ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 899
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Аманда, контролното  трябва да е почнало вече.Пети час ще е , заедно с другите.Размениха с час на класа
Дано направят нещо..
Слънчевата, така е, но това не пречи понякога човек да се чувства ядосан:smile:
Навън е много приятно. Студено, но красиво. И кучето слуша.

# 121
....... Казах, че не издържам вече психически, а малкият ме потупа и рече да съм спокойна, ще се възстановя. И друг път ми се било случвало
              Ееее,сега си признай,не те ли разтопи? Много обичам такива моменти.Имам един палавник и като тръгна да правя забележка ме поглеждат едни ярко сини очи с черни гъсти мигли и.......приказката ми спира. Yum Малкото дяволче много добре усеща и си има един поглед ,дето не му устоявам.

# 122
  • София
Ох, Аманда и при теб не е лесно.
Джуди, четох те и от два дни препитвам поне думите. Така хванах и, че не ги е писал. Аз помощ никога не съм отказала, но трябва той да. си гони нещата. Все пак има 5 предмета тази година. Ни шкаф, ни нищо помага. Много се дразня от мързели и хора, които се оставят по течението. А малко му трябва не е глупав.
Да не забравя Бисе страхотно е джуджето. Накара ме да се усмихна.

# 123
  • Някъде в Европа...
Мама Мони, колкото и смешно да звучи - ако знаеш как се радвам на поста ти..Значи не само при нас е така...Абсолютно същото се случи и при мен - бях отпуска и видях за какво иде реч с това ДО...Спане, игри нон-стоп, и всичко научено - стандартния отговор.Няма и нанасяни оценки в Админ плюс освен по ФВС и АЕ - по АЕ твърди петици, по спорт - шестици..Е, от тази седмица пак съм на работа и ми е много добре...Нямам нито нервите, нито времето, да го препитвам всеки ден и да следя материала. Още повече, че по програмиране и Информатика нищо не разбирам вече...Цитирам класната му "достатъчно са големи да си носят отговорността"...На помощ в домакинството не разчитам - само ако го накарам и то в мое присъствие..

# 124
  • София
Е аз съм с момиче, но не, няма да се преработи никога това дете. Учеше повече, когато бяха ПО.
Сега се въртят около 5.60 оценките ѝ по английски и това е.
Тя си е напълно ОК с тях.
Езикът е учен от първи клас все пак.

# 125
Джуди, четох те и от два дни препитвам поне думите. Така хванах и, че не ги е писал. Аз помощ никога не съм отказала, но трябва той да. си гони нещата. Все пак има 5 предмета тази година. Ни шкаф, ни нищо помага. Много се дразня от мързели и хора, които се оставят по течението. А малко му трябва не е глупав.
Да не забравя Бисе страхотно е джуджето. Накара ме да се усмихна.

В речника ли не е писал думи? Виж, ако не беше проверила, то щеше така си върви.
Един татко от класа на сина и той така излови неговия, че ме кара да снимам и от нашия речник страници няколко вечери. Детето почна с 2-3-4-3 и т.н. Баща му го награби и за около месец хлапето стъпи добре. Без баща си нямаше да се оправи, щеше да продължи да втъва. Да завърши с нещо като 4 и толкоз да научи и езика, и останалото.
Да, бе, знам че всеки иска децата му сами да си гледат техните неща сами. Кой иска да върви подире им? Ама не става - деца са още. Сега вече не се нуждаят да им седи някой 24 часа на главите, но не бива да се забравя, че тази възраст не предполага още зрели хора.
Имайте го предвид. Не е нужно човек да се ядосва, а да се сеща, че това са нормални работи, да си има едно на ум и да ги следи. Задължение ни е като родители, колкото и да не щем и да не ни се разправя. Просто няма как да стане на 14 да си с акъл като на 30.
Не са мързеливи те, деца са. Нито са още наясно какво им трябва, нито имат волята на възрастен да го постигнат.

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 19:09 от Judy

# 126
  • София
Абе много е трудно да се настрои човек на тази вълна при положение, че самият той е бил концептуално различен.
Как пък от първи клас до края на цялото ми обучение на никого не се наложи да ми каже "сядай и учѝ". Другият бонус от цялата работа беше, че аз съм си расла с усещане за свобода, отношенията с родителите ми не са се скофтвали... Ама не, по трудния начин трябва да стане.

# 127
  • София
Ред, много точно казано. Винаги съм си гонила сама нещата. Баща ми не знаеше кой клас съм. Само 10ти клас ми беше проблемен.
Джуди в речника не е писсл иначе ги е пращал на класната като домашно. И да случайно разбрах като тръгнах да препитвам на думи. Поне това ще правя. Не съм учила с него досега като изключим мат. миналата година вторият срок, но контрол поне нс новите думи ще налсгсм. Отнема 15 минути въпреки невероятната му съпротива, че нямало нужда.

# 128
Не сравнявам с никакви минали времена. Много са различни. Гледам сегашното и се настройвам спрямо него. От времето на моя баща до сега нещата са се променили много повече, отколкото за векове преди това.

Така е, мама Мони, не отнема много време, но е наистина необходимо, особено при ученето на чужд език и то дистанционно, когато учителите не могат да провеждат контрола, който правят в училище.

# 129
  • Велико Търново
Провокирана от разговора тук, отидох да видя в дневника на колежа оценките й.Аз ги знам, но от нея, не ходя да проверявам, както е казала така са.Отворих и графиката да я видя къде е спрямо останалите деца от класа-от 11 е 4 по математика.Има няколко 6 за активно участие в часовете по различни предмети.В петък ще публикуват докладите за всеки ученик от всеки учител.Днес едната учителка е казала, че доклада за нея и нейния приятел са най-добри, но не разбрах по какво.
Утре баща й ще ходи да й носи есетата от школата по английски и така.За езикът нямаме никакви притеснения, за другите предмети казва, че се справя и тактично ми напомня, че никога не сме учили с нея и дори отказа да вземе в неделя урока на сестра си по математика.На векторите е имала 5 -87%.
Не мога да се нарадвам, че с избора й на училище у нас настана спокойствие.

Бисе, прекланям се към хора, които творят.Прекрасно е!Аз съм ужасно непохватна и копче не шия/това го прави малката ми дъщеря, която е човек на изкуството и сега иска да се учи да плете/.

# 130
  • София
Случайно да знаете къде мога да намеря метален постер - displate на gaming тема:
https://displate.com/displate/3886929

# 131
  • Между гори и планини
siska 79, дай Боже всекиму такова самостоятелно дете. Обаче ти си от малцината. Освен това момичета се осъзнават по-рано от момчетата. И аз по това време вече сама учех много старателно без никакъв надзор.
При моя важи - проверката е висша форма на доверие. Само да не стане - да не се дебнем, за да не се хванем.

# 132
  • Велико Търново
Доня, не е баш така.Моите винаги са били много самостоятелни, но с такива родители избор нямаха.Божидара 7 клас ми скъса нервите, отказваше да учи, при частните учителки не си пишеше домашните, те ми се обаждат, аз рева, викам, моля и все тая.Баща й беше категоричен, че който иска учи, любовта към знанието не се "набива". Беше ужасен период, аз сама.След външното оценяване тя ми каза, виждаш ли колко съм умна-тези резултати са без учене, а си представи, ако бях учила.Тогава казах, че с резултатите от матурите отива да кандидатства/стигаха й за ПМГ и за езикова/ и тогава вече се споразумя с баща си за колежа и вече знаете историята.

# 133
  • Между гори и планини
Ами, освен зверски да завиждам, друго не ми остава 😘

# 134
Сиска, чувала съм от доста места добри отзиви за Аркус /нали там е детето ти, извинявай, ако бъркам/. Това училище е нещо съвсем различно от масовите държавни, съвсем различно е отношението към учениците, към учебния процес. Дано да си запазят стандарта.
Не са "без учене" и резултатите, детето си е положило труд. 

Общи условия

Активация на акаунт