Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 491 358
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 5 820
Hope4C, whitefang, благодаря ви за отговорите! Надявам се да овладеем положението.

# 5 821
  • София
Останалите лекарства ги давайте директно на хората, не ги давайте на лекари, защото ги продават на болните.
Зная....Лекар ми продаваше Морфина на двайсеторна цена 😪

# 5 822
За преливането на кръв, мен ме предупреждаваха, че го правят наистина само в краен случай и само с голямо нежелание. Тогава бях много зле и в реанимация и не съм питала какво му е лошото на кръвопреливането, освен опасността да те заразят с нещо, за което единствено се сещам.

# 5 823
  • София
Това е странно. Един приятел скоро се оперира от хемороиди и след операцията бе с хемоглобин 90. Пожелателно му преляха кръв за вдигане на хемоглобин (90 не е критично, а кръвопреливането постоперативно).

# 5 824
Останалите лекарства ги давайте директно на хората, не ги давайте на лекари, защото ги продават на болните.
Зная....Лекар ми продаваше Морфина на двайсеторна цена 😪
Много грозно, дано е забогатял от болката на хората.

# 5 825
Според мен просто не им се занимава с кръвопреливане.

Ако човек е с нисък хемоглобин и има затруднения с дишането, ще помогне ли кислороден апарат?
(Не е за майка).

# 5 826
Просто няма кръв. Вече и за спешно кръвопреливане искат бележка за дарена кръв. И тук тлъстее циганската прекупваческа мафия. Преди 2г една бележка от тях струваше 300 лв.
Кръвопрелива се под 80.
За майка ми в провинцията преди 4г купувах кръв по 150 лв бележката.

# 5 827
ra2, а тези бележки какви са, за какво са нужни?

# 5 828
Ако някой има нужда от кръвопреливане, трябва да представиш бележка от кръвна банка, че 2-3 души са дарили за него.

# 5 829
Ако някой има нужда от кръвопреливане, трябва да представиш бележка от кръвна банка, че 2-3 души са дарили за него.
Беше от един-двама, сега двама-трима ли станаха необходимите кръводарители? Аз веднъж съм дарявала кръв, сто пъти ми повториха, че нямам вени, не съм подходяща и т.н. - все едно съм направила нещо лошо,  дадох без проблем, но как да отида втори път да дарявам при такова отношение?

# 5 830
  • Пловдив
Всяко кръвопреливане е рисково.(Не само от инфекции) Може да доведе и до такива тежки имунни реакции , като унищожаване на собствения костен мозък.
Освен това обикновено се прелива "пълна" кръв  .-А не само еритроцити/хемоглобин . Как ще докарате концентрацията и съотношението с другите елементи на кръвта в същия обем?! Повече кръв може да се прелива само при големи кръвозагуби, не при анемии.

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 23:10 от whitefang

# 5 831
Никога не дарявайте за идеята,а за конкретен човек.Дарената от вас кръв или ще отиде за близък на някой лекар или ще се продаде на някой, на който спешно му трябва в момента.

# 5 832
  • Mediterraneo
Ох, по случайност отворих темата и попаднах на последния "призив", който ме потресе. Съжалявам, заради точно това мислене няма кръв в Бг. Казвам го от позицията на редовен кръводарител "заради идеята", като човек, занимавал се професионално с темата и като свидетел на десетки кръвопреливания на близък.

# 5 833
  • Пловдив
Никога не дарявайте за идеята,а за конкретен човек.Дарената от вас кръв или ще отиде за близък на някой лекар или ще се продаде на някой, на който спешно му трябва в момента.
То затова няма кръв.
Ти не можеш да даряваш, аз също ,но ако можехме , как може да си сигурна, че когато се наложи за близък , ще можеш да дариш точно в този момент ?!

# 5 834
Когато искате да дарите за идеята, когато отидете пред кръвопреливания център, попитайте от чакащите да купуват и дарете за него.Дарената кръв не се дава безплатно на нуждаещ се, а лекарите я продават.

Общи условия

Активация на акаунт