Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 486 006
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 4 575
  • Варна
За Турция да напиша.  Наш близък преди 3 години се разболя от рак на стомаха. Тук искаха да му махнат целия стомах, там го оперираха с робот  Да Винчи, проведе химиотерапия там , сега е добре, работи си. Сега се разболя съпругата му, рак на белия дроб. Хубавото е, че когато той се е разболял тя си е направила застраховка Бест докторс - за тежки заболявания. Оперираха я в Турция, сега ходи на химиотерапия там, лечението се покрива от застрахователя. Те двамата са под 60 г.  Скъпо е в Турция, но аз съм много отвратена от българските болници. В Турция  9 сутринта  имахме среща с онколог- професор, после му направиха кръвни изследвания и 5 скенер. Приключихме в 12 ч. После в хотела.  На следващия ден в 9 отново среща с професора, обсъждане на резултатите и химиотерапия, която свърши в 13,30ч. В 14ч. вече пътувахме за Варна.
Иначе като цени 5 скенер 750 евро, преглед от професор 130евро, химията излезе към 1300евро, но следващите ще са поевтини.  Изследване на биопсия 800евро казаха, но не сме правили още, казаха че не е необходимо. И за порт казаха, че можем да изчакаме.

# 4 576
  • Пловдив
Цените на ИТ и ТТ са малко по-различни,не като ХТ  . И при полжение ,че се прилагат до прогресия или неприемлива токсичност ,вие си направете сметка ,дали ще можете да се лекувате с години с нещо което струва 22-25К евро на месец за ТТ 13-14х лева за 3 седмици за едни ИТ ,двоино за други .
Застрахователя ще покрива лечението ,до сумата ,за която е застрахована,жената ,а след това?!

Да Винчи има на няколко места в БГ...

# 4 577
Fani34 благодаря ви за информацията нъдете здрави и успех

# 4 578
  • Варна
Whitefang защо това отношение? Отговорих на питане от потребителка, а за баща си споделих просто.  Нали темата е за споделяне. А за лимита на застаховката  2млн. евро е. Аз и съпруга ми имаме такава от 5 години и се надяваме никога да не я ползваме.  Влязох в темата да получа някаква утеха, а ме нападнахте. Здраве ви желая и много сили!

# 4 579
Фани34,
Не се фрустрирай толкова!
Ако си беше дала малко труд да попрочетеш темата, щеше да разбереш, че Уайт наред с Хоуп, Зиги и още 2-3 човека дават 95 % от ценната информация в темата!
Та, много моля, да не го обиждаш и да няма грубо отношение към него!!!

# 4 580
  • Варна
Фани34,
Не се фрустрирай толкова!
Ако си беше дала малко труд да попрочетеш темата, щеше да разбереш, че Уайт наред с Хоуп, Зиги и още 2-3 човека дават 95 % от ценната информация в темата!
Та, много моля, да не го обиждаш и да няма грубо отношение към него!!!

Не съм обиждала и не съм била груба !  И съм прочела доста теми назад.

# 4 581
  • София
Според мен човекът има право да знае. Наистина, на него ще му е най-тежко, но това касае неговия живот. Това е моето мнение, всеки си решава. Ако има интерес и желае да чете епикризи и други документи, които пряко го засягат, не ми се струва възможно да се държи неинформиран. Да не говорим, ако се наложи да подписва информирано съгласие. А и ще общува насаме с лекари и сестри, които се очаква да бъдат откровени с него.
Ще му кажа,но трябва да знам всичко,а това ще е след понеделник, няма как да остане скрито завинаги,но да съградя план за даване на кураж, а това ще стане когато разбера цялата картинка и имам плана за лечение. Аз не крия всичко,а само диагнозата ,всичко друго сме обяснили с лекарите в подробности.
Днес го изписаха, отказаха операция на този етап, защото не се храни и няма да издържи, отказаха стент,защото се слагал само при 100% запушване,а това не знам така ли е, ако му разширят хранопровода да може да се храни все си мисля,че ще яде за да възстанови тонуса си, не е против операцията даже я иска, на стент също се надяваше за да може да се храни. Много ми е мъчно, това е ....беше човек канара,в отлична физическа форма,атлетично едро тяло, здрав с никакви заболявания, със здрав стомах цял живот и киселина не е усетил какво е, а сега.... 1/3 от него,едва върви,едва говори.... Disappointed Relieved

# 4 582
Здравейте и нас днес ни сполетя лошата новина...
Утре ще ходя да записвам час за биопсия, интересува ме за колко време излизат резултатите и дали боли... 😪

Прикачвам и снимка от скенера, моля ви дайте ми някакви надежди че ще се оправи

# 4 583
  • Пловдив
fani34,
А вие защо решихте , че ви нападам.
Моя пост в отговор на питането на Силвия е преди вашия и съм коментирал защо в повечето случаи лечението в Турция няма предимства . А конкретно за нейното генетично заболяване и сега карцином , ако не намери отговори в БГ, трябва да се консултира на Запад.
Не за нейния случай , а по-принцип за авансирали или метастатични карциноми основното лечение е системно, повече то съвременни препарати са под патент , доста скъпи и защото няма генерици цената им еднаква и в Турция и в Германия , както и в БГ. И основно  тя формира цената на лечението....
Та ако може един довод, някой който няма да разчита на НЗОК, а ще финансира сам (дали със лични средства, дарения или под формата на медицинска застраховка)лечението да предпочете Турция пред Германия , Франция, Италия или зад океана.

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 19:33 от whitefang

# 4 584
Георги, съжалявам да 'видя' нов човек в темата...Hug
Не пишеш от къде ще взимат биопсия.
Резултатите излизат в зависимост от натовареността на съответните лекари, но най-често до десет работни дни.

# 4 585
Георги, съжалявам да 'видя' нов човек в темата...Hug
Не пишеш от къде ще взимат биопсия.
Резултатите излизат в зависимост от натовареността на съответните лекари, но най-често до десет работни дни.

Няма ли начин по бързо ако трябва ще се заплати допълнително..? И ако може да ме посъветва те къде да отида.

# 4 586
fani34, вероятно ще се стабилизира и ще отмине това усещане, ако е от терапията. Пробвайте да се храни на често по малко, с каквото му се яде.

Sylviyaa, дано всичко е зад гърба ви и си се радвате на човечето до старини! Simple Smile

Георги, аз не се ориентирам (или може би не е уточнено преди да има биопсия?) къде е първоизточникът. Казали ли са ви нещо?

# 4 587
  • Пловдив
Съмненията май са първичен карцином на панкреас.

# 4 588
Георги, от скенера са обсервирали тумор на панкреаса(най-вероятно) с множество метастази. За колко годишен човек става въпрос? В какво общо състояние е? В болница ли е и къде ще се направи биопсия?

# 4 589
witefang, аз за леченията в Турция нищо не знам. Но мога да сравня лечение в Бг и в Германия. Иначе съм с патриотични нагласи, но не и за тези неща. Истината е, че операции, които тук са невъзможни, там са рутина от години. Лично съм го изпитала, не на гърба си - на черния си дроб.

Общи условия

Активация на акаунт