушаме... Последният лекар, при когото бяхме, обясни,  че лъчелечението само временно стопирало развитието и маскирало ситуацията,  затова и се появил чистият скенер през април. До три месеца, въпреки лечението, отново се появявали разсейки и прогнозата му днес ме съсипа допълнително. Започвам да страдам от силно чувство на вина, че сме неглижирали проблема. Късчето надежда,  което ми беше останало, беше стъпкано елегантно... Не,  не обвинявам лекаря... Той реши да ме освести... И най-неприятното е,  че не мога да споделя с мъжа си... Направя ли го,  знам,  че ще потъне.. А така все още има желание да се бори... Заради мен и заради осечтодишното ни дете, което иска утре да празнува своя рожден ден... И сме му го обещали.. Въпреки всичко....

# 2 645
mury9, аз не мога да помогна със съвет, но не се отчайвайте. Търсили ли сте друго мнение, на друга болница? Може би било от полза.

# 2 646
Направете една консултация с д-р Недев в Сити, лъчетерапевт е. Това за трите месеца не знам кой и защо го е казал, но не е вярно. Не виждам защо облъчването на малък таз ще пречи на евентуално облъчване на тестис - все пак скротумът е доста добре отделен от останалите части на тялото. Съмнявам се траекторията на лъчите при подобна терапия да е в конфликт с предишната.

# 2 647
Благодаря много на отзовалите се! Явно трябва да се направи консултация с онкоуролог. Препоръки за такъв? Здрави бъдете!

# 2 648
mury9, не си спомням историята на заболяването , извини ме за което.
Щом сте пуснали за RAS статуса,  може да излезе , че е подходящ за таргентна терапия, която да повлияе в положителна посока, в едно с химиотерапията, която ще правите.
Нямам време да чета назад, да се запозная колко линии лечение сте минали, но има още какво да се направи.
Не бързай да се отчайваш!
Прегръдки! Hug

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 11:53 от miglenasky

# 2 649
myry9,
Доста крайна ми се струва прогнозата на този лекар.
Наистина е добре да отидете при Николай Недев (има и друг Недев в Сити). Ако няма скорошни часове, пиши на сайта му и качи там дисковете. Отговаря бързо.
Друг свестен онколог, който мога да препоръчам е д-р Мангалджиев в Онкодиспансера в Младост.
Празнувайте рождения ден на детето с пълни с радост сърца! Докато има още варианти, не си позволявайте да унивате и да сте тъжни в аванс!
От опит ти го казвам!
Направете един хубав празник на малкото слънчице и в този ден не мислете нищо лошо! Hug

# 2 650

Ключовия  момент : и фолиева кислена .
 Разликатата  общо  е статистически незначителна  13 % срещу 11%
Заключението :че трябват последващо разширено изследване добавянето на
Вит12 и фолиева киселина да се ограничи само до  пациенти с доказан дефицит. Т.е.евентуално да се избягва  допълнителен прием при хора , които нямат дефицит.

https://www.cancernetwork.com/view/vitamin-b12
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4979769/

Да, не съм задълбавала. Просто исках да кажа, че преди прием на б12 трябва да се изследва. И че доста невролози в София казаха на майка ми, че не е подходящо да приема б12. Още преди да знаем високите стойности. Прогнозата за онкоболни с повишени стойности също е по-лоша.

Мъри, не разбирам защо Тимчева е против операция?

# 2 651
От моя опит, онколозите не са привърженици на операция на метастази. Предпочитат химия, която се предполага, че убива всичко подред.
Ето и сега, това, което ще направим на майка - да махнат малката метастаза и да вземат биопсия от голямата, също не е по вкуса им.
На моменти се съмнявам в правилността на решението ни да се махне малката, но при положение, че изчерпахме вариантите за химия, не виждам както може да се направи.
Всички, включително Тимчева, са и против биопсия. Но аз не мога така да стоя да чакам да расте това нещо и да направи някоя беля.
Турците например искаха задължително биопсия, преди да се заемат с лечението.

# 2 652
Здравейте,каква диета спазвате преди пет скенер?На мама все и казват само пилешко ,яйца и краставици и нищо друго не са споменавали.В Понеделник в 12 е скенерът,удачно ли е утре в 12 да започне диетата или трябва да е от сутринта ?Че сега е и на дексаметазон и много се притеснява как ще издържи 😄

# 2 653
Лека храна и никакви въглехидрати, включително банани и грозде са ни казвали на нас. Това е указанието от Дървеница

Стискам всички палци за хубав резултат!

# 2 654
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Много интересно... досега за нито един от ПЕТ/КТ скенерите на мама (един път в Токуда и два пъти в Света Марина - Плевен не е било включено условието за урографин...явно не е прилаган.

Късмет и хубави новини за всички Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт