Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 502 802
  • 6 648
  •   3
Отговори
# 6 195
ra2, все още не мога да взема лекарства със зелена рецепта, защото не е минал комисия, чакаме пет скенер и откриване на първичното огнище, едва след това някаква диагноза и лечение. Въпреки това ще се консултирам с онколог за препоръка за лекарства и евентуално за рецепта. Но казваш да продължим с дексаметазона, че без него е много по- опасно....поне ако може да издържи до скенера и евентуално някакво лечение. Това чакане ще ме съсипе.....Болката не може да локализира точно къде е, в главата не е, стомаха вече не, боли го, но не знае къде точно. Благодаря за полезната информация.

# 6 196
дексаметазон 2х8 мг и напр нексиум 40 мг/с. Има и хапчета дексаметазон

# 6 197
  • Пловдив
stefani^, инжекцията е за HER -2 позивитен РМЖ.
Phesgo=Трастузумаб(Херцептин)+ Пертузумаб(Пержета).
От Трастузумаб-а може да има главоболие.

Ra,pap4o,
Може би като за начало веднъж дневно 8мг дексаметазон ,сутрин.Ако не е достаъчно тогава добавяне и вечерта.
Освен не че не може да се оперира,не може и да се облъчва с високи дози на това място.
За съжаление ,са изключително малко таргетните терапии ,които преминават кръвномозъчната  бариера в достатъчна концетация ,която да се задържа достатъчно дълго в мозъчния паренхим за да има терапевтичен ефект в/у Ту клетки.
След като установят основното огнище ,ще трябва според вида на тумора да се направят и молекулярни изследвания за мутации,за които има таргетна терапия с висока вероятност за интракраниален отговор.
Няма какво да чакате PET/CT , направете скенер на Торакс(Гръден кош)+ Абдомен(Коремни органи)+Пелвис(Малък таз) с контраст . Висока вероятност за метатсази в мозъка от - Бял дроб,бъбреци,пикочен мехур, РМЖ,много рядко колоректални(ректални по-често) и всеки друг вкл. Черен Дроб,Жлъчка,Панкреас,Стомах,Хранопровод(по-висока вероярност за ММ ,ако е HER2+) .
Здравната каса реимбурсира много ограничен набор от ТТ ,а цените на повечето са непосилни за повечето хора.

Редакция:Изпуснал съм единия вид ,който при метастатична болест най-често метастазира в мозъка от изброените по-горе:Малигнен меланом.
В ствола са редки метастазите приципно ,и там метастази от недребноклетъчен белодробен карцинном са няколко пъти по-чести от останалите изброени първоизточници.

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 20:07 от whitefang

# 6 198
стандартно се почва с 2х8 и как ще разберат дали е достатъчно- кой ще им сравнява статус преди и след

# 6 199
Може ли да ми препоръчате добър лекар образна диагностика, който да сравни два скенера на бял дроб?

# 6 200
Възгечев в Кърджали.Може да му изпратите дисковете по Еконт и да ви ги върне с разчитането пак по куриер.

# 6 201
Дъждец, Проф. Пиперкова в Дървеница, доц. Бочев в Сити клиник, проф Галина Киркова - Токуда.
За всички специалисти в МЦ Спектър съм чувала, че са много добри. Аз съм правила консултация с Д-р Владимир Мутафчийски. Млад е, но много съвестен и прецизен.

# 6 202
Буболина, координати на д-р Възгечев имаш ли?

# 6 203
В интернет има телефон, ако не се свържеш, ще потърся разчитанията, там го пишеше.

# 6 204
Дали някой може да ми помогне с критериите на Лонсърф при прием и резултати от кръвната картина?
Татко в момента приключи четвърти прием. Докторът все казва, че кръвната картина е екстра, но нямам много доверие на това "екстра". По листовката пише, че приемът се преустановява при
Неутрофили < 0,5 х 10 (на степен 9) /l
Тромбоцити < 50 х10 (на степен 9) /l
обаче не зная как да го пресметна това и как да сравня спрямо резултатите му. Прикачвам резултати от вчера:

# 6 205
  • Пловдив
Дали някой може да ми помогне с критериите на Лонсърф при прием и резултати от кръвната картина?
Татко в момента приключи четвърти прием. Докторът все казва, че кръвната картина е екстра, но нямам много доверие на това "екстра". По листовката пише, че приемът се преустановява при
Неутрофили < 0,5 х 10 (на степен 9) /l
Тромбоцити < 50 х10 (на степен 9) /l
обаче не зная как да го пресметна това и как да сравня спрямо резултатите му. Прикачвам резултати от вчера:
Тробоцити - 481 > 50 G/L
Неутрофили - 8.21 > 0.5 G/L
Има някаква бактериална инфекция в момента или много скоро прекарана.
Неутрофилите му са високи и тромбоцитите също,а хемоглобина нисък.Не са нещо много фрапиращо.

# 6 206
Тробоцити - 481 > 50 G/L
Неутрофили - 8.21 > 0.5 G/L
Има някаква бактериална инфекция в момента или много скоро прекарана.
Неутрофилите му са високи и тромбоцитите също,а хемоглобина нисък.Не са нещо много фрапиращо.

Много благодаря за отговора! От два месеца държи високи тези показатели, докторът не им обръща внимание. Само казва - от рака е.
Попитах за бактериална инфекция, но отговорът беше същият. Чудя се дали да платим за изследане на прокалцитонин, който прочетох доказва бактериална инфекция?

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 14:45 от vilitra

# 6 207
Разлика злокачествен тумор и рак ,че конкретно в интернет не мога да проуча?Конкретно за рак нещо не са казали.Но.Правиха ми операция на бучката на десен врат,отстраниха я.Баща ми е с мен в болницата и доколкото го разбрах докторът му е казал,че туморът е бил по - голям отколкото са очаквали,бил е много навътре и за това е отнела време операцията.Дали е злокачествен,не знаят,ще го изследват да разберат.Опитвам се да разбера има ли разлика между това да се е стигнало до рак и вече да се знае че няма да те бъде и между злокачествен тумор?Просто си имам едно наум да не би близките да ми спестяват някои истини, защото и на дядо ми не искаха да му кажат когато му беше установен рак на панкреаса краен стадий истината.Докторът твърди,че са го изрязали целия тумор.

# 6 208
Доста характерна констелация при малигнено заболяване. За инфекция- CRP.
Преди хистология всички разсъждения са безпредметни.

# 6 209
Злокачествен тумор и рак е едно и също.Разликата е доброкачествен и злокачествен тумор.

Общи условия

Активация на акаунт