ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 906
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
И ние вчера свършихме Отмяната.
Сега доглеждаме 2 сезон на Манифест. Също държи в напрежение.
О, продължили ли са го? Бяха го прекъснали по едно време. Супер!

# 151
Много деца в 8 клас просто спират да учат, губят интерес или просто се отпускат. Гледам сега наборката. Много малко учи, само домашното по английски. Ако беше нов език... не знам как щеше да бъде. По математика за пръв път писа домашно тази седмица. Учителката обикновено ги кара да си попълват учебната тетрадка. Някой ден щяла да ги събере. И като го няма този непосредствено задължителен момент... Обикновено по нея работят с частната учителка. По философия нямат оценки още. За домашно имаха да слушат два записа, негови, аудио. Да си харесат някакъв стил, мисля, че за изкуство ставаше дума, но не слушах. И да обяснят защо точно това им харесва. Днес ще видим дали ще имат час в Тиймс или пак само някаква задача - прочетете, слушайте.
Скрит текст:
Синът ми в 8 клас направо спря да учи. Писала съм и преди. Много, много страдах и го изживявах тежко. Беше пълен отличник до 7 клас. Влезе на първо класиране в Първа АЕГ. Вярно, езикът не беше непознат, но той просто се пусна по течението. Лятото след 8 клас мислех да наваксваме, но въобще не ми позволи. Такава съпротива не бях срещала. Исках и малко думи по френски да учим, вторият език е това. Седеше и гледаше в листа с думи, които аз му вадех и връчвах. И не, и не... Един ден ги научи за половин час - 30 думи на английски и 20 на френски, защото леля му му обеща да го води на наргиле бар. Бяхме на морето. Аз си скъсах нервите и почти в депресия влязох на тази почивка. Голям рев му ударих. Мъжът ми накрая сериозно ми се скара. В 9-ти клас смятах, че ще повтаря, защото как се учат всички предмети на английски, като не знаеш езика. Учудващо се справи, но предимно по втория начин. Тогава вече реших, че няма смисъл да си късам нервите и здравето е по-важно - моето и неговото. Иначе е прекрасно момче. Споделящо, разбрано, спазващо всичките ми ограничения. И гадже имаше, подкрепях го, страдах с него след това... Разбираме се отлично. Танцува прекрасно, народни танци. Сега репетират за записи в телевизията за новогодишната програма. Свири и на пиано, любителски. 12-ти клас е. Не знае още какво да учи. Иска да кара разни курсове за QA, също шофьорски курс е на дневен ред след Нова година.

# 152
И аз съм планувала Отмяната, но следващата седмица, когато съм почивка ще го изгледаме.

Присъединявам се с две мързеливи момчета. Наборът учи само по английски и решава задачи по математика. Всичко друго е на самотек. Чакам резултата от контролното по БЕЛ, не съм оптимист.
По философия нищо не се случва. Пуска им уроците под формата на клип, но нищо не изисква от тях, или поне така ми се казва.

Бисе, чудесно джудже, просто прекрасно. Браво на вас! И аз обожавам да правя разни неща. Миналата есен се бях развихрила - правих дървени елхи, украсявах ги, много хубави станаха. По Коледа се развихрям със сладки, които подарявам. Тази година още не знам дали ще разполагам с нужното време, надявам се. И време за снимане не ми остава колкото бих искала.

Скрит текст:
Малко от последните есенни дни около Тетевен

# 153
  • София
Ох,успокоявам се,като чета от съфорумки с по-големи деца,които споделят,че дори и да се отпускат децата(момчетата най-вече),накрая все пак им идва ума в главата.
Доня,ще разкажа на моя син какъв е режима у вас-всяка вечер се разправяме и все слушам как съм най-строгата майка и най-несправедлива,към 23ч мисля че е нормално да си ляга,ама той мрънка,че го смятам за бебе,никой не си ляга толкова рано.
В петък и събота го оставям да си говорят с приятелите до късно по телефона,но през седмицата държа да си взема дозата сън.
Като му казвам,че сънят е здраве,той ми отговаря-аз към си здрав,повече не ми трябва....

# 154
Дикси, красота:heart_eyes:

# 155
  • софия
Дикси, като картини са снимките.

Изгледах Отмяната на един дъх. Още ми е в ума. Много добър Хю Грант, а лицето на Никол Кидман е като пластмасово. Никога не съм я харесвала, не казвам, че не е добра актриса, просто не я харесвам.

Много отдавна не съм сядала да гледам, каквото и да било, а преди много гледах филми. Все имам нещо да свърша, за нещо да стана, но смятам да изгледам още някои сериали. Харесва ми 🙂

Добро утро ☕
Днес мрън има 3 контролни - граматика, математика и информатика. Вчера решава отново задачи, дано днес се справи по-добре. Със сигурност оценката за първия срок няма да е по-висока от 5ца, но не това ми е важно.

# 156
  • Между гори и планини
Много контролни в един ден!
В момента слушам блок схеми от разстояние. Учителката показва на всички домашното на Стивън, само той си игра да прави схеми на Word. Не че е безгрешно... Другата седмица контролно по информатика.
За ранното лягане - пубера от бебе спи много (за разлика от брат си). От новороден ляга в 21ч и се буди в 7-8ч. Като беше малък спеше здраво от 9 до 11 и от 13 до 18ч. Дори в първи клас го оставях да си почине преди домашните и го намирах заспал. Само лятото остава до 22.30 най-късно, но тогава е светло и топло и сме вън. Сега сам си казва, че е уморен. Не се налага след вечеря да подканям за душ, режима си е един и същ от 14 години.
Смятам, че отпускането след 7 клас е нормално от психологическа гледна точка - след тоя зор с НВО и кандидатстване е разбираемо. Поради тая причина избрахме Стивън да учи познат език, тази година да няма разказвателни. Това пак е вид почивка.

# 157
  • о`майна лунна нощ е
Наборът ме притеснява повече с това, че твърде успешно имитира учене. Все пише, все преписва, в същото време на екрана върви поредният турнир.
Карам се, насреща ми влажен виновен телешки поглед, пълен с разбиране, а го усещам, че само чака да затворя вратата и да смени изражението.
Но пък е добро дете, изпълнителен и на моменти болезнено честолюбив по отношение на несправедливости.
Няма как да се отпусне с езика, защото и без това му е трудно и е от гонещите. Учудвам се на себе си, че твърде спокойно приемам средния до нисък успех в момента, но не искам да го натискам. Много лесно мога да го направя, тъй като в кантората има свободна стая и нищо не ми пречи да го хвана за ушите и целодневно да подвиквам по него, но е във възраст, в която натискът може да доведе до обратен ефект. Вече почва да усеща как старанието води до добри резултати/ползи и че всеки пропуск, изразен дори в няколко десети, може да те лиши от желаната позиция. За това го оставям да се оправя и само подвиквам профилактично, колкото да напомням за себе си. Още при кандидатстването имаше момент, в който каза - ... ако се бях напънал още малко, ама толкова ме мързеше ..... , което показва, че осъзнава важността на личния труд.

Искам да ви кажа, че ми е много хубаво с вас в тази тема.

# 158
Аз за сериали нямам нерви. Едва гледам и филм...обикновено връщам някой криминален, за да мога да превърта рекламите. А до миналата година толкова обичах романтични, коледни, колежански филми...Сега не мога да ги изтрая Simple Smile

Единственото ми притеснение за училището е, че се примири с четворки и петици. Учи страшно много. Сега като няма тренировки, до към 9-10 вечерта успява да приключи. Но, не мога да се примиря, че програмата тази година е измислена без да се предвиди време за други интереси- спорт например...? С 10 пъти повече учене от миналата година, оценките са доста по ниски Simple Smile Не винаги зависи само от труда който полагаш..Wink

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 09:27 от MollyBy

# 159
  • София
Дикси, прекрасни снимки. Много добра светлина си подбрала при снимането.

Дъщеря ми си учи, не я насилвам, не се карам. Дори вечер не й давам по-късно от 20 ч. да продължава. Който научил - научил, да не си е губила времето през деня. Но при нея мисля, че идва от амбицията й да е като батко си, той й е примерът. Изобщо не иска да изостане и на милиметър от него, а той е 5 год. по-голям все пак. Вечно и за всичко се сравнява с него (той се амбицира за учене някъде към 9-10 кл. и преди това си учеше, но и аз го подканях.)
Но виж за другите работи няма никаква амбиция, може да не си сгъне прането 3 дни, а да го прехвърля от леглото на стола и обратно. Чинии и чаши се прибират в миялната след 3-4 подканяния. Когато трябва да се помогне нещо в кухнята - заета е, има да учи. Та така се измъква. Но всичко това ми е познато, все още помня и аз съм го правила Sleeping

Много хубави идеи за халати дадохте, блрагодаря!
Биси, прекрасно джудже! Идва ти отръки.

Вчера правиха контролното по математика, малко преди 12 ч. си получи и оценката в ЕД.
По НЕ се справя, има само 6, но доста усилия влага, труден й е. Сега са на Dativ и глаголи за движение и състояние с haben и sein, трудно й е да ги разпознава, кога се използва едното, кога другото, а са им дали доста правила, с които да се съобразява.

# 160
  • о`майна лунна нощ е
За езика много, наистина много бих се радвала, ако имам възможност да го изпратя в Германия другото лято. Само си приказвам сега, но теоретична възможност има. Няма по-добро място от страна с езика на живо.
Помня колко щастлива беше приятелката ми, с която пътувахме до Белгия. Завършила е преди повече от 25 години френска гимназия, а за първи път стъпваше във френскоговоряща страна. Радвам й се на общуването там, на това, че четеше и говореше почти свободно ... Настина беше щастлива.

# 161
Хмм...че и на мен ми се случва 3 дни да не прибера прането. А децата изобщо не ги и карам сами да го правят. Нямам претенции да съм голяма домакиня и изобщо не ме притеснява това. Съдомиалната почти никога не пускам след вечеря...предпочитам да се отпусна пред тв...нищо страшно не се случва като се измият сутринта Simple Smile))

# 162
  • София
Хахаха, това със Социалната ми хареса Simple Smile

# 163
Simple Smile свикнала съм да пиша от лаптопа...там автокоректор няма...но той сега е зает от единия ученик и аз на таблета Simple Smile А нямам навика да проверявам предварително какво е излязло...

# 164
Слушам в момента уроците на малкото дете, през пет минути вдига ръка с "Госпожо, може ли аз да прочета, да реша задачата и т.н" Simple Smile!И се чудя как може да са толкова различни...
Вече мисля, че най- доброто решение, което взехме, беше това да учи непознат език. Иначе щеше да затъне в апатия към образователната система. Вчера в опит да намеря телефон на учителката по математика, защото мислеше, че не е успял да предаде черновата, се свързах първо с класната. Каза, че е много доволна от представянето му по френски.

Общи условия

Активация на акаунт