ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 926
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Може ли познавачите от темата да се включат с препоръка на шевна машина за Ваня? Никога нищо не е шила. Не искам да е прекалено скъпа, ако и изчезне ентусиазма, но и искам да може да се работи с нея, за да не я откаже пък това, ако за нищо не става самата машинка.
Бяха ми препоръчали от една тема в бг мама тази - https://www.axioma-hobby-shop.com/shevna-mashina-veritas-rachel
Беше 350 лв тогава, сега е 400 лв и ми се иска нещо по-евтино, в случай че стои и събира прахоляк само.

# 196
Aila, аз бих заложила на Сингер. Здрави са, имат достатъчно операции, марката е изпитана.

# 197
  • софия
В Лидл пускат (https://www.facebook.com/commerce/products/3282911708490581/?ref … i_shop_storefront) и момичетата са доволни, но не знам кога ще има пак.
Шия от време на време, имам една руска, желязна е, която прави само прав тегел и поръбване и все се изкушавам. Да видим кога ще се прекърша.

# 198
  • София
Aila, аз бих заложила на Сингер. Здрави са, имат достатъчно операции, марката е изпитана.
А конкретен модел можеш ли да ми препоръчаш? Абсолютно нищо не знам и не мога да преценя колко и какви операции биха били достатъчни.
Звънче разбрах за Лидл, но след като бяха свършили разбрах, че това е желанието на Ваня за коледен подарък. Няма как да чакам отново да ги пуснат.
Поне фотоапарата за моментни снимки вече пристигна за малката. Simple Smile

# 199
  • софия
В немския може да се поръчва и има още малко време да пристигне.
https://www.lidl.de/de/naehmaschinen/c10229

# 200
И аз чакам шевна машина, но за себе си, и ще чакам Лидл

# 201
Aila, зависи какво иска да шие на  машината. Ще поразровя да видя в момента какво предлагат сингер и ще ти пиша.

# 202
Аз имам още от последната година на училище Pfaff. Нашите ми я купиха и отидоха на работа. Няма да забравя погледа на майка ми, когато се върна вечерта и видя машината на части Simple Smile Е, за няма и час беше отново сглобена от мен, но от къде да знае жената Simple Smile
Още работи...вече 25 години. А аз си харесвам много марката.
Сега погледнах из нета, нищо не можах да намеря подходящо за начинаещо момиче на тази марка .
На Лидл са хубави много, имам оверлог техен - страхотен е. Но няма как да се разбере кога ще имат, а доколкото разбрах искате за Коледа де е...Те всъщност също са производство на Pfaff, за Lidl специално.
Моето предложение от това което видях сега също е Singer, но няма да сгрешите и ако изберете Janome или Lucznik.
Не се лъжете по многото видове шевове, почти неизползваеми са. Трябва ви прав, зиг-заг и опция за илик. Сега няма хоби/домашна машина, която да ги няма Simple Smile И само вдигат цената. Приказките, че можеш да бродираш с тях, са само реклама. Аз шия от толкова години и пак ми е трудно да направя равномерен, красив тигел с тях Simple Smile

п.п. Ооо в немския Лидл много модели предлагат...аз говоря за Element (Pfaff)

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 16:25 от MollyBy

# 203
  • о`майна лунна нощ е
Айла, Хепи - обадете се на телефона за клиенти на Лидл. От там могат да дадат информация дали в склада им имат наличности и да заявите доставка до удобен за вас магазин. Правила съм го преди време с една масажираща възглавничка и ми я доставиха до посочения от мен магазин в Пловдив.

# 204
  • софия
Днес най-накрая френския Амазон ми е изпратил семейния подарък, който този път ще се опитам да бъде изненада. Поръчах навес за плаж, който следя от 2 години и с някакъв луд късмет преди повече от седмица хванах на безобразно ниска цена. Дано получа това, което беше описано, че е от склада.
Преди 3 години пак така поръчвам семеен подарък - палатка за плаж. Всичко точно, тя пристига в работата, аз я пренасям до вкъщи, за да я внеса без никой да ме види седя за малко и пред вратата, но успях да я скрия в шкафа, в който слагаме подаръците, по-отзад. Мега доволна, защото хем е нещо, което искаме, хем ще е изненада след няколко дни се заговаряме за други подаръци и моля половинът, защото ме мързи, да отиде да донесе да ги опаковам. Е, отиде ми на кино изненадата, видя палатката. Язък ми за криенето. Умрях от яд. Аз най-харесвам това в подаръците - изненадата.
Сега ще се опитам да бъда по-умна и внимателна Ill

# 205
Мразя изненадите
На мен лично не ми е спешна машината и си чакам. Всъщност отдавна мечтая за нея, все я пускат, свидят ми се парите и не взимам...сега мисля да взема.

# 206
  • София
Тази тема почти сте я изчерпали, но да се включа и аз. Младежът е голям мързел и това е най-честата причина за караниците между нас. По 5 часа се настройва да седне да учи, после много се мотае, защото се разсейва с телефона. Опитвам да не се меся, защото вече е голям и трябва да се организира, но като загрубеят нещата и почва да ляга късно и да дреме на следващия ден, се намесвам. Не му се прави и нищо из нас. Това да изпразни една миялна и да хвърли боклука, все едно съм го накарала да прекарате градината....
Според мен им е сред характеристиките на пола това на момчетата. Или поне с това се успокоявам... И това, че обикновено са по-високи платени от жените, които са доста старателни.

# 207
  • София
Ехааааа, благодаря за инфото за лидълските машини. Гледам ги от доста време и им се кумя, защото не знам какво качество са. Simple Smile Явно ще си правя подарък, като ги пуснат.
Метро пускат често Лучник май, но също не са ми ясни дали са читави, и не смея да купувам. Даже на 2 за 1 съм виждала. Може комбинация с някой да си направим.
Иначе, и моят младеж добавям към мързелите, но от най-висока класа, не някакви си там обикновени Confounded
Вбесява ме на моменти, честно. Добре че е математиката, щотооо по другите предмети е суууупер зле от към оценки. И да кажем, че френския му е нов език, никой не го владее вкъщи, но по БЕЛ защо са такива оценките, нямам идея. По философия той няма още оценки, там не знам какво се случва въобще.

# 208
  • Между гори и планини
Моя прекопа зеленчуковата градина тая пролет, като част от по физическо. Всеки следобед след училище, в хубаво време, час и половина с правата лопата. После пием забраненото газирано на припек. Лятото коси задният двор, което си е зор всяка седмица. Косят заедно с баща му цял следобед. Лятото събира всеки ден с кофи круши и ябълки, които раздаваме на съседи с прасета. Това лято сам ми сглоби ел.косачката за предния двор. Плеви с мен, есента заедно пичистваме зеленчуковата градина.
За капак, един приятел го качи на покрива на бараката си, да слага керимиди, щото бил лек.
Преди час се прибра от двучасова разходка и игра с кучето и снега. Хапна, почина неговите 30мин пред телевизора и сега сяда да учи по информационни технологии и литература.

# 209
Бре, винаги съм си мислила, че "English" се чете " Инглиш", обаче суга слушам часа по АЕ и учителката четири пъти каза" Енглиш".
Аз ли цял живат съм била в заблуда?

Общи условия

Активация на акаунт