ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 900
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
  • Велико Търново
И аз си завиждам вече, обаче като си спомня колко ми е струвало, но никога не се отказах.Те продължават да ме обвиняват, че не съм като другите майки и никога не съм се застъпвала за тях, а все тях съм изкарвала виновни.Научиха се да си носят последствията от действията или бездействията.Абе да са здрави и Бог да ни пази децата!

Judy, не бъркаш.Там е.Дано всичко е наред и тя си запази ентусиазма за медицината.Истината е, че сега наистина учи.Постоянно са на включени камери и в нейната стая не влиза никой до 15.30.Класната й през ден я виждам, изключително много си държи на децата.Учителката по математика в началото се изказала, че Божидара има претенции към дисциплината на учиниците, които са без такса и приемен изпит, а пък видиш ли имала 4 по математиката на входното ниво.Класната веднага взела нещата в свои ръце и от там нататък коментири за Божка е нямало.Защитава си децата и винаги държи контакт с останалите учители.Това ми харесва адски много.

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 20:30 от siska79

# 136
Е, в този период ученолюбието на момичетата и момчетата е абсолютно несравнимо. Интересите, дори и "изкушенията" са им съвсем различни.

# 137
  • София
Бети, благодаря за темата!

Ред, да си здрава и с късмет!

Биси, страхотен ви е щурчото!

Мария, добре, че се е разминало само със захранване.

Туиг, имало е късмет кученцето, че е попаднало на вас.

Стон, ето такова поръчах за морето, толкова им хареса на моите, че вече и у дома ползват такива.

Изобщо не искам да коментирам мързела на набора. Просто е несравним. Може би само по- малкият му брат може да го бие по разсеяност. Като отворя Школо и ми се доплаква.

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 20:51 от milasara

# 138
Сега, едно уточнение. Наборът къса само и единствено моите нерви. Според всичките му учители досега е страшно ученолюбиво дете, ма то съвестно, отговорно. И все се чудя за моето ли говорят. Или техните изисквания са занижени, а моите много завишени. Или пък си показва рогата само с мен. Не знам.
Сега се е побъркал да тренира. Сигурно по два часа блъска дневно. Пуска си музика и почва лицеви опори, коремни преси и подобни. После се качва на крос-тренажора. Вчера един час е бягал на него.

# 139
  • Между гори и планини
Има много енергия младежа ☺️ И явно добре си разпределя времето за учене и спорт.
На моя не му остава никакво време. Как става така, идея си нямам. До обяд на училище, после бързо обядва, 30 минути гледа телевизия да му починел мозъка. После домашни и уроци, плюс през ден екстра математика и домашно към нея, вечеря, душ, още малко тв и към 21ч в леглото. Време за спорт нула, не че се е засилил...

# 140
  • sofia
Леле, Доня, какъв стегнат режим! Аз нашия няма да го казвам, че ще се ядосам😀
   Както винаги се ядосвам от снимки на жилища, в които няма нито една дреха на някой стол, книги и учебници по пода, части от Лего и хартийки от бонбони. На мен ще ми се случи явно в някой друг живот...😊

# 141
  • софия
От почти месец не гледаме новини и ми е супер. Сега сме се заредили и гледаме Отмяната по НВО. Започнах го с леко подозрение, че не харесвам Никол Кидман, но филмът е много увличащ. Няма да си легна, докато не изгледам последната серия.

# 142
  • Между гори и планини
Леле, Доня, какъв стегнат режим! Аз нашия няма да го казвам, че ще се ядосам😀
   Както винаги се ядосвам от снимки на жилища, в които няма нито една дреха на някой стол, книги и учебници по пода, части от Лего и хартийки от бонбони. На мен ще ми се случи явно в някой друг живот...😊
Ако беше наблизо, идвам с метлата веднага! Прахосмукачка с воден филтър, гълта всичко което е на пода. Много бързо легото се прибира, иначе скъпи части просто изчезват безследно и завинаги. 🤣

# 143
Доня, твоят отмаря с 30 минути телевизия, през останалото време учи, а моят дори и 30 минути не учи извън редовните учебни часове. Ама той и предишните години по толкова учеше, така че би трябвало да съм свикнала вече.

# 144
  • Между гори и планини
Има деца които учат бързо и стегнато. Моят не е от тях, уви. Мъжът ми го нарича "squirrel brain", или свободни електрони. Докато ги събере губи време. Концентрация има само в интересни за него занимания - може 12 часа концентрация да прави роботи, и 12ч без концентрация да учи по български и литература и нищо да не знае накрая.

# 145
Aaa намерих ви, изчетох ви..
Интересна тема сте подхванали - момчетата са огън .. и аз като отворя Школо и получавам сърцебиене.
По БЕЛ съм вдигнала ръцете. Eдно време и аз я окъсах в 8 клас. Хич не харесвам този тип произведения.
По другите предмети ръчкам, крякам, врякам... помагам от време на време и задавам задачи, с които да затвърждава знанията.

Тази седмица преговаря думите от целия учебник по немски.
На последното контролно за предлозите се омазал.. Обаче там не мога да помагам. Само като ми чуе произношението на немски и ми казва да млъкна...

Децата се развиват нормално. Момчетата леко със закъснение..

За халатите как избирате номер?.Според размера на дрехите или според ръста?
Дадохте ми идея за ДК, че сегашния му стига едва до колената Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 08:58 от скаридка

# 146
Звънче, леко ме напрегна като мернах НВО. Веднага ми се наби в очите.
Аз гледам бг сериала Братя, харесвам ми. Искам и Ния да го гледа, намирам го за поучителен и да има нещо в главицата, ако ѝ се предложи лесно и бляскаво бъдеще от нищото. Но по това време тя още учи (по бавно учене няма кой да я бие, преди 12 не помня кога е приключвала с ученето) и явно ваканцията ще я "насиля" да го гледа.

# 147
И ние вчера свършихме Отмяната.
Сега доглеждаме 2 сезон на Манифест. Също държи в напрежение.

# 148
И ние с Моника гледаме " Братя", ама много кратки тези серии.😑

# 149
  • София
Бисе, много ми хареса джуджето, много стилно е издържано.

Аз пък захванах по Нетфликс сериалът “Короната”, още съм на първи сезон, но ми е интересен. Но и Отмяната съм набелязала.

И аз добавям една мързелива осмокласничка. Освен по немски не я виждам да учи по друго. По Философия още няма оценка. По български преди 2 дена си намери учебника, който смятахме за изгубен от преди ДО. Поне по литература написа една теза за Ахил и това е за цял месец.
Тази година повече внимание отделям на шестокласника, че нещо е с лоши навици в ученето. Вече им дават текстове, в които да открият грешките, като на НВО, и той от 12 или 14 открива 6 или 8. Направо полудявам...

Общи условия

Активация на акаунт