Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 503 360
  • 6 648
  •   1
Отговори
# 6 285
Здравейте,
Някой има ли опит или информация за лечение на левкемия или миелодиспластичен синдром?
Благодаря!

# 6 286
На тази снимка се вижда само лезията в понса. Другата е  по-голяма, според разчитането, по-нагоре и наляво, горно малкомозъчно краче и малкомозъчна хемисфера. Не пишеш да има залитане, нарушено равновесие.
Мисля, че ви е нужен резонанс на целия мозък. Не е ясно какво има по-нагоре. Не е сигурно, че точно тези лезии дават описаната симптоматика.

# 6 287
На тази снимка се вижда само лезията в понса. Другата е  по-голяма, според разчитането, по-нагоре и наляво, горно малкомозъчно краче и малкомозъчна хемисфера. Не пишеш да има залитане, нарушено равновесие.
Мисля, че ви е нужен резонанс на целия мозък. Не е ясно какво има по-нагоре. Не е сигурно, че точно тези лезии дават описаната симптоматика.
Благодаря за разяснението....Днес бях при гръден хирург и той каза, че ще вземе биопсия от тумора в медиастинума. Каза, че малко е деликатна позицията и се чудеше от къде да влезе за да вземе, но ще направи всичко възможно. Междувременно може да поискам ЯМР на цялата глава, за да се види хубаво дали няма още нещо. Засега само изтръпване в ляв крак и лява ръка. Още веднъж благодаря!

# 6 288
Здравейте. Някой има ли координати на д-р Поповска гр Плевен ? От няколко дни звъня на стационарния и никой не ми вдига. Искам да занеса блокчета за второ мнение . Трябва ли предварително да записвам час или направо да ги нося в патологията където работи?

# 6 289
Мен ми препоръчаха проф Поповска или д-р Иван Терзиев от ИСУЛ. Имате ли мнение за втория?

# 6 290
При моя позната са видели някаква формация в матката и са препоръчали ямр. Може ли да дадете съвет дали трябва да е с контраст?
С контраст по-добре се вижда. Алергия ли има? Ако е така, да предупреди, те ще се съобразят.

# 6 291
  • Пловдив
Благодаря за разяснението....Днес бях при гръден хирург и той каза, че ще вземе биопсия от тумора в медиастинума. Каза, че малко е деликатна позицията и се чудеше от къде да влезе за да вземе, но ще направи всичко възможно. Междувременно може да поискам ЯМР на цялата глава, за да се види хубаво дали няма още нещо. Засега само изтръпване в ляв крак и лява ръка. Още веднъж благодаря!
Не "може",а е задължително ЯМР на ГМ,най-малкото за да е завършено напълно стадирането . За съжаление може би на него ще се видят и други М там.
Тези симптоми насочват към лезия и в десен париетален лоб.

# 6 292
За огромно мое съжаление трябва да се върна в темата с няколко въпроса..
1. Какво мислите за онкологията на София мед?
2. Вярно ли е, че при вече съществуващи метастази в черен дроб химио или лъчетерапия не се назначава?
3. Някой запознат с имунотерапията има ли?

Благодаря предварително, желая здраве на всички!

# 6 293
Мога да дам мнение единствено на първия въпрос.
Мъжът ми се лекува там преди две години.
Доволни сме!
Винаги му е обръщано внимание, получавали сме отговори на въпросите, които ни интересуват , на моменти е страшна лудница и докторите тичат като полудели, но то май навсякъде е така.
И до днес си носи едно червено конче на ръката, една санитарка му го подари, преди пореден скенер, като му каза, че всичко ще е наред! Носи го на всеки диспансерен преглед.
Съжалявам, че отново се сблъсквате с това!

# 6 294
Чух много позитивни отзиви за София мед, а не знам защо аз винаги съм я пренебрегвала като болница. Някак предубеден съм и аз не знам защо.

# 6 295
Стискам палци всичко да бъде наред, където и да решите да провеждате лечение!:hugs:

# 6 296
В Софиямед нямат отделение по нуклеарна медицина - не правят лъчелечение и ПЕТ скенери в самата болница.
Мъжът ми е на лечение там - колоректален рак с метастази в черен дроб. На химиотерапия, съчетана с таргетна терапия е.
Но и аз забелязах известна нервност, когато попитах за евентуално лъчелечение - не се правело за метастази в черен дроб.
Но! Благодарение на потребителката Ves77 имам. монографията на проф. Ханджийски, засягаща и лъчетерапия при първичен и метестатичен рак на черен дроб.

# 6 297
  • Пловдив

Sonya_Dimitrova,
По 2 -са ви отговорили -прави се и ХТ и евентуално ЛТ ,електроаблация (ако ХТ не даде резултат или засягат нормалното функциониране на Ч.Д в значителна степе ).Дори резекции се правят.
По 3 - За каква първична диагноза става въпрос за да ви насочим към допълнителни изследвания за евентуално приложение на имунни чекпоинт инхибитори?

# 6 298
....
2. Вярно ли е, че при вече съществуващи метастази в черен дроб химио или лъчетерапия не се назначава?
...

На мен са ми (из)лекувани метастази в черен дроб с химио и лъчетерапия. Вече е въпрос на лична поносимост доколко  ще се повлияят, но напълно е ок такова лечение при налични такива метастази.

# 6 299
Хм, на татко изобщо не е предлагано лъче заедно с химията...странно .

Общи условия

Активация на акаунт