ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 629
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
...
Пристигнаха ми Черните вдовици 😀 Сега трябва да ги крия три седмици в мазето.

Снимка! Снимка!

Мама Мони, аз затова разказвах в предишната тема за ползата от външния контрол. Това са деца. Ако бяха достатъчно големи, на тази възраст щяха да са признати за пълнолетни с всичките последици от това. Но не са готови.
Лично аз не ща да рискувам бъдещето на детето и да го оставям да втъва, а аз да си чакам нещо да се случи, щото я се случи, я не. Дупките нямат после наваксване и стесняват изборите. Аз не съм си у нас и съм наясно, какво остава да го видя това лично /не че имам нужда Laughing, въображението ми е достатъчно, добър ни беше преподавателят по Детска психология, че и учебници има хубави по предмета/. Все ми е едно какво ще видя за няколко дни, важно ми е какво е положението през целия период. Работата хич не спасява.
Никой не учи с големите си деца. Аз поне не познавам такъв. Но че имат нужда от сръчкване и проверки, както и помощ понякога - имат.
Едно са децата, покрай които има целодневно или преимуществено възрастен, съвсем друго тези, дето са с месеци сами вкъщи. 

Според мен и ДО им се отразява върху мързела. Все вкъщи, все пред екрана, всичко се случва през него и малко се губи усетът за учене.
И според учителите ни е така. Отпускат се.

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 16:53 от Judy

# 106
  • Между гори и планини
Моя един час мисли една блок схема, най-накрая я измисли.
До не се е отразило на мързела, все същият Сейко - разсейки е. Само че и аз и баща му сме си у дома, вратата на стаята му задължително отворена и е без слушалки нарочно.
Понеже имам Тиймс на телефона за всеки случай, ако спре тока, виждам дали има нов файл с думи, или младежа е в чат по време на час. Не го следя, просто то си излиза. Знаейки, всичко това, няма мърдане. Пък нека съм лоша после.

# 107
Моя един час мисли една блок схема, най-накрая я измисли.
До не се е отразило на мързела, все същият Сейко - разсейки е. Само че и аз и баща му сме си у дома, вратата на стаята му задължително отворена и е без слушалки нарочно.
Понеже имам Тиймс на телефона за всеки случай, ако спре тока, виждам дали има нов файл с думи, или младежа е в чат по време на час. Не го следя, просто то си излиза. Знаейки, всичко това, няма мърдане. Пък нека съм лоша после.
Така е.
Учителката на род.срещата разправя, че имало няколко деца в класа, които били налични само в началото на часовете, за проверката. После, когато им зададяли въпроси, никаква комуникация повече до края на часа. След това - първи китки в началото наследващия и така.
Родителите им, разбира се, идея си нямат. Laughing Даже сигурно си мислят, че детенцата са там, участват, учат си. Smile Не ща да съм в такава ситуация.
Аз затова си наглеждам вечер наученото и до сега не съм чула даже, че съм лоша от децата или нещо подобно. Nerd Напротив, големият изрично ми е казвал многократно, че му е било от полза. Малкият и той е узрял за идеята от години насам.
И с учителите комуникирам поне веднъж месечно - казват ми, че е там и активно участва. Освен редовни оценки в Школо се пишат похвали. Сигурно и забележки се пишат. Гледам моят да е наясно с комуникацията ми по въпроса, също, да не се налага да се лъжем и да се хващаме след после.

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 16:18 от Judy

# 108
  • София
Ако си цял ден на работа, минаваш от среща в среща, от една задача в друга, трудно ще го проследиш, ако ще и Тиймс, и Школо, и скрита камера в дома да инсталираш.

# 109
Момичета, отчайвам се от Митко. Мноооого е мързелив.
От чая ти е! Отваряй резервите и всичко ще си дойде на мястото! Joy

Присъединявам се и аз към отбора на майките с мноооооого мързеливи деца!
Единствено ролята ми на Цербер, за която писах скоро, спасява положението при нас.
И понеже си го познавам, та за това си останах вкъщи в периода на 7ми клас и подготовката за НВО. Ако не бях вкъщи да ръгам в ребрата....
Осъзнавам, че и това не е добър вариант защото по никакъв начин не се учи да разчита само на себе си, но е единствения работещ за сега.

Само ще споделя един разговор покрай подготовката за НВО:
Обсъждаме с младежа какъв материал ще отпадне от НВО-то, а той: "Е, това ще е най-лесната матура!"
Аз: "Не подценявай ситуацията, защото това е най-сигурният начин да се провалиш."
Той: "Аааа, аз няма да се проваля - нали ти си ми майка...."

# 110
  • Между гори и планини
За да няма изчезнали след първа проверка, нашите ги направиха за всеки час да влизат на ново 😜
Аз не се притеснявам и съм нахална при нужда да звъня на класен, директор, или да си говоря с учител по Тиймс. Ако не иска да го излагам по тоя начин, ще си наляга парцалите и ще учи 😈

# 111
Ако си цял ден на работа, минаваш от среща в среща, от една задача в друга, трудно ще го проследиш, ако ще и Тиймс, и Школо, и скрита камера в дома да инсталираш.

Именно. Макар че при редовни оценки и комуникация с учителите горе-долу придобиваш представа по-обективна, не разчиташ само на самоуверените твърдения на ученика. Laughing
Затова съм заложила на изпитаното - вечерта с речника и текстове си се вижда какво става. Давам сборникарска задачка, прочитвам есе, разработка.

За да няма изчезнали след първа проверка, нашите ги направиха за всеки час да влизат на ново 😜
Аз не се притеснявам и съм нахална при нужда да звъня на класен, директор, или да си говоря с учител по Тиймс. Ако не иска да го излагам по тоя начин, ще си наляга парцалите и ще учи 😈

Нашите също всеки част влизат. Въпросът е, че като влязат в началото на даден час, тези няколко после потъват в двете нули /по техни твърдения - не излизат от там, с тия болни кореми направо са за болницата.../ Satisfied и така - до началото на следващия час. И родителите хабер си нямали до род.срещата миналата седмица...
Аз пиша чрез Школо на учителите и те там ми отговарят. Както съм упоменавала вече, отговарят хората с готовност и съвсем бързо.

# 112
  • о`майна лунна нощ е
При нас, доколкото съм разбрала, всеки преподавател си има отделна класна стая. Единствено като са последователни часове /предимно по немски/ не се налага да влизат наново. А и постоянно ги карат да отговарят, та не могат да се скатават поне по време на час.
Все още съм благодарна, че не изискват камери. Видът на набора сутрин е способен да ти разлее кафето.

# 113
  • Пловдив
И набора е мързелив, явно е повсеместно, а и аз като Мама Мони никога не съм отворила негов учебник и не ме е интересувало какво прави, само резултатите, за които мрънкам. Сега вече е късно да се променят нещата, а и детето вече като знае, че не го дълбаеш, не иска да позволи да се случи. Или аз поне на моето просто не знам как да въздействам, честно казано. Слава богу, че учителката е строга и изисква, за да не се скатава. Говорихме с нея по друг въпрос миналата седмица, каза, че взима участие, активен е и дори когато беше болен с 39 градуса е бил в Час и активен. Днес има и шестица. Но, по другите предмети, с изключение на българския, трагична е работата. С нетърпение чакам да минат 14те дни, за да отиде да поучи по мат. По философия не е отварял учебник, нямат и 1 оценка. Но, каквото. Все си мисля, че рано или късно ще им дойде акъла и ще започнат да учат с желание, а не само Щото ги изпитват.
Не съм питала дали може да се скатаят, класната ми каза, че имало 2-3 такива деца само. Днес класната на малките каза, че имали нова заповед от МОН за някакви проектни дейности през едната седмица до Коледа, вместо да учат. Ама дали ще е и за големите, не знам. Явно като решиха да удължат учебната година и сега юруш да не учат, ама поне да ги бяха пуснали да си почиват, а не да правят нещо като нищо.

# 114
И физически да си на работа не е по- добре. Преди малко се прибрах, всичко е наопаки. Куче ме чака за разходка, дребното ми заявява весело, че вече съм се прибрала и " можем да почваме с домашните" . Батко му не знае кой час има математика, а му предстои контролно. Великото спокойствие  Казах, че не издържам вече психически, а малкият ме потупа и рече да съм спокойна, ще се възстановя. И друг път ми се било случвало

# 115
.... А и постоянно ги карат да отговарят, та не могат да се скатават поне по време на час.
...

Нашите дечица баш тъй са ги изловили - задават им въпрос, отсреща - мълчание. И като с детето Х това стане 2-3 пъти те навяват едни съмнения, нали...
Но чак на род. среща се каза за това.
Лично за мен това е цял изтърван месец и горница. И големи дупки. Те, учениците, ще си минат от клас в клас, в България от туй по-лесно няма. Проблемът е след туй. В редица наши университети и висше така се взима, но и толкоз е ценно. Обаче там, където е сериозно, такива номера не минават и дупките стават видни, но късничко.
Ни имам време, ни желание да се ядосвам тогаз. И ми иде безсмислено вече. Те - големи, времето - минало.

# 116
  • sofia
Я ми кажете онлайн магазин откъдето да купя хубав халат за баня, памучен, с качулка? На младежа му е доста окъсял халатът. Има нужда от нов и тъкмо ще има още нещо под елхата.
   Стон, това ми е и на мен един от подаръците от интернет магазина на Яна-Панагюрище. Дойде за 3 дни и е бомба, а беше и на промоция😊 Много съм доволна!
  https://shop.yanabg.com/category/262/%D1%85%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8.html

# 117
  • София
Аманда, право е детето! Joy
И аз стигнах до тоя извод, и точно както казва Джуди, леко ми е безсмислено. Чакам да мине.

# 118
  • София
Аманда, контролното  трябва да е почнало вече.Пети час ще е , заедно с другите.Размениха с час на класа

# 119
  • София
Бисе, прекрасен е Simple Smile Чак и на мен ми се доправи такъв юнак. Нямам машина, иначеееее. Щях да си ушия доста неща сега, докато съм вкъщи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт