Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 486 371
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 4 725
Snoopi, моите съболезнования за баща ти!
Той си е отишъл независимо от рака, от инсулт. Имало да става.... Sad

Зиги, не знам защо майка ти така е казала. Дано да не крие, а просто да вижда, че шест години са минали и все нещо трябва да се прави още. И в този смисъл да си мисли, че не минава и не минава, и изглежда, сякаш са напразни услилията. Но ако ти не беше толкова настойчива, не ми се мисли какво щеше да се е случило до сега....

Стискам палци на всички.

# 4 726
Uncommon, точно това си мисли. За тези шест години какви ли не лечения мина, безброй скенери, облъчване, колоноскопии, белодробни интервенции, диети, хранителни добавки и супер храни....
И наистина не минава, и само нови, и нови гадости търпи..

# 4 727
Sad Но все пак е в добро състояние, ето, градинката, босилека, домати нещо... Тя е щастлива там, не се е залежалаа между четири стени...

# 4 728
Snooki, искрено съболезнования! Да почива в мир!

o basilicum, добре че сте намерили сносно място, явно не е лесно, особено при нуждата от химиотерапия.

ra2, никак не ти е лесно. Едно по едно, ден за ден отмятай най-належащите неща, пък дано имаме повече по-светли и спокойни дни занапред и близките ни да са по-добре.

# 4 729
  • София
Uncommon    казаха, че такива пациенти като него били склонни на тромбози, а аз имам едно ужасно съмнение и не ми дава мира... Една от лекарките в гастрото му спря Еликвиса, нямало причина за него. Аз за първи път не потърсих второ мнение, длаи не сгреших.... Други пък казаха,че пък има склонност да изкърви от тумора ако се приемат тези лекарства. Според лекарите ( невролозите) инсулта е в следствие на рака, а на въпроса ми дали е заради спряното лекарство отговориха,че е възможно да е и от това,но ако не е спряно е могъл да изкърви. Питайте за всичко поне двама лекари, в нашата държава явно е необходимост, аз малко се обвинявам,че за първи път ме го направих....
ra2 желая ти много сили и кураж, дано все пак имаш скоро някакво спокойствие, разбирам те какво е, въпреки че аз бях така само за месец, в който успях да се появя на работа половината и по-малко  време и то разпокъсано, децата поизостанаха в задълженията ми също и се изтощих до степен, която не бях изпитвала никога през живота си ( точно заради жонглирането с всички задължения,но и стреса) Пжелавам ти да не ти се подгънат краката и да се справиш в тежката ситуация!
o basilicum успех желая и дано всичко е наред, справила си се със ситуацията,което е също много важно,защото това в Бг също не е лесна задача!

# 4 730
O. Basilicum, много благодаря, че сподели информация за този хоспис в 5 МБАЛ. Ще им се обадя утре и ще попитам дали мога да отида на място да разгледам.

# 4 731
ra2, желая успех на седмокласничката! Сили на теб и се пази колкото можеш.

Зиги, прегръдки!

У нас положението не е добре. Баща ми го боли корема много, тотално отказва да иде на лекар. Пропусна март месец контролен преглед, скенер и тн. Не иска да се лекува.
Знам че един ден много ще съжалявам, но минахме няколко семейни скандала и просто не мога повече.

# 4 732
Здравейте, аз не съм писала скоро, но ви чета.
Кураж на всички, които се борят с този ужас.
Зиги, радвам се, че нещата вървят добре при вас. Щом жената си е в градината значи е добре.
На ММ му отложиха 5 скенера. Другата седмица ще ходи в сряда. Нямало някакви ампули...та чакаме.

# 4 733
Благодаря ви за подкрепата Hug

Simpatiuch4e, не съжалявай и не се обвинявай! Все пак това е неговият живот. Има много хора, които отказват да се лекуват.
Ти си направила всичко по силите си.

# 4 734
Здравейте,
много съм объркана моля за помощ...
Баща ми от един месец чувства отпадналост болки в левия бъбрек (преди години лежа в болница с диагноза
пиелонефрит) не всяка вечер но покачване на температурата 37.5-37.4 бързо сваляне и обилно потене загуба на апетит
При направена пълна кръвна картина се установи нисък хемоглобин 86, желязо при референтна стойност при мъжете 10 неговата е 3.07.
Левкоцитите са в норма а Еритроцитите при референтни стойности 4.20 до 6.20 неговите са 3.77.
Посъветваха ни да направим ЖСК заради желязото при референтни стойности 46.00-70.00 неговата стойност е 32.8..
Постъпи в болница и при прегледа на ехограф доктора написа диагноа ТУ мета внчерния дроб с препоръка за скенера.
При постъпване в болницата е изследван CREAT и е 200 до скенера му е вливан антибиотик но няма пл
Повторно изследване и когато влезе за скенер лекаря каза че няма как с тези показатели да сложи контарстно вещество. Поради тази причина каза че няма как да бъде категоричен казва че вижда образования на черния дроб но няма как да определи какви са и затова предполага за рак на дебелото черво и му назначи колоноскопия другата седмица..
Ще се побъркам от нерви извинявам се ако нещо не съм обяснила както трябва...
Възможно ли е това той няма оплаквания нито промяна в ходенето до тоалетна нито болки нито нищичко.
След вливането на антибиотика за бъбреците във връзка с този пиелонефрит той дори се чувства добре енергичен е вече не качва температура не се поти хапва дори вече започна да качва в килограмите...
Моля Ви дайте ми съвет

# 4 735
При тия показатели почти сигурно е, че има скрито кървене.Добре е да направи колоноскопия.Може и полип ако има и той да кърви.Пък относно ехографията, това видял, това писал.Имам три случая на фалшиви диагнози.Ако се окаже, че има нещо притеснително в дебелото черво, искайте направо направление за РET- скенер от хирург или онколог.От опит, в Панагюрище ще стане най-бързо.Докато чакате дата за скенера, запишете час за читав онколог,за да не губите време, и с готовия резултат при него, да каже какво ще е лечението.Това при най- неблагоприятния сценарий.Засега запазете самообладание, може да е нещо банално.Късмет желая и дано попаднете на професионалисти!

# 4 736
Gerana баща ми бе с такъв НВ ,кръвопреливаха го два дни в хематология Токуда  , направиха скенер с контраст .Сега дори и след ХТ  държи стойност 117.

# 4 737
Gerana баща ми бе с такъв НВ ,кръвопреливаха го два дни в хематология Токуда  , направиха скенер с контраст .Сега дори и след ХТ  държи стойност 117.
На нас все още нищо ненса ни предлагали. То и реално ситуацията е от понеделника може би и аз от притеснение смятам че всичко трябва да се осъществи много бързо...
Но чакането ме убива... един път ми казват не знаем виждаме образования на дроба в следващия момент на 99% сме сигурни че е рак и чак във вторник ще постъпи за дебелото черво и това ме убива...
Добре извинявам се за може би глупавия въпрос но ако даден човек има проблвми с дебелото черво и вече разсейки в черния дроб т. Е напреднал стадий не трябва ли да има и други съпътстващи симптоми болки в корема кръв в изпръжненията или не е задължително...?
Отново се извинявам за глупавите ми въпроси...

# 4 738
Значи, болката не е задължителен симптом.Самия рак не боли.Боли, когато притиска органи и тъкани в съседство, в общи линии когато порасне.Но има случаи на малки и зли тумори, които правят бързо метастази.Зависи и от вида им и от степента на пролиферативна активност Също и от локацията.Десните тумори рядко са придружени с болка.Там червото е по - широко.Характерна е за левите тумори, както беше и при съпруга ми.Ако е високо, кръвта е тъмна и може и да не се визуализира.Може да се пусне тест за окултни кръвоизливи, но трябва да не се консумира месо 4 дни преди него.Това за по-евтиния вариант на теста.

# 4 739
Добре извинявам се за може би глупавия въпрос но ако даден човек има проблвми с дебелото черво и вече разсейки в черния дроб т. Е напреднал стадий не трябва ли да има и други съпътстващи симптоми болки в корема кръв в изпръжненията или не е задължително...?
Отново се извинявам за глупавите ми въпроси...
Ние просто отидохме на хематолог , правиха изследвания и го приеха.Казаха ми да търся кръводарители и два три дни преливаха.Баща ми е с карцином на дебело на колона и  разсейки в черен дроб.При него нещото което забеляза наша близка и ми обърна внимание , бе нетипично големия корем горе който бе направил .Обикновено като качеше килограми не ставаше такъв.За оплаквания разбрах едва след скенера , след като питах и той ми каза , имал хемороиди и различно ходене до тоалетна.Всъщност майка  декември  2021г. спомена , и аз казах веднага на лекар защото ми светна лампата / моя близка си отиде от това / но той  е труден за ходене на лекар и все стигаме до караница.Накарах майка да го придума да си направят профилактични изследвания и тя с него за да отиде и той , и така на изследвания през ануари цялата ПКК бе разбъзикана.Тук бяха споменали лаборантите , че може да има карцином , на което аз реагирах остро.В средата на януари посетихме хематолог и така тръгнаха нещата .

Общи условия

Активация на акаунт