Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 486 368
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 4 485
Ако са слети, защо през февруари видяха само една в Надежда, това се чудя. Другите показатели не съм ги сравнявала как са, видях епикризата късно снощи и нямах сили.
В Дървеница ще звъня днес да видя дали в Нуклеарна медицина четат и КТ. Ако не - сигурно в Спектър. Искам да стане бързо.

# 4 486
  • София
zigizagi, в Иван Рилски съм давала за повторно разчитане и стана бързо, добри са, отзивчиви
Регистратура Образна диагностика тел: 02 952 27 80

# 4 487
Зиги, някак ми изглежда, че вторият скенер, този от февруари, не е бил разчетен правилно. Това би било логично. Иначе прекалено динамична е картината, ха нагоре, ха надолу...

Желая ти много добре да си починеш, ей така, да се насилиш да бъдеш за малко щастлива... Blue HeartYellow HeartGreen Heart

# 4 488
Зиги, дано всичко е наред! От мен също пожелания за приятна почивка!

# 4 489
Зиги, опитай да починеш.
И дано второто мнение ти даде по-голяма яснота.
И мъжът ми утре е на преглед и скенер.
Пак ми е свито всичко, като всеки път, три месеца минават за миг.
Не мога да преодолея ужаса, който изпитвам и това е...

# 4 490
Зиги,кураж,с теб сме 💗

# 4 491
  • Другата България
Зиги, мисля ви! Hug

# 4 492
Здравейте пусках кръвни изследвания понеже преди 2 месеца ми отстраниха нискостепенен малигнен тумор от ретроперитунеома за сега нямам терапия чакам за дата за 5 скенер дано всичко е наред там исках да попитам за този увеличен уробилиноген някой запознат с това четах че е свързано с черния дроб но горе резултатите са в норма.Благодатя на отзовалите се

# 4 493
Благодаря на всички! Голяма подкрепа сте, макар и виртуална! Hug

# 4 494
Зиги, ние ходихме за повторно разчитане миналата седмица в Александровска, при д-р Мутафчийски. Видяхме се като оставяхме диска да му обясним подробно какво не ни е ясно и искаме да проследим, обърна доста внимание. Резултат след няколко часа или на следващия ден.

# 4 495
Ще ти пиша на лични.

# 4 496
Зиги, и аз мисля,че са се слели....не че съм голям специалист, но как така едната лезия ще изчезне🤔.
На ММ скенерите ги чете Пиперкова в Онкологията.
Уайт, ако четеш искам да те попитам има ли някаква разлика между Пет скенерите в Онкологията в Дървеница и този в Пловдив в Хирургийте? Къде е по-добре да се направи изследването? Нито знам има ли разлика в апаратите, нито нищо...

# 4 497
Скоро не съм писала. Да знаете, че чета темата и ви мисля.
Знам, че тук всички правим или сме правили всичко възможно за нашите мили хора. Но мислете и за вас. Много сили са необходими. 
Зиги, почивка задължително. Няма кой  да ти я даде, ако ти сама не го направиш. После с нови сили продължаваш.
Съпругът ми до последния си ден ме следеше дали се храня, дали съм се спряла за минути да си взема въздух и почивка. Искаше да съхраня себе си до колкото е възможно.  Те любимите ни хора го осъзнават и също мислят за нас.
Нека са повече добрите новини, които чета тук. Прегръщам ви всички.

# 4 498
  • Пловдив
Зиги, и аз мисля,че са се слели....не че съм голям специалист, но как така едната лезия ще изчезне🤔.
На ММ скенерите ги чете Пиперкова в Онкологията.
Уайт, ако четеш искам да те попитам има ли някаква разлика между Пет скенерите в Онкологията в Дървеница и този в Пловдив в Хирургийте? Къде е по-добре да се направи изследването? Нито знам има ли разлика в апаратите, нито нищо...
В Дървеница ,е по-нов модел PET/CT скенера(Biograph Vision),отколкото в УМБАЛ-а(Biograph  mCT64).
Пиперкова едва ли чете всеки един скенер,на който се е подписала.Евентуално по-заплетени и такива, за които другите разчитащи ги нуклеарни медици имат съмнения/неясноти ,да ги гледа и тя.Но пък за тези в Св.Георги не намерих никакви отзиви,като търсих(относно компетентността). Евентуално предимство ,че в Пловдив ,може и да стане в по-кратък срок изследването - това в сл. ,че е спешно за взимането на решение при някакво съмнение за прогресия/рецидив и спешност от смяна лечението- но то и тогава разликата едва ли ще е повече от седмица(3 седмици- Дървеница срещу евентуално 2 седмици в Св.Георги) .И заради спестяването на пътуването/ията до София.
Предимство ,е ако трябва разчитане специално от Пиперкова и е правен при тях :
1. Спестява се импортирането на изображенията от ДВД-то(които може и да не са всички направени на самото изследване),ако е правено другаде изследването, за интерпретация в техния софтуер.Отнема доста време и е възможно и да се загубят някой детайли.
2.Ако е правен при тях ,ще си го гледа "ориганално" -всички детайли ,на всички изображения,с инструментите за разчитане и подпомагащи интерпретацията на техния софтуер,който е съобразен и с възможностите и спецификата на техния хардуер/фърмуер.

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 14:06 от whitefang

# 4 499
Мъжът ми мина преглед, всичко било много добре.
Ама ПКК, туморни маркери и ехограф.
Изпросил си е скенер на 20.07., въпреки че, доктора му се е накарал едно хубаво, че не вижда нужда от скенер , да отивал да си живее живота , бил клинично здрав.
Но все пак го е записал, не отказват когато си поискаме.
Та уж се успокоих, поне до скенера.
Докато не погледнах, че общия билирубин е 20 от норма 21.
Досега взе 14- 15 е бил.
Лекаря не го е отчел изобщо, но аз се питам от какво се е позавишил.
Идеи?
Знам, че много се вглеждам,  но...

Общи условия

Активация на акаунт