Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 491 342
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 5 835
  • Пловдив
Когато искате да дарите за идеята, когато отидете пред кръвопреливания център, попитайте от чакащите да купуват и дарете за него.Дарената кръв не се дава безплатно на нуждаещ се, а лекарите я продават.
На мен не са ми я "продали" за краниотомията. И близките ми не дадоха бележка, защото не могат да даряват по други '"неонкологични" причини. Не се наложи, но кръв имаше осигурена за операцията.Малко е гадно това изнудване за кръводаряване, но на никои няма да му откажат спешна операция.

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 23:47 от whitefang

# 5 836
На мен ми продадоха, а като донесоха бележките за дарената за мен кръв, не ми върнаха парите.

# 5 837
Кой ти я продаде?

# 5 838
Завеждащия отделението.Осигури я в момента срещу заплащане.

# 5 839
  • Пловдив
На мен ми продадоха, а като донесоха бележките за дарената за мен кръв, не ми върнаха парите.
Ами именно,  от Трансфузионна хематология са я предоставили , безвъзмездно и без изискване за "бележка"за дарена преди това кръв.Какво да прави с тая бележка ... А че няма да върне "рушвета" е ясно.

# 5 840
Изядоха ме за бележки.Трябва да се прелее, но трябва някой да дари за тебе.Докато се обадя и да отидат и да купят кръв, през половин час идваха да питат къде са бележките и накрая дойде и ми каза, че може да осигури срещу заплащане и му дадох парите.И не ставаше въпрос за голямо забавяне, в рамките на деня, просто отнема време самото даряване.

# 5 841
Здравейте днес при идване на мед. сестрата ми даде съвет вместо банка с глюкоза да съм била купила и банка Рингер Браун. Каза че раковите клетки се хранят също . Може ли малко информация, макар че аз никога не бих взела решение без онколога ,но се замислих дали наистина бъркам . Благодаря ви предварително,че още ме търпите

# 5 842
Здравейте днес при идване на мед. сестрата ми даде съвет вместо банка с глюкоза да съм била купила и банка Рингер Браун. Каза че раковите клетки се хранят също . Може ли малко информация, макар че аз никога не бих взела решение без онколога ,но се замислих дали наистина бъркам . Благодаря ви предварително,че още ме търпите

На предната страница засегнах темата за онкологичните заболявания и глюкозата. Няма установена връзка между консумацията на прости въглехидрати и курса на което и да е онкологично заболяване.

Освен това - захарите са основният енергиен субстрат за мозъка. При липсата им в менюто (напр. при кето диета), в края на деня тялото конвертира мазнини и протеини в захари чрез процес наречен глюконеогенеза и ги съхранява в черен дроб, бъбреци и мускули за консумация през следващия ден. Вярно е, че малигнените тумори консумират глюкоза приоритетно, но дали ще е от изяден Марс или от “конвертирана” пържола - няма никакво значение. Тялото все някак ще си осигури необходимите запаси на гликоген.

Съвсем синтезирано - слушайте си онколога и не се връзвайте на историите за захар, тесто, месо, мляко, вълшебни лекове и илячи от чули-недочули доброжелатели. Ако онкологичните заболявания се лекуваха с корекции в храненето, никой нямаше да си троши главата в търсене на нови и нови лекарства.

# 5 843
Е, с това отношение така ще е. Най-страшният страх е да не ни минат. И след него- другите да не разберат, че са ни минали. Продажба на кръв съм виждала само и единствено от циганската мафия пред центровете за кръводаряване. Не съм чувала и виждала в болница да се плаща за кръв. Потрисам се от нагласата, обвиненията и омразата.
От трансфузионна хематология не дават кръв без бележка. Толкоз. Спешно или не. Понякога, рядко, дават на доверие, че после ще се даде бележката. И съм виждала син, който отказва да отиде да даде кръв и отказва да търси белжка за майка си, при остра кръвозагуба и хемоглобин под 80, защото болницата била ДЛЪЖНА да му намери кръв за без пари, веднага при това.
Не съм виждала да се прелива цяла кръв. Прелива се еритроцитен концентрат, тромбоцитен концентрат и плазма.
А от 30 г наблюдения- медицинските сестри се имат за големи капацитети по всички въпроси на мирозданието, но всъщност това твърдение е много далеч от истината.

# 5 844
  • в пералнята
Как пък така става, че в целия бял свят близките на болните не се разкарват по центровете за кръводаряване с бележки, пък при нас това е практика. То е достатъчно, че хората са стресирани и изтормозени, а трябва да забият още един гвоздей.
Аз кръводарявах редовно, преди да ми открият Хашимото и да започна да приемам конски дози тироксин.
Това се възпитава още от детска възраст - както в семейството, така и в образователната система, а и с кампании. Очевидно работи.

# 5 845
На мен са ми чравили 2 операции в живота. По време и на двете са ми преливали кръв, не са ми искали никакви бележки. Близките ми не са давали кръв никъде преди или след операциите. И двете не бяха планувани, а по спешност, ако това има значение де. И двете са извършени след минаване през спешно отделение в частна болница в Пловдив.

# 5 846
Нямам наблюдения за частни болници. Но там си се плаща по принцип.

# 5 847
За спешни операции никой никъде не иска кръв. Говоря за наистина спешни, а не “спешни” по преценка на пациента. Няма как човек с остър перитонит или с политравма след катастрофа да чака началото на следващия работен ден, за да могат близките му да дарят/купят кръв и да занесат бележка.

Точно затова е важно е да се дарява редовно. Ако имаше достатъчно кръв в резерв, цялата търговия щеше да се обезсмисли. Просто у нас няма кампанни за това (blood drives) и въобще не се говори/възпитава/поощрява достатъчно.

# 5 848
  • София
Да при мен не искаха, ооерирсха ме по спешност и ми преляха не малко
След три дни се наложи пак и тогава дариха. Не е плащал тогава Павел.

# 5 849
  • в пералнята
Майка ми беше с мозъчен кръвоизлив, което си е спешно, откъдето и да го погледнеш, но ме изчакаха  да занеса бележка и фактура за закупена черепна планка.
Не ми се връща назад да се ядосвам как се подиграват с хората, но не е правилно.

Общи условия

Активация на акаунт