ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 965
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • о`майна лунна нощ е
Много криво тръгва тази седмица ... Sad
Скрит текст:
Починал е основателят на най-голямото висше училище в Пловдив и
всичко ми се сдуха. Мамка му. Служебно познати сме, преди години бях асистент при тях
Гаден проклет ковид.

Наборът уж чакаше петица на тест, в Школото цъфна тройка на устно изпитване. Този път ще види опакото на лопатата. Оставих го да играе тези дни след уверение, че си е написал и научил. Довечера ще обере щедро плодовете на труда си.

# 481
  • София
И ние взехме къщичка от Била. Накупихме и разни бонбони за украса. Остава да сглобим и да украсим.
По спомен я лепяхме с разбит белтък с пудра захар.
Младежът се е класирал за стипендия, както и целия им клас като гледам. Ама то предвид бала щеше да е странна, ако не се класират Stuck Out Tongue Winking Eye .

# 482
  • Между гори и планини
Аз правя всяка година по това време.

# 483
  • София
Явно тази година дребосите са на вълна джинджифилови къщички. И моята джуджанка иска да правим. Покрай нея и големите наизлязоха с желания. Само чакаме кухнята...

# 484
  • София
Ние правим от 2 години. Тази ще е трета. Но предните бяха от ИКЕА.

# 485
  • софия
А кога ги правите?
До тази година удържах фронта, но се предадох. Мисля си, че само ще се главоболим и после ще я хвърлим.

# 486
Младежът заедно с ММ сглабят в момента втория шкаф от двата, които скоро поръчах от Юск. И аз съм голям фен. Напоследък все от там купувам нещата за вкъщи.
И понеже тези шкафове ги купих с цел да подредя отдавна заделени книги от старата ни библиотека, та отворих сандъците, където ги съхранява до сега и от там изпълзяха огромно количество Коледни чудеса - юношески романи и....  камари математика и програмиране 😂
Младежът като вида камарите в комбинация с доволната ми физиономия и овеси нос. Но така е, по Коледа стават чудеса 🤩
Сега младежът го очакват много творчески забавления! 📝

# 487
  • Някъде в Европа...
Здравейте!
Не съм писала, но не остава време..
За ваксината - не съм против нея, но не и на този етап..За грип никога не съм си слагала. Тази прекалено бързо ми се вижда пусната и голяма реклама се прави. Светва ми червената лампичка с това освобождаване от отговорност на производителя й. Обаче ми се струва, че който му се пътува, ще трябва да си я постави уж доброволно...Ще измислят нещо да ни принудят да я поставяме, няма начин..
Юск - последно купих от там 7 бр щори...Неутрално ми е мнението..може би много "изчистени" ми идват стоките от там...

Не ми е коледно въобще. Още не сме украсили, само съм извадила украсата...Тъпо и депресивно ми е..много.

# 488
За малко усмивки:)

За къщата, аз преписвам от тук Simple Smile
http://www.colourswithpepeliashka.com/2010/01/blog-post_671.html?m=1

За ваксините - ще отлагам, докато мога.

# 489
  • София
А кога ги правите?
До тази година удържах фронта, но се предадох. Мисля си, че само ще се главоболим и после ще я хвърлим.

До преди 2-3 години правих. Обикновено съботата и неделята преди Бъдни вечер. Даже 2 - всеки да си я украсява. После ги подарявахме - на племенниците или на приятелски деца. Сърце не им даваше да си ги изядат сами, а и в нас винаги е имало достатъчно меденки, украсени със захарно тесто. Даже си бях купила и формички-шаблон за къщичката. Номера е, да няма много набухвател в тестото, да се изрязват направо в тавата за печене ( иначе се изкривяват се при преместването). И се дупчат с клечка за зъби, подобно на обикновените бисквити, да не се надуват при печене. После, ако се наложи се изрязват ръбовете по шаблона, докато са още топли. Слепвах ги със айсинг (разбит белтък със пудра захар и капка лимонов сок).

ZedTeeEm - Честит рожден ден на Ева, с малко закъснение. ДА е здрава и щастлива!
С философията РАя е на Вие. Не схваща за какво изобщо става реч. Не си знае оценките по повечето предмети, или поне не всички. Дори не знае има ли такива. В петък ходиха да си вземат стипендиите и да си оставят бележниците. Беше много щастлива, че се е видяла с част от "групата" си.

Относно ученето до късно - моята хем е отговорна и организирана,  хем все по нощите учи...Сутрин спи. Добре, че е втора смяна, защото определено се е метнала на мен и е нощна птица. Аз в техникума чертаех нощем, в университета учех нощем (как да учиш през деня, като все някой минава през стаята в общежитието, и е шумно по коридорите). И упражненията за студентите, когато им водех, ги подготвях през нощта. Вечер късно ме обхваща и музата да изпека я сладки, я кексове, я кифлички.

# 490
citron, Sweat Smile
Дребното така ме изложи по време на Д0.. - призовах го да спре да яде, докато е в час и той изръси пред всички: " "Разсеях се, че мама ми се кара да не ям, а тя не е спряла да яде"...
За философията - казва, че се учи едно и също непрекъснато.

# 491
  • София
И дъщеря ми се класира за стипендия, сега да видим колко ще е. Тя е доста радостна, защото е първото парично признание за труда й.
Тя е на "ти" с философията, някой по-назад беше коментирал връзката между математкака и философията, съгласна съм, че я има (дори имам приятелка, завършила МГ, а след това "Философия" в СУ). И двете науки изискват малко или повече абстрактно мислене. Дъщеря ми беше спретнала страхотно есе по Ф, още не са й го е върнали с реценцзия, но това, което прочетох в него, напълно отговоря на представата ми за "философстване"  😂

# 492
  • Между гори и планини
Пристигнаха ми вината от кралската изба. Отворихме кашона, жената ми е описала всяко , колко време може да се пази, с какво се консумира, много приятна картичка с пожелание и една бутилка подарък. Така се пазят клиенти.

# 493
  • София
По Философия няма още никаква оценка!
Затова пък току-що дойде 2 по Физическо. Е това не ни се беше случвало. В шок съм.
Явно ще трябва да стягам редиците, защото днес в час по БЕЛ я заварих на телефона, без извадени каквито и да е учебници/тетрадки.

Изкушавам се от това одеяло в Юск. Нямаме нужда, но така ми хареса....

# 494
  • София
Къщичката я сглобяваме и украсяваме с младежа първата половина на декември. Оставяме я да отлежи 10-тина дни и да омекне. И после с кеф я изяждаме. Всеки си чупи и хапва. Като в Хензел и Гретел Blush .
Намерих една снимка от януари 2018-та. Явно тогава сме смогнали Joy . Тук е в процес на украсяване.

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 15:58 от zazu1

Общи условия

Активация на акаунт