ОСМИ клас 2020/2021 - Малко зима, сняг студен, в ОСМИ КЛАС сме вече ДЗЕН!

• 23 921
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • о`майна лунна нощ е
Zazu1-мойте искат за Коледа тези
Скрит текст:
От тела няма как да ги сложа в скрит текст...Опаковани са луксозно,та и вътре не знам как са-с благодарности към Хепи,защото ме светна на личти за намалението.
....

Ау, че хубавооооо! И двете съм ги чела още в студентските години. И досега, всеки път като пуснат Хобит или някоя от сериите на Властелинът на пръстените, сядам пред телевизора и си я гледам с удоволствие.

А, наборът, ах това джереме, втора петица по немски тази сутрин, и то при другия преподавател - госпожата на разширената подготовка. Как да не го стисна в майчина прегръдка. Ама така да го стисна, че да изхрупти. Сега цялата вселенска несправедливост се изсипва върху него - добри оценки, а продоволствия - йок. Вчера доброволно предаде микрофони, мишки, слушалки, клавиатура и кабели. Да му беше мислил като изпадаше в захлас по нощите в поредния турнир.

# 571
  • Между гори и планини
Моли, контролното е изненадващо, не е знаел. Но материалът в момента е толкова лесен и лек . Уж го знае . Но учителката им използва доста терминология в задаването на иначе лесни въпроси. Ама вчера му казах - отвори си папката Бел, жената редовно качва материали там. Писна ми!
Обещаната рецепта за джинжифилови курабии
В американския вариант се слага кленов сироп, той не задушава аромата на подправките. Хубав сироп има в Кауфланд, в Лидл е менте.
В оригинал рецептата е с меласа, аз я заменям с кафява захар. От най-тъмната захар, дори в пакета трябва да е твърда, а не на кристали. Другото е оцветена бяла. Дава специфичен аромат и кафяв цвят. В Ямайка кафявата захар беше като кал, толкова сочна.

От тестото късате топка и разточвате, другото дръжте в хладилника, да не омеква, тогава фигурките стават по-трудно. Пекат се кратко, понеже са тънки, докато оформите една тава, предната може да прегори.
Обещавам ви прекрасен коледен аромат из цялата къща докато печете. Аз ги рисувам на другия ден.

# 572
  • о`майна лунна нощ е
Доня, сърдечни благодарности!

# 573
  • София
zvanche, радвам се, че на дъщеря ти й харсва. Моят син в 8 клас не беше в колежа и нямам база за сравнение, но от съученици чува, че натоварването в 8 клас няма нищо общо с това впоследствие.
При него 9 клас беше прекрасна година, писала съм и преди, макар и много натоварена. 10 клас не беше съвсем ОК - и заради ДО, и заради конкретни учители, а и беше прекомерно натоварено /на моменти и безсмислено според мен/ - и не само, че го нямаше онзи wоw ефект от 9 клас, ами и някои неща откровено не му харесаха. Тази година е доволен от баланса в натоварването, но учат основно профилиращи предмети и за него два от тях са лесни, английският си му харесва, а информатиката за първи път му стана интересна. Като цяло съветът ми е дъщеря ти да внимава с избора на чужд език (моят съвет е за испански), а по-натам и с избора на профил.

# 574
  • София
При нас Николета се справя най-добре при писане и изразяване, макар да предпочита българският език, а не литературата. Но това е при писане. Когато почне устно да разказва нещо, всички от семейството дружно въздъхваме, защото е просто неразбираемо това, което се опитва да каже и начина по който се изразява. И това е без изобщо да включвам момента със скоростното говорене, при което редовно и ние и останалите хора извън семейството я молят да повтори какво е казала.
Вчера успешно поръчах най-накрая шевната машина и лонгборда и съм готова за Коледа. Джуджетата продължават по нещо малко да оставят или дават като задачка всеки ден. Идеално ми идва рецептата за сладките, това ще е утрешната им задачка-закачка.

В СМГ се оказва ,че примерно по история, след първия клас, който има контролно в общата група на випуска, специално създадена затова, вече са налични всички задачи. Това ми стана ясно и без да ги разпитам и да разкажат, само като видях 6-цата на Ваня по история на контролно. Николета си е изкарала сама шестицата и е много доволна, защото са били първият клас, които е правил контролното, но за останалите включително и Ваня масово не е било така.

# 575
  • софия
.... Като цяло съветът ми е дъщеря ти да внимава с избора на чужд език (моят съвет е за испански), а по-натам и с избора на профил.
Насочила се е към френски. Зная, че няма да го научи, но да има основа.
И преди съм писала, че модата с испанския не можах да я разбера. Немски е абсурд. По тази причина остава френският Simple Smile При нея повечето неща се случват на принципа на отпадането.
С профилите ми е драма, но съм я отбутала, когато дойде моментът. Тя няма никаква идея за сега.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 11:07 от zvаnchе

# 576
И при набора класните по английски и БЕЛ ще са другата седмица, по математика не е казвала нищо още.

Малкият ме радва обаче. Има да прави трансформиращ преразказ от името на герой. Написа го, предлагам му  да го проверя за грешки, ако има да ги отстраним. И той със сериозен тон - това няма да е честно, каквото съм направил - това е. Подобен сценарий при брат му няма да е възможен - там предложението ми ще се приеме с охота Grinning Някакви 6-ци валят днес - по философия, по музика, при все че имам чувството, че нищо не се случва по тези предмети, подозирам, че са написани колкото да има оценка.

Иначе излиза, не го спирам, след часовете го няма по два три часа, после си учи.

Доня, благодаря за рецептата. И аз съм от правещите Коледни сладки. Това са миналогодишните –
Скрит текст:

Книги не мога да ги накарам да четат Sad Или поне някакви смислени.
Миналата седмица наборът каза, че от намаленията в Озон ни е поръчал за Коледа книги на всички, вкл. за брат му, баба му и дядо му. За себе си не Grinning

Модата с испанския и аз не я разбирам, но факт, че е много предпочитан.

# 577
  • Между гори и планини
Дикси, твоите снимки са произведение на изкуството!
Ако ми дойде музата може и някаква друга рецепта да врътна.
Преди правех и морковена торта - уникална! Но вчера се разсърдих на кантара , долен лъжец! Каза ми че съм слон 🙄

# 578
Дикси, моля те кажи кои са най-сполучливи на вкус. Аз за пръв път имам толкова много време и сега пробвам различни рецепти от коледната тема Simple Smile Но са много и избирам наслуки, малко помощ в избора ще ми дойде добре.

# 579
И аз се занимавам в момента с кантара- сто пъти смених батериите, но не работи. И така нямам представа какво се случва....
Дикси, за пореден път прекрасни снимки:heart_eyes:
Любче, ти правиш такива вкусотии, че ако съм у вас, три кантара ще са ми нужни. Не разбирам децата ти...
Малкото иска определител на птиците за Коледа. Такива неща чете.

# 580
  • София
Хайде и аз ще се наредя тук с очакване на изпробвани и сполучливи рецепти.МОля ви, бъдете снизходителни   публикувайте лесни варианти за непрофесионалисти.След първоначалния ентусиазъм ме хващат нервите и  не мога да се занимавам с туткави и сложни неща...
Купих си  кутии за сладки като начало онзи ден, та ще трябва да ги напълня Simple Smile

# 581
За мен това са най-вкусните коледни сладки https://www.tanitaang.com/2009/12/blog-post_18.html

# 582
  • Между гори и планини
Записвам ги в тефтеря 😉
Да ви снимам ли морковена торта, играчка е, но я правя зимата често.

# 583
Amanda, благодаря, веднага си я записвам! Продуктите ми харесват, ще се пробва.
Джинджифил много не обичам, затова си правя ообикновено само меденки по тази рецепта http://djemmasvetlana.blogspot.com/2016/12/blog-post_15.html
Вчерашните сладки са тези: https://www.mycookingcreations.com/2020/11/canestrelli.html Тестото е много лесно за работа, дори и за дете. А се оказаха и добри на вкус.

# 584
Снимай я, аз правя морковени бонбони с кокос. Обожавам ги
Моли, страхотни са за любителите на шоколад и масло. Но трябва да се внимава да не се препекат, въпреки че всякак са хубави

Общи условия

Активация на акаунт