ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 909
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
BFF, това и аз съм го правила навремето с "имам да уча, не мога да чистя сега" 🤣
Интересно, никой от двамата не се е сещал да симулира по този начин. Помагат общо взето.
Младежът има най-много оценки по философия, а това е единственият учебник, който изобщо не съм отваряла, ей тъй да видя барем какво учат. Наредил е няколко шестици от активно участие и една четворка има от тест. Доколкото разбрах обаче, той най-много си общувал с учителката в часовете. Не знам за какво ИТ бъдеще мечтае, на него ще му пасне професия с повече ланкане. Да бърбори там и да дискутира. Журналист или политик много би му паснало. За адвокат май не става. Много се възмущава, когато нещата не са така както той си е решил, че трябва да бъдат.

# 166
  • София
При мен идеята беше да не ме закачат в момента, аз пак ще я свърша работата, но не сега и не веднага 🤣

# 167
Добро утро Simple Smile

Аз до сега го играх рефер между моите двама ученици, говорят си в час един с друг. Отиде на младежа часа по география. Сестра му днес е много кисела и само се сърди, пък той нали е добра душа гледа да я успокои. Не могла да нарисува шейна... и се нерви все едно от това зависи живота ѝ.
Останах леко изненадана какво учат в трети клас по компютърно моделиране - циклични алгоритми. Open Mouth
Сега пък е недоволна, че останала без междучасие защото съучениците ѝ нищо не разбирали и госпожата трябвало да обяснява в междучасието. Въобще крив ден ще ѝ е днес на младата госпожица, а и на нас покрай нея...

# 168
  • София
Моите малко повече, поне Николета учи тази седмица, защото имат контролни по няколко разказвателни.
Основно пишат по английски, но тъй като в училище им е сравнително лесно, просто им отнема време да го напишат, а на школата нямат чак толкова домашно.
Единствено ме е яд, че с немският почти не напредват и вече се чудя дали не беше грешка, че не я записах Ники в немската паралелка в СМГ, но се съобразих с нейното желание. Миналата седмица, Николета констатира ,че в СМГ видиш ли не учели в девети клас разказвателните на немски, тя така мислела че ще е и затова отчасти не записала немски. Няма значение де, късно е вече, изобщо не ми е хрумнало, че може така да мисли и това да е една от причините да иска английски да учи. Ваня пък се изненада, че ще учат втори език и то немски Simple Smile
Туиг и аз искам да отидат пак в Германия. След четвърти клас ходиха в Австрия с учителката си за 10 дни. Сега доколкото разбирам в СМГ също има този вариант за немските класове. Другият вариант е да ги пратим просто на лагер с моя приятелка и синът и които от няколко години са в Хамбург. Той е колкото Елена, те ще са заедно в една група, а каките в друга. Даже това лято си бяхме набелязали лагер и приятелката ми се обажда да пита и можеше да ги запишем, но заради короната и финансовата част отложихме.

# 169
  • София
ston, четейки те за философията и ИТ бъдещето, затвърждавам за себе си, че все пак има връзка между философията и математиката. В миналото, всички големи математически умове са били и философи, това Аристотел, Архимед, Талес, Платон.... Не знам защо в днешни дни разделяме тези две науки, както и не знам какво точно ги свързва. Joy Може би абстракцията...
Аз също бях безкрайно изненадана да установя, че синът ми се справя с философията и не я смята за неразбираема и отвлечена.
Така, че... вероятно младежът ти е на правилното място!

# 170
Слънчева, и аз потвърждавам за връзката математика-информатика-философия
По тези предмети е бетон 6-ци (за сега, че не е дошла оценката от последното контролно по математика Simple Smile ).
Затова и тихо страдам за БЕЛ и немския. По НЕ поне полага усилия, по БЕЛ май се е пуснал по течението.

# 171
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не се смейте много, моля🙂
Бъдете снисходителни, първи опит ни е с Моника...

Направо направи повече, веднага ще си купя! Hug

# 172
Ния вчера си е направила компютъра на френски и много му се радва. Пълен абсурд да се справя ако се появи нещо за настройки Simple Smile, не че не може да се върне на "нормален" език. Много ѝ се радвам на ентусиазма и задоволството да учи ФЕ.
За мен часовете по философия са доста затормозяващи като "фон" и затова в тях не "присъствам". Вчера за малко влезнах и нещо я заприказвах и точно тогава учителката зададе въпрос към Ния. Така се шашна, че не го чу (до тук за цялото ДО 2 пъти я моля за съдействие по време на час и двата пъти я "изловиха" точно тогава да я вдигнат, обещала съм повече да не я разсейвам Simple Smile). Помоли учителката да повтори въпроса и веднага превключи и отговори. За мен тази наука е много далечна и тотално непонятна, а тя така ѝ се радва. Аз не спирам да се изумявам колко сме различни.
Снощи изведнъж се присети, че се е записала за участие в някакъв конкурс за писане и срокът е 3.12 и понаписа нещо и в 23:00 прати първата глава на фен фикшъна си, за да може да се впише в срока. До 15.12 ще може да прати останалите глави и по Коледа ще разбере дали се е справила със задачата и дали ще пуснат за общодостъпно написаното от нея. След което седна да решава задачи по математика (има си някакъв график кога какво да решава и въпреки, че не е задължително и никой не ѝ го иска, сама си го спазва) и откара до 1:30. Нямам желание да я спирам, нито я карам да решава допълнително, сама си го е решила и сама си спазва нейния си график. Каквото иска и щом се чувства добре, това да прави.

# 173
  • София
Привет и от мен! Чета ви, но няма какво да пиша. Наборът не се скъсва от учене, по моите представи. Пише там разни неща, най-вече по английски. Учителката по мат има интересни методи за изпитване. Дава им да решават някакви задачи и си е определила тази задача за каква оценка е. Нашият така изкарал 4. Най-шарени са му там оценките.
Най-забавно ми беше онлайн плуването на племенницата. Рибки на сухо... някой път ме изумяват идеите на училищата.
Блан, добре ли си? Мисля те.

# 174
  • София
Ооо, музикалното къртят с идеи. На моя братовчедка и трите щерки са в Музикалното в Бургас. Едната е специалност ударни: карали ги да подреждат възглавници и да пробват удряйки коя какъв звук ще издаде.

# 175
Elwing, явно сме при една и съща учителка. То главно задачите са за 4-ка. Вече писахме тук за нея. Ние, родителите, не се организирахме с общо писмо до директора по въпроса. Но има писмо от една от майките и вчера в часа на класния е присъствал зам. директор. Та обсъдили са проблема, щяло да има разговор с нея. Но се притеснявам, че няма да доведе до желания резултат. Дано не ги намрази и да не ги тормози още повече. Децата искат да бъде сменена.

# 176
  • Между гори и планини
Еха, учене до посреднощ! Ния успява ли да се наспи? Явно прилича на мен - аз съм нощна птица и до 3ч издържам , а мъжът ми става в 5ч сутринта, с си ляга с кокошките.
Аз съм забранила ученето след 18.30 - каквото е научил, оттам нататък мозъка му ни приема, ни предава. Смисъл за симулация на учене няма.

# 177
Същата учителка е да. Нали децата ни с Elwing са в един клас. Димитър си избрал задача за 5-ца, решил я, но тя нещо го смъмрила и му писала четворка. Той беше ядосан и каза, че изобщо не му харесва това Simple Smile

# 178
  • София
Ако има още чудещи се за подаръци - току що видях, че Lidl другата седмица ще пускат бокс комплект. Като ни се ядосат тийновете да ходят да блъскат Simple Smile

# 179
  • Между гори и планини

Момичета, днес е голяма красота при нас! Ей такава зима обичам ❤️

Общи условия

Активация на акаунт