Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 502 855
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 2 490
Да, всички сме чували, че химията убива и здравите клетки. Но предпочитаме тя да действа и да осигурява години живот на близките ни,  вместо да се стараем да премахваме остатъчното й действие под предлог, че е токсично.
Вие с какво се лекувате и какъв вид е ракът?
Шийка на матка 4 стадии с метастази на много места. Сега е на платина , таклипаксел и авастин много зле се чувства не става изобщо от леглото няма сила плюс много тежки странични ефекти придружени с голяма болка на 73 години. 6 терапии са направени , сега казаха че трябвало още да се правят не се знае колко

# 2 491
До колкото знам платината се влива най-много 6 вливки,след като я изключат би трябвало да е много по-добре .

# 2 492
Maq,
Кога е предвиден скенер за оценка на ефекта от лечението?
Има възможност да се увеличи времето между вливките или да се намали количеството на лекарствата до минимално ефективното.
Трябва да съобщите абсолютно всички странични ефекти на лекарите, защото при прекомерна токсичност могат да предприемат мерките, които ти посочих.
За съжаление е възможно начинът, по който се чувства да е причинен от комбинацията тежка химия и напреднала болест.

# 2 493
Да,така е.Но все пак мама като спря платината нямаше май почти никакви странични ефекти.Беше на петрамексед  с ИТ ,връщаше се сама от Панагюрище и отиваше на работа.

# 2 494
До колкото знам платината се влива най-много 6 вливки,след като я изключат би трябвало да е много по-добре .
На мен карбоплатина ми правиха много повече вливания. Моята приятелка-лекар, която ме съветваше, ми каза да се доверявам на лекуващия онколог (всъщност тя ми го препоръча) и аз съвсем стриктно съм спазвала. Никакви такива добавки и неща, които не ми е предписал лекуващия онколог. Точно както казва zigizagi, абсолютно всяко оплакване съм му казвала и той е променял съответно лечението - дози и прочие.

Мая, дано твоята близка, за която пишеш, да си има още дни! Казвай за всичко на лекаря, стискам палци.

# 2 495
Може би различните платини са различни вливания .Мама беше май на цисплатин.Спомбям си,че Норе4с или  whitefang тогава ми казаха,че по протокол може 6 вливки и дори само 4, защото тези, на които са били 6 вливки не са живяли повече от хората,минали само 4 вливки,а токсичността става все по висока.В Панагюрище го потвърдиха и след добър резултат след 4 вливки платината я спряха

# 2 496
Фани, тези изследвания за 4 срещу 6 вливки с платинен дублет са конкретно за НДБК. Не знам дали същото важи за гинекологичните заболявания.

Принципно, платината колкото по-рано може да спре - толкова по-добре. Това, обаче, зависи от състоянието на човека, развитието на болестта/ефекта от лечението и преценката на лекаря.

Подкрепям Зиги. Скенер за оценка на ефекта от лечението и промяна на терапията/дозите (ако е необходимо). Подобен момент - влошено състояние (било то от терапията или хода на болестта) - според мен предполага консултация с още един онколог за второ мнение.

# 2 497
Аз за рецедив от шийката на матката минах 9 курса карбоплатина и паклитаксел.

# 2 498
Как се изчистихте след това

# 2 499
Мая,
Обясниха ти хората в тази и другата тема: няма какво да чистиш! Идеята на химиотерапията е да избие всичко възможно! Здравите клетки после се възстановяват.
Според това което пишеш, болният е в сложна/напреднала болест. Последната грижа в момента е чистене, първата в случая  - е удължаване на живота и то при максимално добро качество!

# 2 500
Единственото което пиех по време на химия беше бирена мая и витамин Б комплекс без б12. След това ги продължих още месец и сега не пия нищо.

# 2 501
Единственото което пиех по време на химия беше бирена мая и витамин Б комплекс без б12. След това ги продължих още месец и сега не пия нищо.
Teddyto може ли да ми кажиш коя витамин б комплекс си ползвала като марка без б12?Благодаря

# 2 502
На софарма и струва 2 и нещо.

# 2 503
Благодаря ти след химио ползвала ли си б12?

# 2 504
Благодаря ти след химио ползвала ли си б12?
Не! 🙂

Общи условия

Активация на акаунт