ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 957
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Имало моменти, когато много ме е било яд на някой учител. Още си спомням миналата година как по ИТ буквално обвиниха набора, че друг му е правил проекта, а се беше трудил над 4-5 часа. Става въпрос за анимация - задачата беше да се направи клипче от снимки. Той  направи мини Лего филмче като за целта половин ден снима. Когато в прав текст го попитаха пред целия клас кой му е правил проекта, много се ядосах. Баща му го накара да си качи в платформата работния файл със всички снимки. Получи заветната 6ца, но не и извинение...
На всички ни се иска училището да е среда, в която всички се третират равно, но реалността не само в училище, но и живота е различна. Ядосваме се заедно на "несправедливостите", но гледам бързо да минем нататък, защото ми се струва неплодотворно да дълбаем на едно място.

# 511
Важен е, да.
Слънчевата, момчетата на тази възраст рядко се ядосват и анализират несправедливостите. По- скоро им е забавно.

# 512
  • София
Именно, Аманда!
И това е част от мъжкото мислене. На нас, жените, дай ни да драматизираме и анализираме. Да ги оставим да имат своето мъжко мислене. Hug

# 513
Може би защото младежите на тази възраст далеч по-рядко си " мерят" оценките с останалите. Разбира се, има и изключения.
А и винаги съществува възможността нещата да не са точно такива каквито ни се струват на нас отстрани.

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 19:19 от Анонимен

# 514
  • Между гори и планини
Моя е много чувствителен на тема справедливост. Не прави драми, но някои такива действия могат да го демотивират.

# 515
  • София
Аз подпитвам по малко какво става, за да имам ориентир някакъв горе-долу какво се случва - т.е. да формирам някакво мнение за учителите, класа, средата. Позицията ми е, че учителят е по-скоро прав и младежът трябва да се учи да общува с всякакви хора, както си е и в реалния живот. И колегите не си ги избираш в общия случай, както и шефовете.
За да се намеся, трябва да има нещо драматично и то по-скоро е някакви драми на ниво училище, отколкото на ниво клас.
Понякога питам как са се справили останалите на контролно, за да имам ориентир за неговото ниво спрямо класа.
И следя да не се измързеливи прекалено и да отсвири някой предмет - най-често БЕЛ.
Определено дистанционното почна да си казва думата и да се отпуска и да не му се занимава с нищо.

# 516
  • о`майна лунна нощ е
След като наборът не ползва компютъра по предназначение, значи няма нужда от него. До края на седмицата ще кара на телефона. Устройство ли е gsm-ът - да. Връзка с нет и платформи за учене има ли - да. И тъй като не мога да помъкна цялата конфигурация с мен, достатъчно беше да събера кабелите на стационара и го направих.
След седмица на телефона се надявам да е разбрал, че компютърът е да учи на него на първо място. Едва след това идват игрите.
Този път компромис не правя. Гадна съм, но днес просто ми идва в повече мързелът и имитирането на дейност.

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 20:55 от `ТуиГ

# 517
Здравейте, много бързо пишете, аха да се включа по някоя тема и ме хванат в работата, след няколко часа вече има 30+ нови коментара и сте на друго вече Simple Smile
Да не забравя - да са честити всички малки и големи рожденици и именици!
При нас пък като че ли вече е по-отговорен младежът, в началото на ДО го беше ударил на ваканция, а последните седмица-две валят в Школо шестици на устни изпитвания и за активно участие в часа. Иначе и аз като зазу, питам да се ориентирам за общото ниво на класа и точно тази реплика за неизбирането на колеги и шефове и аз я казвам Simple Smile.
За софианци, не знам видяхте ли това: https://stolica.bg/remonti/planirani-prekasvaniya-na-toka-v-stol … oda-7-11-dekemvri

# 518
  • софия
Туиг - строга, но справедлива.

# 519
  • София
Значи като ви чета напоследък, сериозно започвам да си давам сметка, че моята девойка, колкото и иначе да е фръц и тип "момиче, та дрънка", стане ли дума за светоглед, някак е с по-скоро момчешка психика. Няма излишни драми, винаги държи да се оправя сама, ако има проблеми, не се сравнява с другите за оценки. Винаги с чудесен успех, но никога не се и престарава с ученето. Много специфичен типаж момиче ми се е паднал.
То и аз по-скоро съм такава, обаче това е придобито след десетилетия житейски опит. Бях абсолютен шаш и паника навремето, вечната отличничка и според мене съм дразнела най-редовно останалите, тъй като все се оплаквах, че нещо съм се изложила по контролни и изпити, и все най-високи оценки получавах накрая.

# 520
Чели ли сте "Щиглецът" на Дона Тарт? Правилна ли ми е преценката, че е подходяща за възрастта? Опитвам се да го запаля пак по четенето  и се чудя с какво .

# 521
  • о`майна лунна нощ е
И естествено в момента, в който станах гадна майка, отворих школото и насреща ми "Много добър" 5 на теста по немски в петък. За първи път има петица по езика. Иде ми да го засиля в някоя стена, честно! Как може да е едновременно толкова добър и толкова разсеян и нестарателен. Егати йо-йо-то в емоциите днес. Малко ми беше чашата вино.
Доня, идвам на гости!

# 522
  • Между гори и планини
Отворихме първата бутилка с вино с рози, дори на пубера сипах един пръст . Все пак се е случил да стане, защото с баща му всяка вечер изпивахме по бутилка узбекско вино. Та и гости приемаме. От поръчаните вина само две могат да стоят с години. Другите са за наслада.

# 523
  • софия
Първа шестица по математика, като веднага след контролното си знаеше грешките. Толкова се възвиси, че започна да мечтае за шестица за срока 😂 (при една тройка, една четворка и сега шестица)

# 524
  • София
Аз съм се отказала от тия напъни.С щиглецът пък абсурд да я прилаская към  книга....
Аманда, днес хванах малко от часа по физическо.За клекове не разбрах,но пък детенцето на учителя я голям сладур- искаше желирани бонбони, искаше да излиза навън..през цялото време  се забавлявахме с него.Дори не знам дали успя татко му да се вреди в часа Simple Smile Много сладурско и разпускащо след целия безумен учебен ден. ( наваксваха предстоящо отсъствие на класната и и си взеха от 9 сутринта още 3 часа език, та днес  лекинко лудна....).
Аз започвам да се притеснявам с това седене вкъщи.Днес на няколко пъти в  междучасията докато се разминавахме и засичахме из къщи  ми сподели че й се вие свят, боли я глава.... Не може само седене пред  екрани.Но и няма как да ги избегна... Как се чувстват вашите деца с това обучение? Ако беше първа смяна си мисля че повече имаше шанс да остава време, но тая втора смяна е много  гадна

Общи условия

Активация на акаунт