Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 492 291
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 825
Привет мили хора.
Баба ми е с g2 карцином на главата на панкреаса с разсейки в черен дроб и слезка. В момента в във Враца в отеделние по палеативни грижи във Враца, 5ти ден, но е много трудно да ходим при нея и да й помагаме. Трябва да й вдигнат хемоглобина, за да й направят първа вливка. Всички сме на 200км и отгоре далече. В кондиция е, движи се, разбира всичко, но все пак някой трябва да ходи при нея за 2 часа на ден, да й занесе вода, плод да й помогне. Ще се радвам ако някой може да сподели за жена, която би се съгласила срещу заплащане разбира се да се грижи за нея.

# 826
Благодаря на всички за отговорите! Майка ми е трети ден в болницата, изведена е от реанимация. Лошото е, че не звучи добре. Аз ще отида за второ мнение при проф. Дудов, но идея нямам как ще ѝ понесе на нея пътя до София (от Стара Загора сме), ако трябва да се пътува до там за ХТ. Тези дния бях полужива от новината, днес пак рових информация и в Аджибадем (Сити Клиник) прочетох статия за рак на панкреаса с някаква успеваемост в лечението. Мъничка надежда се появява и гасне и така на приливи и отливи.

# 827
Можете ли да ми препоръчате химиотерапевт в Панагюрище?

# 828
Радост,
Кое след всичко писано те наведе на мисълта да правите химио в Панагюрище???
Освен, че там имат добра техника, ПЕТ скенер, нямат специалисти. Химиотерапия е сложна, хиляди неща трябва да се обмислят, за да се изпише най-адекватното лечение!
Успех и умната! Heart

# 829
В Панагюрище доста хора ми препоръчаха д-р Кръстева. Но не мога да дам лично мнение.

# 830
Утре съм на скенер и от тази вечер пия урографин.Съвместим ли е с цигарите?Преди ПЕТ няма проблем,ама за обикновения съм забравила.

# 831
  • Другата България
Мисля, че няма проблем.
Късмет утре.

# 832
  • София
Буболина, късмет утре 🍀
Докторите са единодушни, че баща ми се повлиява много добре от терапията. Туморните му маркери за много занижени. Все още не може да става сам, но прави рехабилитация и упражнения. Днес постигнахме и малка победа- с майка ми двете го вдигнахме от стола, до сега само мъжът ми можеше да го вдига.

# 833
Радост,
Кое след всичко писано те наведе на мисълта да правите химио в Панагюрище???
Освен, че там имат добра техника, ПЕТ скенер, нямат специалисти. Химиотерапия е сложна, хиляди неща трябва да се обмислят, за да се изпише най-адекватното лечение!
Успех и умната! Heart
И аз не знам колко съм адекватна в момента. Документите ни (епикриза и онкокомисията) няма да са готови до петък (такава е прогнозата на хирурга), той самият не е сигурен, дали ще изпише майка ми до тогава, защото още има да се възстановява, аз записах час при проф. Дудов за 8.03 и има вероятност да се наложи да го отменя. Страх ме е да не закъснея, да не се забавя излишно, аз да не направя всичко възможно...

# 834
Няма откакво да Ви е страх в този аспект. Системно лечение се започва най-рано около месец след операцията. Тоест имате този месец, за да направите всякакви консултации и допълнителни изследвания, ако се наложи. Консултацията при проф. Дудов ще Ви е доста по-полезна, ако той може да види хистология, епикриза от операцията. Ако отидете в понеделник само с разказ по картинка, няма да извлечете максимума от подобна среща. Ако отидете 3-4 дни по-късно с всичката информация, ще е съвсем различно. Не се притеснявайте да отложите.

И още нещо. При все че хирургът твърди, че се вижда вторичен процес в панкреаса (вероятно от първичния в дебело черво), сте съвсем в правото си да поискате направление за ПЕТ скенер. Той е необходим, за да се види точно къде точно какво има и за да се завърши стадирането. Хирург може да го издаде, просто не им се занимава и чакат някой друг да им отметне работата.

# 835
Радост, Hug
Много си шашната в момента, а това не е полезно! Спри, събери се, опитай се да мислиш спокойно.
Hope ти го е казал най-добре: жената трябва да се възстанови от операцията, имате време до химиото.
Непременно направете консултацията с проф. Дудов или с Тимчева от Надежда, най-добрите са. Доверете се на решението им и плътно го следвайте!
Heart

# 836
Здравейте,  Честита баба Марта. Бъдете здрави.
Излязоха резултатите от 5скенера на мама. Казаха, че няма нищо притеснително, като изключим натрупването на веществото в прешлени. Съмняват се или за остеопороза или за метастази в костите,  като казват че първото е по-вероятно, но искат да повторят скенера след 3 месеца. Качвам резултатите, моля за мнение ,някой ако може. Припомням става дума за карцином на дебелото черво, без метастази преди операцията:

# 837
Пише точно това, което са Ви казали. Няма нищо притеснително, но трябва да се проследи находката в гръбнака.

След 3 месеца препоръчват да повторите PET/CT и да направите фиброколноскопия.

# 838
  • София
deni_ds, ако имате стари снимки - ренгенови, сцинтиграфии, може да се направи сравнение дали тогава е имало тези изменения. При моята майка също имаше съмнение за костни метастази в гръбнака. Намерих снимки отпреди 14 години и се видя, че измененията, които в крайна сметка се оказаха калцификати, а не мета, ги е имало още тогава.

# 839
deni_ds, ако имате стари снимки - ренгенови, сцинтиграфии, може да се направи сравнение дали тогава е имало тези изменения. При моята майка също имаше съмнение за костни метастази в гръбнака. Намерих снимки отпреди 14 години и се видя, че измененията, които в крайна сметка се оказаха калцификати, а не мета, ги е имало още тогава.
Ще потърся, дано да има, макар че нямам спомен да е правила Sad . Другата седмица е в онкодиспансера, така или иначе, на проследяване . Ще видим и как е маркера. Ще ги попитам и тях за мнение. Дано да са само калцификати

Общи условия

Активация на акаунт