ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 963
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
  • Между гори и планини
Моя днес прави и праща домашно по физическо. Пак въпроси от волейбол. Сигурно защото има само една оценка.
Учителката по математика ме издразни вече няколко пъти. Примерно имат 2 часа слети - първият обяснява част от домашното , задачи които са ги затруднили. Вторият час повечето време им казва как да си правят скрийншотове , да не пишат задачите. Накрая остават 10 минути в които преподава 2 урока. Мята едно зверско домашно. Стивън решава целия уикенд, на последната задача издиша. По спешност 30минути с частната учителка да му ги обясни. Тази последна задача, днес им се преподаде! в час. Всеки път праща пълни и безгрешни домашни, с обратен отговор - браво, перфектно! Но писа шестици и петици на няколко момичета само. Другите кучета ги яли, такова неглижиране на труда и усилията.
В момента моя учи, за да не разочарова частната учителка, защото тя много вярва в него , и за да си сбъдне мечтата да бъде пилот.
Преди малко по Тиймс им сложи отново едно 40 задачи с корени, до утре вечер трябва да се пратят.

# 496
  • София
Доня, колкото и да е разочароващо, че едни получават оценки, а други - не, по-важно е да разбере и Стивън, и всяко дете, че образованието си е за него, не за учителката. Което е научил истински и добре, ще му остане за цял живот.
По този повод много харесвам тази мисъл на френския философ Мишел Сер: ""Ако вие имате хляб, а аз имам едно евро, и ако аз купя вашия хляб, тогава аз ще имам хляб, а вие ще имате едно евро, така че в тази размяна ще е налице равновесие... Но ако вие имате сонет от Верлен или теоремата на Питагор, а аз нямам нищо, и ако вие ме научите на тях, в края на тази размяна аз ще имам сонета и теоремата, но и вие ще сте ги запазили за себе си.
В първия случай имаме равновесие - това е стока, а във втория имаме растеж - и това е култура...“

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 18:01 от green_dawn

# 497
  • София
Ех че хубаво ,Грийн....
Аз стартирах първият почивен ден от почивната ми седмица успешно.От сутринта съм хукнал по задачи.Дойде ми музата и за домакинска работа и украса, но ...мъжът ми е качил грешните кашони и сега просто го чакам да си дойде че да излея коледния дух върху него.... Наборката не е споделяла нищо по философия.Някакви общи приказки  от живота било това и не вижда трудност, въпреки че не е от тия дето могат да "точат локуми"

# 498
  • Бургас
green_dawn, толкова точно и толкова изповядващо моята философия за нещата!

# 499
  • Между гори и планини
Green, аз съм съгласна с теб, но не всички го разбират на 14г и разочаровани.
Принципно, ако трябваше да е честно, трябваше да оцени всички деца - с домашно, без, с грешки.
Или, ако толкова е искала да сложи само на тези момичета, да беше казала защо , или да го направи необявени пред целият клас. Така иначе изглежда, сякаш си има любимци. Което също приемам, но да не е показано.

# 500
Грейн си е права, философски погледнато, но това изобщо не намалява несправедливостите в живота и в частност в училище. Просто може да посмекчи преглъщането им...

# 501
Доня, това малко ми напомня за нашия казус по БЕЛ. Питах детето на нищо ли не отговаря в часовете, че не може да докара някое плюсче от участие. Каза, че системата не работи така - плюсовете се пишат за момичета, а за момчета са минусите, когато не отговорят. Правилен отговор не се отчита за хора от мъжки пол.

# 502
Доня, сърцето ми се къса с тия снимки.Cry

# 503
  • София
Животът ни изобилства от несправедливост, но и късмет...
Наша работа е да ги научим да се справят с несправедливостта и да не разчитат на късмет...

# 504
  • София
Никога, ама съвсем никога, не съм била толкова в час с училищния живот на детето. Кой преписал, на кой писали/не писали двойка/шестица. Вярно, че моето дете е много над нещата, но и аз никога не съм се интересувала и не съм задавала въпроси от рода на "защо нямаш 6", "защо не взимаш участие". И не ги задавам, не защото не ме е интересувало, а защото такива въпроси са чудесно "подлагане" на хубави оправдателни отговори. Не казвам, че за всички деца важи, но за моето, да. Не се оплаква, не хленчи, но ако трябва да се защити, от 9 дерета вода ще донесе....
Като ви чета, пак стигам до вечната мъдрост, че колкото по-малко питаш и знаеш, толкова по-добре! Joy

# 505
  • Между гори и планини
Хич и не питам, моя е в стаята си, но понеже вратите са отворени, чувам всичко.

# 506
Ако не питам, абсолютно нищо няма да разбера от училищния живот. Няма да ми разкаже и думичка, ако не съм задала въпрос.
Самоинициативно днес ми е говорил по темата колко клека е направил, че му се ядат сарми с кисело зеле. Че не може да разбере защо хората не обичат да излизат в дъжда.
И толкоз. За училище- нищо.

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 18:36 от Amanda.D

# 507
Аз пък питам, коментирам, обсъждам и недоволствам срещу методите на някой учители. Това е моят начин. Гледам да съм обективна, но с уклон към правотата на децата. Това в разговорите ми с тях...Нне съм тръгнала да ги "спасявам"...сами се справят...за мен остава само ядосването в къщи. И за сега ми се струва, че метода ми е правилен. Говорят с мен, а и с баща си...споделят...знаят че понякога и с домашно мога да помогна, без да изказвам висопарни слова как знанието си е за тях. Това го знаем много добре, но не винаги времето стига. И ето че направих аз проект за волейбола, докато малкия беше на мач, а гонихме срок. Ходи на волейбол от 7 години, дори щеше да му е по-лесно сам да си го направи...Но време нямаше...голямо чудо станало.

И да важно е знанието, но стипендия дават по успех, приемат по успех...въпреки че моя с пълно 6 от трите години и 482,5 т. стипендия няма да вземе. И няма как да не ме е яд. Не че ми е за 50лв. Но пак си ме е яд.И не че щях да го спра да влезе там заради стипендията Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 18:55 от MollyBy

# 508
  • София
Разбира се, че с каквото можем, ще помагаме! Просто, личното ми и субективно мнение е, че не е добре да насочваме вниманието на децата към дребни несправедливости. Животът не е справедлив, днес в училище, утре в любовта, вдругиден на работното място.
Ако ги научим да търсят нишата, в която да се скрият и да се оправдаят, такива хора стават. За някои неща е несъществено да се търси виновен, за други, и да има виновен, нищо не се променя, а за трети, самите ние сме виновни. В животът винаги е било по-печелившо да вървиш напред, в опит да си по-добър, отколкото да циклиш и анализираш.

# 509
  • Sofia
Ако не питам, абсолютно нищо няма да разбера от училищния живот. Няма да ми разкаже и думичка, ако не съм задала въпрос.
Самоинициативно днес ми е говорил по темата колко клека е направил, че му се ядат сарми с кисело зеле. Че не може да разбере защо хората не обичат да излизат в дъжда.
И толкоз. За училище- нищо.
Радвай се, че ти е споделил за клековете, явно за него спорта е важен, така че споделя нещо значимо за него.

Общи условия

Активация на акаунт