Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 503 546
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 735
Uncommon къде ти е бил основния аденокарцином. Аз преди 2 год и половина бях с адено на шийката на матката и сега имам рецедив който е пробил пик. Мехур отделно имам разсейки и в белия дроб. Минах 3 курса с карбоплатина и паклитаксел и вчера ми направиха контрола и не са се повлияли, а са се увеличили. Сега ще ми мислят друга химия.
Апендикс. Поне лесно се маха.
Ами да, може друга комбинация да е по-действена, не знам лъче дали ще е подходящо евентуално. Ще ти кажат. Щом има варианти, е добре. Стискам палци.

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 10:20 от Uncommon

# 736
Аз минах лъче след операцията и сега 2ри път не може. Евентуално за белия дроб ще мислят дали ще може.

# 737
Аз минах лъче след операцията и сега 2ри път не може. Евентуално за белия дроб ще мислят дали ще може.
Май на майката на  ziggizagi са й правили през лъчетерапия на бял дроб, ако не греша, и е било полезно, но всичко е индивидуално. Пиши, като се разбере какво лечение ти препоръчват.

# 738
От понеделник ще ми включат и авастин в лечението. Някой да сподели като страничен ефект какво да очаквам. Според лекуващия лекар е възможно повишаването на кръвното.

# 739
Да, на майка й правиха лъче на бял дроб, но окончателни резултати ще споделя през март.

# 740
На майка ви в белия дроб е основния тумор или и при нея са разсейки там?

# 741
Разсейки. Основният беше в дебелото черво и беше премахнат с операция през 2015.

# 742
От понеделник ще ми включат и авастин в лечението. Някой да сподели като страничен ефект какво да очаквам. Според лекуващия лекар е възможно повишаването на кръвното.
Ето копи-пейст странични ефекти
"Какви са рисковете, свързани с Avastin?
Най-честите нежелани лекарствени реакции при Avastin са хипертония (високо кръвно налягане),
умора или астения (слабост), диария или коремна болка. Най-сериозните нежелани лекарствени
реакции са стомашно-чревни перфорации (дупки в стените на червата), хеморагия (кръвоизлив)
и артериален тромбоемболизъм (съсирек в артериите). За пълния списък на всички нежелани
лекарствени реакции, съобщени при Avastin, вижте листовката.
Avastin не трябва да се прилага при хора, които са свръхчувствителни (алергични) към
бевацизумаб или към някоя от останалите съставки, към продукти от овариални клетки на
китайски хамстер или към други рекомбинантни антитела. Лекарството не трябва да се дава на
бременни жени."

Предполагам, че чак такива дупки и драми се срещат доста рядко и са голямо изключение, все пак толкова много хора се лекуват с авастин. Според мен, очаквайте обичайните неща: умора, слабост, повишено кръвно.
Нека да кажа, че ако се образува тромб, той се вижда на скенера и се взимат мерки да се разсее.

# 743
Благодаря това с дупките звучи стряскащо Blush

# 744
Майка една година беше на авастин, после две почивка и още няколко месеца - 9-10 пак.
Имаше проблем само с кръвното в деня на вливката.

# 745
Здравейте, имам един въпрос, може би е странен, но се зачудих.
При бучка в гърдата по време на  операция, когато се премахва образуванието и се проверява дали е злокачествена или доброкачествена, това изследване някъде описва ли се какво точно са видяли? Извинявам се ако не съм се изразила ясно.

# 746
В епикризата се обяснява.
А отделно можете да си вземете и самия резултат от хистологията, който иначе се преповтаря в епикризата. Но друго е да си имаш не преписани резултати, а резултатите от самото хистологично изследване. Аз някак винаги се боя да не е станала някъде грешка при преписването.

# 747
  • в пералнята
Аз носих блоковете на майка ми при двама патолози в България. Мненията се различаваха като тип и степен - то самият начин, по който ми ги дадоха от първата болница беше абсурден - написано на някакво листче с моливче. В Пирогов поне изглеждаше като официален документ.
Когато ги донесох в Германия, ми казаха, че са абсолютно недостатъчни като информация, че няма направени генетични изследвания и че на базата на толкова оскъдни факти не може да се назначи лечение.
В интерес на истината, вторият патолог препоръча генетични изследвания, но беше доста уклончиво и неясно за мен каква е процедурата за тях. Трябвало неврохирургът да ми каже. Ама неврохирургът я изписа дори без следоперативен скенер и въобще каквато и да е информация, какво остава за подробности...

# 748
Аз носих блоковете на майка ми при двама патолози в България. Мненията се различаваха като тип и степен - то самият начин, по който ми ги дадоха от първата болница беше абсурден - написано на някакво листче с моливче. В Пирогов поне изглеждаше като официален документ.
Когато ги донесох в Германия, ми казаха, че са абсолютно недостатъчни като информация, че няма направени генетични изследвания и че на базата на толкова оскъдни факти не може да се назначи лечение.
В интерес на истината, вторият патолог препоръча генетични изследвания, но беше доста уклончиво и неясно за мен каква е процедурата за тях. Трябвало неврохирургът да ми каже. Ама неврохирургът я изписа дори без следоперативен скенер и въобще каквато и да е информация, какво остава за подробности...

А къде в Германия сте ги носила?

# 749
Приятели, моля за съвет. С оглед на това, че ни предстои 5скенер на 24.02. и в предвид мненията и опита ви с хистологиите,  какво ще ме посъветвате - да изчакам 5скенера или да не го чакам и пак да изискам блокчетата от болницата? Припомням, че в болницата не се намериха ракови клетки, а беше описано като тубуловилозен аденом,  а на втората хистология в трансхеликс е преход към аденокарцином- едното е Тх, а другото е Т1(две туморчета са). Дали няма да се окаже Т2,Т3 или Т4, макар че не видяха разсейки на скенера ( но какво е имало и кой какво е видял,  това също е под въпрос). Всичко е съмнително.

Общи условия

Активация на акаунт