Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 491 327
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 5 805
Съвсем прилична пълна кръвна картина. Нищо особено. Но и при изказаната теза за мозъчни М не се и очаква да има отклонения. Няма данни за възпаление по нея.
Дексаметазонът ще повиши кръвната захар, но съотношението  вреда/полза е в посока продължаването му.

# 5 806
  • Пловдив
Разбутаното съотношение неутрофили/лимфоцити -ниски лимфицити% , високи неутрофили % , също е от дексаметазона. Няма данни за бактериална/вирусна инфекция.

# 5 807
Много много благодаря за пояснението, той все още е като неадекватен ,не говори ,не яде ,не пие вода . Утре ще му включи сестрата глюкоза и незнам ........ вече не знам възможно ли е отново да е добре 😞

# 5 808
А каква е ролята на Дексаметазонът при онко диагнози?

# 5 809
  • Пловдив
А каква е ролята на Дексаметазонът при онко диагнози?
При ХТ , се ползва като антихистамиn/антиалерген.
При оток около тумори в мозъка -за намаляване на отока-единственото лекарство което го прави и в мозъка(освен осматичните диуретици,като манитол-а) ,защото преминава кръвно-мозъчната бариера.
При имунно-медиирани реакции (от ИТ ) - като имуносупресор - подтиска Лимфоцитната активност.

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 14:26 от whitefang

# 5 810
Желязото на татко се срина до 1,52. Преди седмица поставиха някаква инжекция в болницата, започна да приема ампули Тотхема. Днес ще купя и Геритамин... Хемоглобинът беше 83, сега е 93. В четвъртък започва втори цикъл Лонсърф.
Моля ви, ако има някакви работещи пробвани продукти, да споделите. Благодаря!

# 5 811
Моят мъж от хемороиди наскоро имаше срив в желязо ,хемоглобин ,феритинин и т.н Пи желязо на сорбифер.От човек,ядящ месо три пъти на ден ,хемоглобинът му беше 72,дори 2 пъти припадна.За няколко месеца(2мисля) му е 150 сега..Пробва и на други марки,не стана.Не знам обаче дали е подходящо за онкоболни,но защо пък не...

# 5 812
Моят мъж от хемороиди наскоро имаше срив в желязо ,хемоглобин ,феритинин и т.н Пи желязо на сорбифер.От човек,ядящ месо три пъти на ден ,хемоглобинът му беше 72,дори 2 пъти припадна.За няколко месеца(2мисля) му е 150 сега..Пробва и на други марки,не стана.Не знам обаче дали е подходящо за онкоболни,но защо пък не...
ами не, защото с желязо се хранят раковите клетки

# 5 813
Как така се хранят с желязо раковите клетки....🤔

# 5 814
Е ,това с какво се хранят според мен са недоказани теории..

# 5 815
Те и с глюкоза “се хранят” според някои, но до момента няма нито едно проучване, което доказва, че при равни условия, пациент ядящ захар и пациент неядящ захар имат различна преживяемост. Та към момента това са градски легенди.

За желязото конкретно - доста по-лошо за един онкоболен да е с железен дефицит и нисък хемоглобин, който пречи да се проведе системно лечение, отколкото да приема желязо. Точно затова когато има железен дефицит - същият се компенсира.

Относно добавките - Сорбифер се усвоява много добре и качва желязото бързо, но може сериозно да раздразни стомаха. Ако не бъркам - при близкия на vilitra онко проблемът беше точно в ГИТ, та съвсем не знам как ще му понесе. Има три други варианта - 1) липозомно желязо пер ос като това на СмартХит, но то се натрупва по-бавно; 2) интравенозно желязо тип Идафер; 3) преливане на кръв. За 2) и 3) трябва лекарско предписание.

# 5 816
  • Пловдив
Желязото е необходимо за митозата -всички бързо делящи се клетки изискват повече желязо-най-много кръвните.И да не се взима допълнително желязо при дефицит , туморните клетки пак ще се снабдяват , за сметка на другите. Понякога е и симптом на прогресия на заболяването. Ако няма изрично упоменато да предизвиква проблем с усвояването му терапията е добре да проверите за  масивен кръвоизлив някъде.

# 5 817
  • София
За вдигане на хемоглобин се прелива кръв.

Все още разполагам с обезболяващи, които останаха от майка ми. Ако чуете за някой, който има нужда от такива, моля споделете.

# 5 818
Останалите лекарства ги давайте директно на хората, не ги давайте на лекари, защото ги продават на болните.

# 5 819
  • София
Все още разполагам с обезболяващи, които останаха от майка ми. Ако чуете за някой, който има нужда от такива, моля споделете.

Gina L., пиши и в тези теми - https://www.bg-mamma.com/?topic=1488007, https://www.bg-mamma.com/?topic=1440576

Общи условия

Активация на акаунт