ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 938
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Да, ДО втора смяна е гадно...

# 526
Клековете ги е правил преди часовете:)
Зле е, вечерта излезе сам да се мотае по улиците, защото на другите им било студено в дъжда
"Щиглецът " я взе с коментара дали осъзнавам колко дръвчета са отишли за тая тухла. Но го помолих да я види, защото смятам, че ще му хареса. Поне я взе...

# 527
"Щиглецът " я взе с коментара дали осъзнавам колко дръвчета са отишли за тая тухла. Но го помолих да я види, защото смятам, че ще му хареса. Поне я взе...
Младежът ти е превъзходен! Фен съм му голям!

Моят син от оценките на другите изобщо не се вълнува. Както съм го посъветвала и да не си губи времето да се сравнява с другите, а да се фокусира върху собственото си развитие и върху това да бъде по-добър от вчерашното си аз.
Ако се дразни се дразни на самия себе си, че е допуснал нещо, което не е трябвало да се случи (обикновено, произтичащо от собствения му мързел)
Като му завъртяха тройка по математика аз умрЕх от смЕх, а той само стисна зъби (неприятно си му стана на човека, егото му удари един звучен задвратник)... Е, почерпихме се за първата му тройка, няма как... събитие си е. 🥳
Сега очакваме резултата от контролното за вектори, за което толкова много се подготвя.

# 528
  • Варна
Из любимите ми е "Щиглецът", въпреки някак претупания край, но не ми е хрумвало да я предлагам на детето. Тя е от четящите, обаче все още фентъзито е предпочитан жанр.
Моли, споделям подобно виждане - знам, че дори с четворки ще научи примерно немски, тя и сега има чудно произношение, хич не ми дреме за оценките, но вход за хубав университет е отлична диплома. Да не говорим, че и дори не стига. Трудно детство, всичко се развива с бесни темпове, технологии.. средата е силно конкурентна, аз - от моите детски години, не бих могла да се справя с толкова стрес.
Така, успях да напазарувам за утрешният джинджифилов крах. Предстои.

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 21:10 от ЛюбОff

# 529
  • Sofia
За мен "Щиглецът" не е за тази възраст. Не казвам, че няма да се намери дете, което да я прочете, но си иска ниво на осъзнатост и опит, което децата ни нямат все още.
И, да, краят е претупан и според мен  - толкова страници и накрая - нищо.

# 530
Явно не ми е правилна преценката. Според мен има много лек , приятен стил на писане и в същото време книгата е много, много хубава.

# 531
  • Между гори и планини
Писах, писах и изтрих без да искам.
Утре ще се разровя да ви сложа американската рецепта за джинжифилови курабии, ако някой иска. Различава се от побългарения вариант. Украсявам у дома, пускам диска с ретро коледни песни от 50те и ги мятам. Два дена си играя.

Това през годините. От една доза става прилично количество.

# 532
  • София
Влизам да споделя впечатления от РС. Нищо особено, обаче очевидно на всички учители им е дошло до гуша от ДО. Всеки повтори по минимум два пъти как се надява да са вече присъствено от януари. Всъщност и на децата са започнали да го казват периодично.

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 21:18 от Red

# 533
  • София
Нашата математичка е казала, че класно ще правят като се върнат присъствено.

# 534
  • София
Нареждам се за рецептата за американски джинджифилови курабийки, Доня. 😊
Миналата година беше много хубаво като се вихрихме в кухнята трите - с дъщеря ми и с племенницата.

# 535
Ха-ха, на нас тук, включително и на децата,  ни писна от ДО, обаче ако отворите темата за ДО, ще видите един куп възторжени почитатели на същото, които дори си мечтаят за в бъдеще регулярно да се прилага през зимните месеци.
Говорихме си тези дни с младежа за това. Били обсъждали нещо и по философия по тази тема. Та, питах го, не му ли е добре така - от леглото на компютъра, не разнася раници. Казах му да си представи какво ли би било да завърши гимназия по този начин. При което само ме погледна и заяви, че в такъв случай би останал без нито една мозъчна гънка 🤣
При него иди дойди. Все пак има 4-5 предмета на кръст тази година, при шестокласникът обаче е тотал щета. Математика и български съм подхванала аз, но ЧП, история, география са абсолютно загубени. Особено ЧП, там на всеки 2-3 урока има лабораторни упражнения и когато са в училище си ги правят, а сега гледат картинки.
Дано догодина го няма това безумие, защото тогава и наборът ще закъса, когато се изсипят всички предмети отново.

# 536
Чета си ви тихо и кротко , но нямам нищо за споделяне.  Честити да са всички , имали поводи за празнуване -здраве, радост , късмет и усмивки !Освен с джинджифилови човечета и къщички , предлагам да изненадате децата със ...шишарки Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 18:54 от denyil

# 537
  • София
Ston, то това е проблемът в наши дни - че всеки има трибуна, за да споделя възторжено невчесани мисли. Оттам насетне обаче остава неясно дали хората наистина са искрени в това, което пишат. А освен неискрени, може и да са просто изплашени и пишейки колко е чудесно всичко, да се самоубеждават, че нещата са наред като вид самозащитна реакция. Удивително нещо е човешката психика. Приема всякакви превъплъщения без официалният ѝ собственик да подозира какво се случва всъщност.

# 538
Ааа, стига с това ДО. Нещо ме побутна да видя Енергото какво мислят за мен.. и хооп точно нашата улица утре от 8 до 12 без ток.
Сега слага меет на телефона и зарежда външната батерия, зареждам лаптопа и моя телефон... дано стигнат и MB, и тока, докато се набуткат.
Писах на Вайбър и в групата на блока, защото в 24 апартамента май само в 5-6 няма ученици
Оплаках се!

# 539
Истината е, че няма универсално хубаво и универсално лошо.
Децата са различни, учителите, училищата са различни. Например, докато майки на 5 г деца споделяха как децата отказвали следобедпия сън в ДГ, моето спеше при всяка възможност до7 клас и абсурд беше да го пращам на занималня. Докато някои деца се изнервят при забавяне на закуска, моето го имаше за награда, ако забравя да го нахраня цял ден (срам, не срам имам такива случки) Еднотипният режим да се ходи някъде, а често след 8 клас-на повече от час разстояние, с цел обучение, няма как да е единствена и най-правилна възможност.
Така и с ДО-някои виждат в него възможност да се наспят, други-да са цял ден "на игри" "на компа", трети-най-после да научат нещо без да върви "фонов шум" от неспирно дрънкане в  класа, трети-да им вървят заплатите без зор, четвърти-да се напънат да обновят преподаване и методика на проверка и оценка на знания, извън популярното "вярно-невярно", въобще-цял спектър от възможности. Но няма евинствено хубаво и единствено лошо.

Общи условия

Активация на акаунт