ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 928
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Че няма универсални истини - няма. Но може да се каже, че обичайният живот следва някакви естествено заложени инстинкти. А в момента живеем по изкуствено и недоброволно наложени правила. Тук по нашите географски ширини комуникацията тет-а-тет е относително важна. Във Финландия по-вероятно не е.
Все по-често виждам изнервени и изнурени хора - сред непознати и приятели. Моя близка, страшна паника по принцип и много изплашена от Ковид, до последно не си спря от ДГ и училище децата. Майчинският ѝ инстинкт кое е по-добро за тях надделя.
Имаше интересна статия на Ивайло Дичев наскоро. Някъде по трасето споменаваше, че текущите времена са "златни" за по-некомуникативните хора.

# 541
Ред, нашите часове минават с включени камери
При вас как е?
И макар да им се иска да се виждат, на нито едно приятелче не дават на живо да се срещат.

# 542
  • София
Друг е въпросът и колко е естествено да стоиш затворен в една стая по половин ден, пък макар и със съученици и да ти наливат знания Stuck Out Tongue .

# 543
  • София
Не, Хепи. Преобладаващо не са с включени камери.
То от самото начало при вас и при нас върви по различен начин.
Иначе вчера се видяха 6 деца от новия клас. Вече започнаха да ги пускат. Отделно дъщеря ми се вижда с поне 6-8 деца от стария клас. Част от родителите са много изплашени от Ковид, обаче си пускат децата навън. Мисля, че расте броят на хората, които осъзнават, че с твърде крути мерки може да нанесат по-големи щети.
Писах ли вчера, че не помня - приятелката ми във фармацевтична компания каза, че все повече изследвания стигат до извода, че децата не разнасят заразата.

# 544
  • Между гори и планини
И моя покани съученик на гости - не го пускат момчето.
Последно четох, че има малко над 30 случая в Елена, но неофициално са много повече. Уж тая година нямаше Еленски бут, но хотелите са си го направили сами. И от тогава тръгва всичко. Утре се очаква къщите за гости да са пълни за студентския празник, разбира се ще тръгнат по хранителните магазини.
Няма дисциплина, и за това трябва да приемем новата реалност.
Класно по английски и български очакваме другата седмица, по информатика тази. По математика след ваканцията. Ваканцията ще преговаря "любимите " вектори които трудно влизат в главата.

# 545
Класна работа се провежда само по БЕЛ, математика и чужд език.

# 546
  • София
Писах ли вчера, че не помня - приятелката ми във фармацевтична компания каза, че все повече изследвания стигат до извода, че децата не разнасят заразата.

децата не са извънземни, че да не пренасят заразата.
децата се заразяват, пренасят зараза, понякога и боледуват.

# 547
  • София
Става въпрос за безсимптомните вирусоносители, които много често са под 18 години. За тях вече се трупат изследвания, че не представляват заплаха за останалите.
Но приключваме тук. Не е това мястото да водим този спор, а аз и без това другаде не пиша. 😁

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 23:15 от Red

# 548
  • Между гори и планини
Класна работа се провежда само по БЕЛ, математика и чужд език.
Не съм се изразила правилно - контролно по информатика. 😉

# 549
И ние днес правихме сладки:
Скрит текст:

По точно малкия ги прави за домашно по ТИП. Не очаквах с такъв ентусиазъм да се впусне в тази важна задача Simple Smile И набора за малко се включи.

# 550
  • София
Става въпрос за безсимптомните вирусоносители, които много често са под 18 години. За тях вече се трупат изследвания, че не представляват заплаха за останалите.
Но приключваме тук. Не е това мястото да водим този спор, а аз и без това другаде не пиша. 😁

безсимптомните преносители заразяват точно както и тези със симптоми. това е доказан факт. място за спор няма.

а иначе, тук е мястото за какво ли не, както показват последните n теми. Smirk

# 551
При нас мина класното по БЕЛ. Тази седмица ще е класното по ФЕ, а другата по математика. Контролните по ИТ и философия минаха миналата една-две седмици, вероятно няма да има други до края на срока. По рисуване щели да правят януари някакъв тест. Рисуват доста, коментира рисунките, дава насоки за подобрения. По ФЕ ИУЧ ги изпитва с камера всяка седмица. Вероятно януари ще изпитват за оформяне и ще провеждат олимпиади. Не вярвам да ги върнат за ПО. Изтърколи се този срок.
Още нямаме информация за стипендиите, но предполагам ще се задействат, защото РУО са дали срок до 11.12 да се попълни формуляр за критериите за стипендии.

# 552
  • София
Ston, то това е проблемът в наши дни - че всеки има трибуна, за да споделя възторжено невчесани мисли.
Joy
Ред, направо я крадна тази мисъл за утрешното сутрешно кафе! Днес, цяла сутрин се чудя какво ме дразни в хората, понеделник сутрин, а и всяка сутрин. Току що ми се проясни. Laughing
А много се изкушавам да я напиша и в няколко теми във форума.

# 553
Моето не е от най- учещите, но според мен по време на ДО дръпна доста по френски. Има повече време за учене. Иначе почваше да се приготвя към десет и нещо за училище и реално му се събираше час подготовка. Той обича да си ляга рано и при него е абсурд вечер след училище да учи.
Не е от най- общителните, но излиза на открито с приятелите му от квартала  На гости, на рождени дни, в затворени пространства не го пускам, но навън му разрешавам. Даже ги стимулирам да излизат и да се движат. С малкия излизаме привечер да играе футбол- той е вратар, аз мятам една топка с ръце...При него мисълта за вируса отсъства в съзнанието и изобщо не се пази и не пази другите, та повече ме е страх да се събира с приятели.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 07:24 от Amanda.D

# 554
Моите са доволни от ДО. Но си излизат да се виждат с приятели, та общуване има.
Тази седмица в четвъртък, точно на рождения й ден, наборката ще има класно по български език. За класно по математика не се чува, а по английски може би другата седмица ще правят тест, не е казала да е класно.
Вчера прави много приятно домашно по странознание. Имаха да гледат едно клипче, 5 минути, в ютюб, за Шекспир, на английски език. Имаше четири въпроса по него. После кратък текст за превод от английски на български. И десетина изречения с разбъркани думи, да се подредят. Направи го с удоволствие. Освен това другият път пропускат часовете по странознание, защото имат за задача да изгледат "Влюбеният Шекспир". Имат да правят и презентации. На дъщеря ми се паднало за Елизабет I и Виктория, мода.

Общи условия

Активация на акаунт