Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 503 417
  • 6 648
  •   2
Отговори
# 6 225
Стенли Начев в Казанлък. Подарява перуки на онкоболни жени. Аз, като ходих за перука му занесох моите, дето не ми стояха добре и ги взе.

# 6 226
Има група във Фейсбук, може да пише там.

# 6 227
Здравейте! Извинявайте ако не съм по темата. Аз и мъжът ми желаем да подарим останали медикаменти ако на някой могат да му бъдат от полза. Ще сложа в скрит текст. За съжаление свекърва ми не успя да се пребори и загасна за 3 месеца..
Ще съм благодарна ако можете да ме насочите към Фейсбук групата ако тук не е позволено.
Скрит текст:

12 кутии велофент и 4 кутии виктанил

# 6 228
Това са препарати на жълта рецепта, опиати, и не мисля, че е добре да се предлагат на всеки пожелал ги.
Каквито медикаменти останаха вкъщи, ги занесох в онкологичното отделение, където го лекуваха.

# 6 229
По-добре да ги дари, отколкото да ги даде в отделението, лекарите ги продават на болните.Никой няма да ги пие на своя глава, без да са му изписани от лекар.

# 6 230
Да, и ние обмисляме дали да не ги върнем на лекуващия лекар за по-сигурно. Благодаря ви Simple Smile
Бъдете здрави Blush
Това са препарати на жълта рецепта, опиати, и не мисля, че е добре да се предлагат на всеки пожелал ги.
Каквито медикаменти останаха вкъщи, ги занесох в онкологичното отделение, където го лекуваха.

# 6 231
Здравейте.
Нашата история е такава; баща ми е 57 години. Преди около 3 месеца започна често да повръща, отслабна и се оплакваше от болки в корема. Започнаха ходения по лекари, болници и изследвания. Отслабна над 15-20кг. След биопсия на главата на панкреаса, заключението беше аденокарцином на главата на панкреаса. Миналата седмица във вторник беше операцията, с цел да се изреже главата на панкреаса и дванайсетопръстника. Само че лекаря каза че черния дроб е силно цирозирал и са преценили че няма да издържи операцията, за това са махнали жлъчката, която е била силно уголемена, за да може поне да се храни. Днес излезе хистологията с резултат 3ти стадий на рак на панкреаса с н1 /метастаза в 1бр с лимфен възел/. Казаха че след като се възстанови от операцията ще се назначи химиотерапия.

Моля ви кажете ми оттук насетне какво да направим. Дали да търсим друго мнение и лечение? Има ли значение къде се прави химиотерапията? Страхувам се, а трябва да бъда силна и адекватна.

# 6 232
Здравейте! Днес, по време на профилактичен гинекологичен преглед, докторката каза на майка ми, че има формация около 6 см. на единия и още една формация на другия яйчник. Казала и' е, че е за тотална хистеректомия. Насочила я е за ЯМР с контраст. На листа от прегледа е написала диагноза ТУ оварии. Майка ми покрива доста от факторите, предразполагащи към рак на яйчниците - опериран е от рак на гърдата, с наднормено тегло е, на 56 г. е. Много съм притеснена. Записахме веднага час за ЯМР и още един преглед при доктор Динева. Ще запазя и още часове, но се чудя при кой - Тюфекчиева, Ковачев или някой друг? Моля, ако има някой, който може да даде информация и/или да сподели опит, да се включи. Благодаря предварително!

# 6 233
Здравейте! Днес, по време на профилактичен гинекологичен преглед, докторката каза на майка ми, че има формация около 6 см. на единия и още една формация на другия яйчник. Казала и' е, че е за тотална хистеректомия. Насочила я е за ЯМР с контраст. На листа от прегледа е написала диагноза ТУ оварии. Майка ми покрива доста от факторите, предразполагащи към рак на яйчниците - опериран е от рак на гърдата, с наднормено тегло е, на 56 г. е. Много съм притеснена. Записахме веднага час за ЯМР и още един преглед при доктор Динева. Ще запазя и още часове, но се чудя при кой - Тюфекчиева, Ковачев или някой друг? Моля, ако има някой, който може да даде информация и/или да сподели опит, да се включи. Благодаря предварително!
Не мога да отговоря на въпросите, само да кажа, че една позната лекарка (много добър специалист) ми беше казала, че ракът на яйчниците без метастази е с много добра прогноза.
Ако е с метастази, ще се трепят и те.
За д-р Ковачев съм чувала, че е много добър.
Успех и късмет!

# 6 234
Не мога да отговоря на въпросите, само да кажа, че една позната лекарка (много добър специалист) ми беше казала, че ракът на яйчниците без метастази е с много добра прогноза.
Ако е с метастази, ще се трепят и те.
За д-р Ковачев съм чувала, че е много добър.
Успех и късмет!
Безкрайно Ви благодаря! Тея думи са много ценни, защото аз съм в тотален шок и ужас, понеже чета от вчера. Не мога да спра да плача и притеснявам майка ми. Дай Боже всичко да е наред! Решила съм да започнем семейно лечението на Рудолф Бройс, има ли някой, който го е прилагал? Здраве и оздравяване на всички тук!

# 6 235
Ковачев е много добър,но се пригответе за поведението му😃,успех,дано всичко се оправи!

# 6 236
Здравейте,
Майка е след операция от карцином на носа /август 2022/. От няколко месеца има двойно виждане, а от месец окото от страната на операцията криви навътре - към носа. Има болка и изтръпване по продължение на лицето. В списъка от чакащи сме за проф. Чернинкова във Вижън - тя е невролог-офталмолог. Записах я в понеделник и не се знае кога ще може да я приеме. Може ли да ни препоръчате друг офтамолог, при който да отидем, доката чакаме?

# 6 237
Не мога да спра да плача и притеснявам майка ми. Дай Боже всичко да е наред! Решила съм да започнем семейно лечението на Рудолф Бройс, има ли някой, който го е прилагал? Здраве и оздравяване на всички тук!
Поплачи си, не се въздържай, излей си чувствата. Sad
За този Бройс ето какво намирам в Уикипедия - немския текст:
https://de.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Breu%C3%9F
"Методите му нямат никаква научна основа, диетата му при рак е класифицирана от медицината не само като неефективна, но дори като вредна."
Според мен, пий сокове, ако ти се пият, но си гледай лечението и се храни пълноценно, защото ще ти трябват сили и добра кръвна картина. Това е много важно.
Стискам ти палци.

# 6 238
Здравейте!
За нещастие и ние опряхме до тази така болна тема за всички нас Cry

Днес заведохме наш роднина на УНГ поради сериозно възпаление на езика и гърлото.
Лекарят каза че това почти сигурно е рак и то в много напреднал стадий. Вече било късно за операция и ще трябва химио и лъчетерапия но първо да се направи биопсия. Каза ни че не е по неговата специалност и не може да направи нищо, затова ни препрати към доцент д-р Попов от София, в онкологичната клиника в дървеница. Д-р Попов ни каза че може да ни приеме другата седмица в понеделник или вторник.

Какво ще ме посъветвате да направя. Да чакам ли до тогава или да търся друг лекар. Имате ли мнение за самата клиника и за д-р Попов.

Благодаря предварително и бързо оздравяване на всички:heart:

# 6 239
И аз ще съм поредната с въпрос:
Моля за насоки и препоръки. 2019 година откриха на моя близка рак на пикочния мехур, G1, неиванзивен папиларен. Мина лечение с Митомицин, 3 пъти през 2 седмици  и после 6 месеца по един път месечно. Следеше се редовно, включително ПЕТ скенер. На контролна цистоскопия се откри рецидив. Все две мнения, които се припокриват с изключение на размера - според едното е G2, според другото - G1.

Скрит текст:

Чака се решение на онкокомисия, но междувременно реших да питам и тук. При рецидив същото лечение ли се прилага? Има ли някакви други възможности?

Общи условия

Активация на акаунт